Výborné pečené kuracie stehná

Radi vám predstavujeme recept na skvele pečené kuracie stehná v tradičnom slovenskom štýle! Tu je jednoduchý návod:

Na prípravu budete potrebovať:

  • 4 kusy kuracích stehien
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • Soľ a korenie podľa vašich preferencií
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 čajová lyžička sladkej mletej papriky
  • 1 čajová lyžička sušených byliniek (napríklad tymiánu, rozmarínu alebo oregana)
  • 1 citrón na dochutenie (nepovinné)

 

Skvelé pečené kuracie stehná

Návod na prípravu:

Syrové slimáky – kalórie

Syrové slimáky – kalórie

Čítať viac »

  1. Rúru predhrejte na 200 stupňov Celzia.
  2. Kuracie stehná dôkladne umyte a osušte pomocou papierových utierok. Urobte malé zárezy do pokožky na stehnách.
  3. V miske zmiešajte olivový olej, soľ, korenie, nasekaný cesnak, sladkú papriku a sušené bylinky. Túto marinádu rovnomerne naneste na všetky strany kuracích stehien. Dobre ich premasírujte, aby sa koreniny rozložili po celej ploche mäsa.
  4. Kuracie stehná položte na plech, ktorý je vyložený papierom na pečenie, a vložte ich do predhriatej rúry.
  5. Pečte približne 45-50 minút, alebo kým stehná nebudú zlatohnedé a vnútorná teplota nedosiahne 75 stupňov Celzia.
  6. Na záver môžete stehná pokvapkať šťavou z polovice citróna, čo im dodá osviežujúci citrusový nádych.
  7. Servírujte s vašimi obľúbenými prílohami, ako sú napríklad zemiaková kaša, ryža alebo čerstvý šalát.

Veríme, že vám tento recept prinesie chutný a výživný pokrm. Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

5 Komentárov

  1. Zita Krajciova píše:

    Skvelý recept, určite vyskúšam!

  2. Ibutvinova píše:

    Ďakujem za skvelý nápad na večeru!

  3. Erika97 píše:

    Tento recept je presne to, čo som hľadala. Ďakujem!

  4. Bhrda píše:

    Môžem použiť aj iné kusy kuraciny?

  5. Dionyz13 píše:

    Super postup, ďakujem za zdieľanie!