Výborne piškotové cesto

Pripravujete tortu alebo sladkosti na plechu? K tomu neodmysliteľne patrí aj piškotové cesto. Dnes si ho spoločne pripravíme v rôznych alternatívach.

Na výrobu vynikajúceho piškotového cesta budete potrebovať tieto suroviny:

– 4 vajcia
– 120 g cukru
– 120 g hladkej múky
– 1 čajovú lyžičku prášku do pečiva

Postup:

1. Vajcia s cukrom vyšľahajte do nadýchanej peny pomocou mixéra.
2. Postupne pridávajte múku zmiešanú s práškom do pečiva a opatrne zamiešavajte.
3. Zmes prelejte do pripraveného plechu a pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 20 minút, alebo kým cesto nechytí zlatistú farbu.
4. Po upečení nechajte cesto vychladnúť a následne ho môžete využiť na prípravu rôznych dezertov, ako sú torty alebo tiramisu.

Takto pripravené piškotové cesto je nádherne nadýchané a jemné, skvelé na ďalšie spracovanie do vašich obľúbených sladkostí. Prajeme dobrú chuť!

 

Výborne piškotové cesto - 2

2) Vynikajúce piškotové cesto

Budeme potrebovať:

– 250 g hladkej múky
– 150 g masla
– 100 g práškového cukru
– 1 vajce
– vanilkový cukor
– štipka soli
– citrónová kôra

Postup:

1. V miske spojte múku s práškovým cukrom a soľou.
2. Pridajte nakrájané maslo a varechou zamiešajte, aby ste dostali drobenku.
3. Pridajte vajce, vanilkový cukor a citrónovú kôru a spracujte na homogénne cesto.
4. Cesto zabaľte do potravinárskej fólie a nechajte aspoň hodinu odpočívať v chladničke.
5. Po odpočinku vyvaľkajte cesto na cca 3 mm hrubú placku a vykrajujte rôzne tvary s formičkami.
6. Piškóty uložte na plech vystlaný papierom na pečenie.
7. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C asi 10-12 minút dozlatista.
8. Po upečení nechajte piškóty vychladnúť a môžete podávať. Dobrú chuť!

Grilovaný syr s pomarančovými kolieskami

Grilovaný syr s pomarančovými kolieskami

Čítať viac »

 

Najlepší nadýchaný recept na tortový korpus piškót. Ako pripraviť piškótové cesto na tortu/dort

Výborne piškotové cesto

3) Skvelé piškotové cesto

Ak sa snažíte nájsť jedinečný recept na vynikajúce piškotové cesto, tu je presne to, čo hľadáte! Tento recept po slovensky vám určite osloví a je výborný na každú príležitosť.

Suroviny:
– 250 g hladkej múky
– 150 g práškového cukru
– 200 g masla
– 2 vajcia
– 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
– 1 čajová lyžička kypriaceho prášku

Postup:
1. V miske spojte múku a kypriaci prášok.
2. V inej miske šľahajte maslo s cukrom, kým nevznikne krémová konzistencia.
3. Do zmesi s maslom a cukrom pridajte vajcia a vanilkový extrakt, dobre premiešajte.
4. Postupne do mokrej zmesi pridávajte suché ingrediencie a miešajte, kým nezískate hladké cesto.
5. Z cesta vytvorte guľu, zabaľte do potravinárskej fólie a nechajte aspoň 1 hodinu odpočívať v chladničke.
6. Po uplynutí hodiny vyberte cesto z chladničky, vyvaľkajte ho a vykrajte rôzne tvary pomocou formičiek na piškóty.
7. Piškóty položte na plech s papierom na pečenie a pečte vo vyhriatej rúre na 180 °C asi 10-12 minút, kým nezískajú zlatohnedú farbu.
8. Po upečení nechajte piškóty vychladnúť a podávajte.

Tento recept na piškotové cesto je naozaj skvelý a určite vás poteší svojou nezvyčajnou chuťou a vôňou. Dobrú chuť!

Výborne piškotové cesto-4

4) Výborne piškotové cesto

Piškotové cesto je základným prvkom množstva dezertov. Jeho jemná a nadýchaná štruktúra robí z neho ideálnu voľbu pre torty, koláče a rôzne múčniky. V tomto článku vám predstavíme recept na skvelé piškotové cesto, ktoré zvládne naozaj každý.

Ingrediencie na piškotové cesto

Na prípravu tohto chutného piškotového cesta potrebujete tieto zložky:

  • 4 väčšie vajcia
  • 120 g cukru
  • 120 g hladkej múky
  • 1/2 čajovej lyžičky prášku do pečiva
  • 1/2 čajovej lyžičky vanilkového extraktu
  • 2 polievkové lyžice rozpusteného masla

Ako postupovať

Teraz sa pozrime na jednoduchý postup, ako pripraviť toto vynikajúce piškotové cesto:

  1. Predhrejte rúru na 180 °C a plech vystlite papierom na pečenie.
  2. V miske vyšľahajte vajcia s cukrom, až kým zmes nezíska objem a nevytvorí svetlú penu.
  3. Opatrne primiešajte vanilkový extrakt a rozpustené maslo.
  4. Postupne preosejte hladkú múku a prášok do pečiva do zmesi a jemne zamiešajte, aby ste zachovali nadýchanosť.
  5. Vylejte cesto na vyložený plech a pečte približne 25-30 minút, alebo kým nebude zlatohnedé.

Po upečení nechajte cesto vychladnúť a môžete ho použiť na prípravu svojich obľúbených dezertov. Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

6 Komentárov

  1. Gabika píše:

    Ale vážne je fakt výborné.
    Ja si tento recept uložím na neskôr a podľa neho ho pripravím.

  2. Kristian Polakova píše:

    Vďaka za skvelý recept! Určite ho vyskúšam a som zvedavá na výsledok.

  3. Adriana Dej píše:

    Tento recept je úžasný, ľahko sa pripravuje a výsledok je skvelý!

  4. Oslejova Vieroslava píše:

    Tento recept na piškotové cesto znie fantasticky, určite ho budem mať na zreteli pri príprave zákuskov.

  5. Malvina62 píše:

    Výborne piškotové cesto! Tento recept je skvelý na všetky príležitosti, určite ho vyskúšam!

  6. Tibor Miklosko píše:

    Skvelé recepty, pečenie je moje hobby a rada skúšam nové veci. Ďakujem za inšpiráciu!