Tu je jednoduchý recept na zapekané kuracie plátky so zemiakmi:
Ingrediencie:
- 4 kuracie plátky
- 4 stredne veľké zemiaky
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 150 g strúhanej strúhanky
- 2 vajcia
- 200 ml mlieka
- soľ a čierne korenie podľa predvoľby
- olej na opekanie
Zapekané kuracie plátky so zemiakmi
Postup prípravy:
- Kuracie plátky osolíme a okoreníme podľa chuti.
- Zemiaky ošúpeme a nakrájame na tenké kolieska. Cibuľu a cesnak nakrájame na drobno.
- Na panvici rozohrejeme olej a zlatista opečieme kuracie plátky z každej strany. Potom ich odkladáme stranou.
- Do panvice pridáme cibuľu a cesnak a restujeme, kým nezískajú zlatistú farbu.
- Potom pridáme zemiaky a restujeme ich spolu s cibuľou a cesnakom, kým nezmäknú.
- V mise zmiešame strúhanku, vajcia, mlieko, soľ a korenie. Môžete pridať aj rôzne koreniny podľa svojej chuti, napríklad sušené bylinky alebo kari.
- Do pekáča dáme polovicu opečených zemiakov, na ne uložíme pripravené kuracie plátky a zakryjeme druhou polovicou zemiakov.
- Všetko zalejeme zmesou strúhanky, vajec a mlieka.
- Pekáč umiestnime do predhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme približne 30 – 40 minút, kým povrch nezíska zlatistú farbu.
- Podávame ešte horúce a môžeme doplniť čerstvou zeleninou alebo šalátom.
Dobrú chuť! Ak máte ďalšie dotazy, neváhajte sa opýtať.