Recept na Boloňské špagety s mäsovými guľkami. Vašemu partnerovi už nikdy nebude nič prekážať.
Zloženie:
- 300 g mletého mäsa (hovädzieho alebo bravčového)
- 1 cibuľa, drobne nasekaná
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 400 g paradajkových krúžkov (konzervovaných)
- 2 lyžice paradajkového pretlaku
- 1 lyžička sušených byliniek (napríklad oregano a bazalka)
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- 300 g špagiet
- 2 lyžice olivového oleja
- Strúhanka na obalenie guľôčok (nepovinné)
Boloňské špagety s mäsovými guľkami
Postup prípravy:
- Vo veľkej miske spojte mleté mäso, nasekanú cibuľu, cesnak, sušené bylinky, soľ a korenie. Dobre premiešajte, aby sa zmes rovnomerne spojila.
- Vytvorte zmešanou zmes tvarované malé guľôčky. Ak chcete, môžete ich obaliť v strúhanke.
- Na panvici zohrejte olivový olej a opražte mäsové guľky zo všetkých strán, aby pekne hnedli a boli dôkladne upečené. Potom ich uložte na tanier.
- Na tej istej panvici pridajte nasekanú cibuľu a cesnak a opražte, až kým nebudú zlatohnedé a mäkké.
- Potom pridajte paradajkové krúžky a pretlak. Dobre premiešajte a varte na nízkom ohni asi 10 – 15 minút, aby sa chute spojili.
- Medzitým varte špagety podľa pokynov na obale.
- Akonáhle omáčka dosiahne potrebnú konzistenciu, pridajte do nej opečené guľky a nechajte ich prehriať v omáčke asi 5 minút.
- Podávajte špagety s omáčkou a mäsovými guľkami, všetko posypané čerstvou bazalkou a strúhaným syrom podľa preferencií.
Prajeme vám dobrú chuť! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.
2) Bolónske špagety s mäsovými guľkami
Boloňské špagety s mäsovými guľkami sú obľúbeným pokrmom nielen v Taliansku, ale aj vo všetkých kútoch sveta. Tento delikátny jedlo sa skladá z jemne mletého mäsa, aromatických korenín a chutnej omáčky. Pripravte si domáce bolónske špagety s guľkami a užite si lahodný gastronomický zážitok priamo na tanieri!
Zloženie na bolónske špagety
Na prípravu bolónskych špagiet s guľkami budete potrebovať:
- 400 g špagiet
- 300 g mletého hovädzieho mäsa
- 200 g mletého bravčového mäsa
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 plechovka paradajkového pretlaku
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžička sušenej bazalky
- soľ a korenie podľa chuti
- Parmezán na servírovanie
Postup prípravy
1. Najprv uvarte špagety podľa inštrukcií na obale. Po uvarení ich sceďte a odložte stranou.
2. Na panvici zohrejte olivový olej a pridajte drobne nasekanú cibuľu a cesnak. Smažte, až kým sa cibuľa nezjemní.
3. Potom pridajte mleté mäso a opekajte, kým nezhnedne. Následne pridajte paradajkový pretlak, bazalku, soľ a korenie. Varíme približne 15 minút.
4. Zatiaľ vytvorte mäsové guľky zmiešaním oboch druhov mletého mäsa s troškou soli, korenia a byliniek. Tvarujte guľôčky a opekajte na panvici, kým nebudú zlatohnedé.
5. Na tanier servírujte uvarené špagety s omáčkou, mäsovými guľkami a posypte parmezánom.
Na zdravie a dobrú chuť! Tento recept na bolónske špagety s mäsovými guľkami si určite obľúbite.