Bageta kj - Kcal

Bageta má približne 250 kcal. Je to populárny druh pečiva, ktorý sa často vychutnáva pri raňajkách alebo ako súčasť obeda. Bageta sa svojou štruktúrou podobá francúzskej bagete, ale môže prichádzať aj v rôznych variáciách a chuťových kombináciách. Môže byť plnená rôznymi ingredienciami ako sú mäso, zelenina alebo syry, podľa osobného vkusu. Je ideálna ako rýchla a chutná voľba pri práci, v škole alebo na cestách.

Ingrediencie:
– 500 g múky
– 10 g soli
– 7 g droždia
– 300 ml vody

 

Kuracie prsia na kari s ananásom

Kuracie prsia na kari s ananásom

Čítať viac »

Bageta kj – Kcal

Postup:
1. V širokej mise skombinujte múku, soľ a droždie.
2. Postupne pridávajte vodu a miešajte, kým nezhomadujete homogénne cesto.
3. Nechajte cesto odpočívať v mise pokryté utierkou približne 1 hodinu, aby sa jeho objem zdvojnásobil.
4. Po odležaní vyberte cesto z misky a premiesite ho na pomúčenej pracovník ploche.
5. Rozdeľte cesto na rovnaké kusy a formujte ho do tvaru bagety.
6. Umiestnite na plech vystlaný papierom na pečenie a nechajte odpočívať ďalších 30 minút.
7. Vložte do predhriatej rúry na 200 °C a pečte približne 25 minút, kým bageta nezíska zlatistý odtieň a nebude pevná na dotyk.
8. Nechajte vychladnúť a servírujte. Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *