Teší ma, že ste sa rozhodli otestovať recept na boloňské špagety! Tu je pokyn v slovenčine, ktorý som pre vás pripravil:
Suroviny:
- 400 g mletého hovädzieho mäsa
- 1 cibuľa, nadrobno nasekaná
- 2 strúčiky cesnaku, rozdrvené
- 2 stredné mrkvy, nastrúhané
- 2 stonky zeleru, nasekané na malé kúsky
- 400 g konzervovaných paradajok (prípadne rajčinový pretlak)
- 2 lyžice paradajkového pretlaku
- 1 lyžička sušeného oregana
- 1 lyžička sušenej bazalky
- 250 ml hovädzieho vývaru (môže byť aj voda)
- soľ a korenie podľa chuti
- 400 g špagiet
Boloňské špagety recept – mimibazar
Pokyny:
- V panvici rozohrejte trochu oleja a pridajte cibuľu a cesnak. Restujte ich, kým nezískajú zlatistú farbu.
- Pridajte mleté hovädzie mäso a opražte ho do zlatista, až kým nebude úplne prepečené.
- Pridajte nastrúhanú mrkvu a nakrájaný zeler. Pokračujte v restovaní ešte niekoľko minút, kým zelenina nezmäkne.
- Do panvice pridajte konzervované paradajky, paradajkový pretlak, oregano a bazalku. Dobre premiešajte.
- Prilejte hovädzí vývar (alebo vodu), dobre premiešajte a nechajte omáčku variť na nízkej teplote približne 30 minút. Občas zamiešajte.
- Pripravte si vývar podľa pokynov na obale špagiet. Osolte vodu, v ktorej špagety varíte, a varte ich do „al dente“ stavu.
- Ochutnajte omáčku a prípadne doladte so соль o a korením podľa vlastnej chuti.
- Uvarené špagety sceďte a zmiešajte s boloňskou omáčkou.
- Podávajte okamžite a posypte jemne nastrúhaným parmezánom.
Prajem dobrú chuť!
Boloňské špagety recept – výborná a jednoduchá verzia tohoto talianskeho jedla. Naša pôvodná receptúra zahŕňa čerstvo dochutené paradajky, mleté mäso z kvalitných surovín a aromatické bylinky. Vyskúšajte túto chutnú alternatívu tradičných špagiet a doprajte si neodolateľnú chuť z Talianska.
2) Bolónske špagety recept
Boloňské špagety patrí medzi najooblúbenejšie jedlá, ktoré si získavajú srdcia milovníkov výbornej kuchyne po celom svete.
Tento tradičný recept, známy aj ako ‚ragù alla bolognese,‘ spája mäso s lahodnou rajčinovou omáčkou, čím vytvára výnimočnú a bohatú chuť. V tomto blogovom príspevku sa pozrieme na pôvodný recept, ktorý nadchne každého.
Aby sme vykúrili dokonalé boloňské špagety, budeme potrebovať nasledujúce ingrediencie:
- 400 g špagiet
- 300 g mletého hovädzieho mäsa
- 150 g mletého bravčového mäsa
- 1 stredná cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 mrkva
- 1 stonku zeleru
- 400 g plechovku drvených paradajok
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžička sušeného oregana
- soľ a korenie podľa chuti
- parmezán na posypanie
Postup prípravy
Vytvorme naše boloňské špagety takto:
- Na začiatok si nakrájajte cibuľu, cesnak, mrkvu a zeler na malé kocky.
- Na panvici zohrejte olivový olej a pridajte nakrájanú zeleninu. Restujte cca 5 minút, kým nezmäkne.
- Pridajte mleté mäso a opražte ho do zlatista. Často miešajte, aby ste odstránili hrudky.
- Potom pridajte drvené paradajky, oregano, soľ a korenie. Nechajte variť na nízkej teplote asi 30 minút.
- Medzitým uvarte špagety podľa pokynov na obale.
- Keď sú špagety hotové, sceďte ich a zmiešajte s omáčkou. Podávajte s posypaním parmezánom navrchu.
Užite si túto chutnú klasiku a prekvapte svojich blízkych niečím naozaj výnimočným!