Aby neboli pečené kuracie prsia suché

Ak chcete pripraviť šťavnaté a mäkké pečené kuracie prsia, môžete vyskúšať tento recept:

Potrebujete:

– 4 kuracie prsia bez kože
– 4 strúčiky cesnaku, nasekané
– 2 lyžice olivového oleja
– 2 lyžice medu
– 2 lyžice sójovej omáčky
– šťava z 1 citróna
– soľ a korenie podľa chuti
– čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

 

Aby neboli pečené kuracie prsia suché

Postup:

1. Predhrejte rúru na 180 stupňov.

2. V miske zmiešajte olivový olej, med, sójovú omáčku, citrónovú šťavu, cesnak, soľ a korenie.

3. Kuracie prsia umyte a osušte. Naklepajte mäso, aby bolo rovnomerne hrubé.

4. Vložte kuracie prsia do zmesi s olejom a marinujte aspoň 30 minút.

5. Vložte kuracie prsia na plech vyložený papierom na pečenie a pečte v predhriatej rúre asi 25-30 minút, alebo kým mäso nie je pekne mäkké a šťavnaté.

6. Po upečení nechajte mäso chvíľu odpočívať, potom nakrájajte na plátky.

7. Podávajte s čerstvou petržlenovou vňaťou na ozdobenie.

Týmto spôsobom by mali byť vaše pečené kuracie prsia mäkké a chutné. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *