Zapečené cestoviny alá carbonara

Recept: Zapečené cestoviny na spôsob carbonara.

Suroviny:

  • 400 g cestovín (napr. špagety, penne)
  • 150 g guľôčok mozzarelly
  • 100 g údenej slaniny
  • 3 vajcia
  • 60 g parmezánu, nastrúhaného
  • soľ a mleté čierne korenie na dochutenie
  • čerstvá petržlenová vňať na dekoráciu

Zapečené cestoviny na spôsob carbonara

Postup:

  1. Rúru predhrejte na 200 stupňov Celzia.
  2. Cestoviny varte al dente podľa pokynov na obale v osolenej vode.
  3. Na panvici opražte slaninu bez oleja, kým nie je zlatohnedá, a potom ju nechajte vychladnúť.
  4. V miske dôkladne premiešajte vajcia, parmezán, soľ a čierne korenie.
  5. Uvarené cestoviny scedíme a vrátíme ich do hrnca. Pridáme zmes vajec a dôkladne premiešame.
  6. Mozzarellu nakrájame na guľôčky.
  7. Formu na pečenie vymastíme a do nej vložíme zmes cestovín s vajcami. Na vrch rovnomerne rozložíme kúsky slaniny a guľôčky mozzarelly.
  8. Cestoviny pečieme v rúre asi 15-20 minút, alebo kým povrch nezozlátne.
  9. Hotové zapečené cestoviny na spôsob carbonara ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou.

Tento recept prináša vynikajúce zapečené cestoviny na spôsob carbonara s krémovou vajcovou omáčkou, chutnou slaninou a rozpustenou mozzarellou. Je to jednoduchý a rýchly spôsob, ako si vychutnať jedlo so bohatými chuťami. Prajeme dobrú chuť!

 

Zapečené cestoviny alá carbonara - 2

2) Zapečené cestoviny alá carbonara

Zapečené cestoviny sú jedným z pokrmov, ktoré zaručene potešia každého. Dnes sa pozrieme na jedinečný recept na zapečené cestoviny na spôsob carbonara. Tento recept je nielen chutný, ale aj veľmi jednoduchý na prípravu. Pozrime sa teda na potrebné suroviny a samotný postup.

Ako pripraviť zapečené cestoviny

Pre tento recept potrebujeme nasledovné suroviny:

Hliva ustricová so smotanou

Hliva ustricová so smotanou

Čítať viac »

  • 250 g cestovín (napr. penne alebo fusilli)
  • 150 g slaniny alebo pancetty
  • 2 veľké vajcia
  • 200 ml smotany na varenie
  • 100 g strúhaného syra (parmezán alebo gouda)
  • soľ a mleté čierne korenie na dochutenie
  • olivový olej na opraženie

 

Zapečené cestoviny alá carbonara - 4

Postup prípravy zapečených cestovín

Začneme takto: Najprv si uvaríme cestoviny vo osolenej vode podľa pokynov na obale, aby boli al dente. Medzitým na panvici opražíme slaninu, kým nie je chrumkavá. Potom vo väčšej miske zmiešame vajcia, smotanu, nastrúhaný syr, soľ a korenie.

Ako náhle sú cestoviny pripravené, scedíme ich a pridáme do misky so smotanovou zmesou a opraženou slaninou. Všetko dôkladne premiešame, aby sa ingrediencie spojili. Cestoviny následne prenesieme do zapekacej misy a môžeme ich posypať zvyšným syrom.

Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C približne 20-25 minút, alebo kým nie sú zlatohnedé. A hotovo! Teraz si môžete vychutnať svoj vlastný originálny recept na zapečené cestoviny na spôsob carbonara.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *