Cestoviny s hubami a jarnou cibuľkou

Tu je jednoduchý a lahodný recept na cestoviny s hubami a jarnou cibuľkou:

Potrebné ingrediencie:

  • 250 gramov cestovín (napríklad penne, fusilli alebo špagety)
  • 200 gramov čerstvých húb (napríklad šampiňóny, hlivy, alebo huby podľa vlastného výberu)
  • 1 jarná cibuľka
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • parmezán na posypanie (nepovinné)

 

Cestoviny s hubami a jarnou cibuľkou

Postup prípravy:

  1. Uvarte cestoviny podľa pokynov na obale vo vriacej osolenej vode. Až budú al dente, sceďte ich a odložte na neskôr.
  2. Na panvici zohrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte nasekanú jarnú cibuľku a cesnak a restujte ich dozlatista.
  3. Do panvice pridajte nakrájané huby a opekajte ich spolu s cibuľkou a cesnakom, kým nezmäknú a neztmavnú.
  4. Vhoďte uvarené cestoviny do panvice s hubami a dôkladne premiešajte, aby sa všetky zložky spojili.
  5. Ochutnajte a prípadne dosoľte a okoreňte podľa vlastnej chuti.
  6. Servírujte teplé a ak máte záujem, posypte cestoviny čerstvo nastrúhaným parmezánom.

Prajem dobrú chuť!

 

Cestoviny s hubami a jarnou cibuľkou - 2

2) Cestoviny s hubami a jarnou cibuľkou

Cestoviny sú veľmi populárnym jedlom, ktoré je možné pripraviť na rozmanité spôsoby. V dnešnom recepte sa zameriame na kombináciu chutných húb a sviežej jarnej cibuľky. Tento jednoduchý recept je ideálny na rýchly obed alebo večeru, ktorú ocení celá rodina. Pozrime sa na ingrediencie a postup, ako na to.

Diétna polievka z hlivy ústricovej

Diétna polievka z hlivy ústricovej

Čítať viac »

Na prípravu variácií cestovín s hubami a jarnou cibuľkou budete potrebovať nasledovné zložky:

  • 250 g cestovín (napr. tagliatelle alebo linguine)
  • 200 g čerstvých húb (napr. šampiňóny alebo portobello)
  • 4 – 5 stoniek jarnej cibuľky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 50 ml olivového oleja
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • parmezán na posypanie

Postup prípravy

1. V hrnci priveďte vodu do varu a na základe pokynov na obale uvarte cestoviny. Po uvarení ich sceďte a nechajte odkvapkať.

2. Na panvici zohrejte olivový olej a pridajte nasekaný cesnak. Rýchlo ho orestujte, aby sa uvoľnila jeho vôňa, ale dávajte pozor, aby sa nespálil.

3. Do panvice pridajte nakrájané huby a opekajte ich na strednom ohni, kým nezmäknú a nezískajú zlatohnedú farbu. Potom vmiešajte nasekanú jarnú cibuľku.

4. Keď sú všetky zložky dobre prepojené a jarná cibuľka zjemní, pridajte uvarené cestoviny. Ochuťte soľou a čiernym korením podľa chuti a dôkladne premiešajte.

5. Servírujte horúce, posypané nastrúhaným parmezánom a užite si tento chutný a jednoduchý pokrm!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *