Zapekané bravčové mäso so zemiakmi

Zapekané bravčové mäso so zemiakmi je skvelé jedlo, ktoré si môžete pripraviť doma. Tu je jednoduchý recept po slovensky:

Suroviny:

  • 500 g bravčovej pečene alebo bravčových kotlét
  • 4 veľké zemiaky
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžica bazalky
  • 1 lyžica tymiánu
  • Sójová omáčka podľa chuti
  • Soľ a korenie podľa chuti

 

Zapekané bravčové mäso so zemiakmi

Postup:

  1. Zemiaky ošúpte a nakrájajte na tenké plátky.
  2. Cibuľu a cesnak najemno nakrájajte.
  3. Bravčové mäso nakrájajte na tenké plátky alebo kusy.
  4. Na panvici rozohrejte olivový olej a opečte nakrájanú cibuľu a cesnak, kým nezískajú jemnú zlatistú farbu.
  5. Pridajte nakrájané mäso a dusite ho do mäkka. Osoľte, okorente podľa chuti a pridajte bazalku a tymián.
  6. Zemiaky vložte do vymastenej pekáča a posypte ich soľou a korením podľa chuti.
  7. Mäso rovnomerne rozdeľte na vrch zemiakov.
  8. Všetko zapékať v predhriatej rúre na 180 stupňov Celzia asi 40-50 minút, alebo kým zemiaky nebudú mäkké a zapiecenej zlatistou farbou.

Nechajte jedlo chvíľu odpočinúť a potom ho môžete podávať. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *