Tu nájdete návod na prípravu torty s kyslou smotanou a ovocím v slovenčine:
Čo budete potrebovať:
- 250 g hladkej múky
- 150 g masla
- 150 g cukru
– 1 čajovú lyžičku vanilkového extraktu - 4 vajcia
- 250 g kyslej smotany
- 1 čajovú lyžičku prášku do pečiva
- 1/4 lyžičky soli
- 400 g čerstvého ovocia (napríklad jahody, maliny, marhule)
Torta s kyslou smotanou a ovocím
Pokyny na prípravu:
- Rúru predohrejte na 180 °C a pripravte tortovú formu s priemerom okolo 24 cm.
- V miske zmiešajte hladkú múku, prášok do pečiva a soľ.
- Maslo s cukrom vyšľahajte do hladka a pridajte vanilkový extrakt. Postupne zapracovávajte vajcia, jedno po druhom, a vždy dobre premiešajte.
- Kyslú smotanu skombinujte so zmesou masla a cukru a dôkladne premiešajte.
- Suché ingrediencie postupne zapracujte do mixu masla, cukru a kyslej smotany, až kým nezískate homogénnu zmes.
- Pripravené cesto vlejte do tortovej formy a rovnomerne ho rozložte.
- Na povrch cesta rozložte čerstvé ovocie.
- Tortu pečte v predhriatej rúre približne 45 – 50 minút, alebo kým nebude mať zlatohnedú farbu a stred pevný.
- Až torta vychladne vo forme, môžete ju ozdobiť podľa vlastného vkusu.
A to je všetko! Vytvorili ste skvelú tortu plnú čerstvého ovocia a kyslej smotany. Prajem dobrú chuť!