Recept na thajské kuracie kari podľa mojich troch variantov.
Kari ako korenie má svoj pôvod v Indii, avšak dnes je známe snáď každému. Ide o určitý typ ragú, ktorý obsahuje rôzne druhy mäsa, rýb alebo zeleniny ponorených v hustej omáčke. Ako príloha sa zväčša používa ryža.
Na prípravu budeme potrebovať:
- 1 cibuľu
- 1 lyžicu oleja
- voda
- zeleninový bujón
- 1 téglik smotany na varenie (alternatívne iná)
- kari korenie, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, soľ
- 1 kg kuracích pŕs
Recept na thajské kuracie kari
Na začiatok olúpem cibuľu a nakrájam ju na drobné kocky. Potom dôkladne umyjem kuracie mäso, ktoré očistím a nakrájam na menšie kúsky. Ak preferujete väčšie kusy, nemusíte nakrájať veľmi na malé. Pripravím si wok panvicu, na ktorej rozohrejem olej a následne pridám nakrájané kuracie mäso.
Dochutím soľou, čiernym mletým korením, červenou paprikou a kari korením. Chvíľku opražím mäso za občasného premiešania. Potom ho za stáleho miešania zalejem šálkou vody a pridám bujón. Necháme to zovrieť. Keď začne mäso vrieť, prilejem smotanu a premiešam.
Týmto spôsobom sa nám krásne prepoja všetky chute. Znova necháme zovrieť a odstavíme z tepla. Kari sa zvyčajne podáva s ryžou; my radi používame basmati, ale aj s cestovinami alebo domácimi haluškami to bude vynikajúce. Prajem dobrú chuť.
Nezabudnite kliknúť ani na tento lahodný recept: kuracie kari s ananásom a kokosovým mliekom.
2) Recept na thajské kuracie kari
Na druhý recept budeme potrebovať:
- 700 g kuracích pŕs (prípadne stehien)
- 200 g ryže
- 500 g brokolice
- 500 ml vody (alebo vývaru)
- 4 ČL červenej rasci
- 1/2 PL soli
- 4 PL rastlinného oleja
- 1 ks drobnej cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- kokosové mlieko
- soľ
Ryžu pripravujem tak, že ju najprv opláchnem a potom opražím na oleji v hrnci. Následne ju zalievam teplou vodou.
Vedeli ste, že:
- dlhozrnú ryžu varíme v pomere 2:1,
- guľatozrnú ryžu varíme v pomere 1/4:1.
Varím ju na slabom plameni a nezabudnite osoliť; niektorí pridávajú aj šafrán. Guľatozrnú ryžu môžete podliať 5 lyžicami vody alebo vývaru navyše. Po uvarení odstavte z plameňa a zakrytú nechajte dôjsť 10 minút.
V hrnci som na rastlinnom oleji opražila drobno nasekanú cibuľu. Potom pridám kuracie prsia nakrájané na kocky. Po 8 minútach praženia na miernom plameni som pridala rúžičky brokolice a soľ. Potom som to zaliala trochou kokosového mlieka. Môžete pridať aj smotanu na varenie.
Keď je brokolica mäkká, môžeme pridať vody, ak sa nám zmes zdá príliš hustá. Ak je však zmes riedka, radšej do nej nedolievajte mlieko, ale pridajte solamil na zhusťovanie.
Po dovarení odstavíme z plameňa a podávame s ryžou. Prajem dobrú chuť.
3) Videorecept: Thajské kuracie kari
Thajské kari s kokosovým mliekom
Ak…Ak sa rozhodnete pripraviť toto jedlo s kokosovým mliekom alebo inou alternatívou, nie je na tom absolútne nič zložité.
Jednoducho sa riadte návodom, ktorý je uvedený vyššie. Stačí do omáčky k mäsu pridať trochu kokosového mlieka.
Každý z nás má iný vkus, preto je normálne, že recepty pripravujeme rôznymi spôsobmi.
Preto pridajte toľko mlieka, koľko vám vyhovuje. Nie je na tom nič komplikované.
Ak by sa vám zdalo, že ste to s mliekom prehnali, môžete pridať viac kari.
Ak bude omáčka po pridaní mlieka trochu sladká, zjemnite ju pár plátkami masla a upravte chuť, prípadne dosoľte.
Môžete tiež pridať trošku smotany.
A je to! Dobrú chuť, priatelia. Sledujte môj blog aj naďalej. Veľmi vám za to budem vďačná.
Nižšie môžete bezplatne zanechať komentár, ktorý vyjadrí, ako sa vám páčil tento recept. Každý komentár si prečítam a osobne naň odpoviem. Ďakujem vám krásne.
4) Thajské kuracie kari recept so smotanou
Potrebné prísady:
- 1 cibuľa
- 1 lyžica oleja
- voda
- zeleninový bujón
- 1 téglik smotany na varenie (môže byť aj alternatívna)
- koreniaca zmes: kari, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, soľ
- 1 kg kuracích pŕs
- Ošúpeme a jemne nakrájame cibuľu.
- Kuracie mäso dôkladne umyjeme, očistíme a nakrájame na menšie kúsky.
- Na wok panvici zohrejeme olej a pridáme nakrájané kuracie mäso.
- Mäso ochutíme soľou, mletým čiernym korením, červenou paprikou a kari. Opražíme ho pri občasnom premiešaní.
- Zalejeme mäsko šálkou vody a pridáme bujón. Varíme, až kým mäso nezačne vrieť.
- Ako sa mäsko začne variť, primiešame smotanu a necháme zovrieť, potom odstavíme z ohňa.
- Kari môžeme servírovať s ryžou, basmati bude skvelou volbou. Ale takisto sa vynikajúco hodí k cestovinám či domácim haluškám. Prajem dobrú chuť!
5) Recept s brokolicou
Potrebné ingrediencie:
- 700 g kuracích pŕs (alebo stehien)
- 200 g ryže
- 500 g brokolice
- 500 ml vody (alebo vývaru)
- 4 ČL červenej papriky
- 1/2 PL soli
- 41 PL rastlinného tuku
- 1 ks drobnej cibule
- 2 ks strúčikov cesnaku
- kokosová smotana
- soľ podľa chuti
- Opláchnite ryžu a opražte ju na tuku v hrnci. Zalejte ju horúcou vodou.
- Na tuku v hrnci osmažte na drobno nasekanú cibuľu a pridajte nakrájané kuracie filé.
- Po osmi minútach do panvice pridajte ružičky brokolice a štipku soli. Zalejte kokosovou smotanou alebo varnou smotanou.
- Ak omáčka nadmerne zhustne, môžete pridať trochu vody alebo vývaru. Ak je naopak omáčka riedkejšia, pridajte lyžicu múky na zahustenie.
- Po dokončení varenia stáhnite z plameňa a podávajte s ryžou. Prajeme dobrú chuť!
6)
Thajské kuracie kari je populárne jedlo, ktoré spája voňavé korenie s šťavnatým kuracím mäsom v vynikajúcej kokosovej omáčke. Tento recept je ideálny pre tých, ktorí majú radi orientálne chute a chcú sa naučiť variť niečo nové vo svojej kuchyni.
Ingrediencie na thajské kuracie kari
Na prípravu thajského kuracieho kari budete potrebovať nasledujúce suroviny:
- 500g kuracích prsníkov
- 400ml kokosovej smotany
- 2 polievkové lyžice thajskej červenej kari pasty
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 čerstvá čili paprika
- 2 polievkové lyžice rybej omáčky
- 1 polievková lyžica hnedého cukru
- čerstvá koriandra na ozdobenie
- 200g zeleniny (napr. papriky, cukety alebo hrachu)
- soľ podľa chuti
Postup
Tento recept na thajské kuracie kari je rýchly a jednoduchý. Začnite tým, že kuracie prsia nakrájate na malé kúsky a cibuľu na plátky. Na panvici s troškou oleja najprv osmažte cibuľu a cesnak, kým nezmäknú. Potom pridajte kuracie mäso a smažte, kým nezíska zlatohnedú farbu. Pridajte červenú kari pastu a miešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
Akonáhle sa kari pasta správne premieša, vlejte kokosovú smotanu a pridajte rybaciu omáčku spolu s hnedým cukrom. Nechajte variť na miernom ohni približne 15 minút. Následne pridajte nakrájanú zeleninu a varte ďalších 5-7 minút, kým zelenina nezmäkne. Na záver dochutíme soľou a ozdobíme čerstvou koriandrom.
Podávajte thajské kuracie kari s jazmínovou ryžou pre dokonalý kulinársky zážitok!
Ďakujeme, že sledujete náš blog, a ak máte akékoľvek otázky alebo komentáre, neváhajte sa s nami podeliť.