Citrónové lievance s makom - recept

 

Predstavujeme vám recept na citrónové lievance s makom:

Ingrediencie:

  • 1 pohár múky
  • 1/4 pohára cukru
  • 1 polievková lyžica prášku na pečenie
  • štipka soli
  • 1/2 pohára mlieka
  • 2 vajcia
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • šťava a nastrúhaná kôra z 1 citróna
  • 2 polievkové lyžice maku
  • maslo na natretie panvice

 

Citrónové lievance s makom – návod na prípravu

Priebeh prípravy:

  1. V miske dobre zmiešajte múku, cukor, prášok na pečenie a soľ.
  2. V inej miske spojte mlieko, vajcia, olivový olej, citrónovú šťavu a nastrúhanú kôru.
  3. Mokré ingrediencie pridajte k suchým a miešajte, kým nevznikne hladké cesto.
  4. Vmiešajte mak a dôkladne premiešajte.
  5. Na stredne vysokej teplote rozohrejte panvicu a potrite ju maslom.
  6. Na panvicu nalejte cesto na lievance pomocou lyžice.
  7. Opečte lievance z oboch strán, kým nezískajú zlatistú farbu a nie sú pevné.
  8. Podávajte teplé so sirupom, javorovým sirupom alebo práškovým cukrom.

Prajem vám dobrú chuť!

Citrónové lievance s makom - recept-2

Nitrianské bravčové stehno recept

Nitrianské bravčové stehno recept

Čítať viac »

2) Citrónové lievance s makom – recept

Citrónové lievance s makom sú výborným spôsobom, ako začať deň. Osviežujúca chuť týchto lievancov vytvára dokonalú harmóniu s ich jemnou textúrou. Tento recept vás naučí, ako si pripraviť tieto chutné lievance, ktoré si obľúbite vy aj vaša rodina.

Potrebné ingrediencie

Na prípravu citrónových lievancov si zaobstarajte nasledovné suroviny:

  • 1 pohár múky
  • 1/2 pohára maku
  • 1 čajová lyžička prášku na pečenie
  • 1/4 čajovej lyžičky soli
  • 1/4 pohára cukru
  • 1 pohár mlieka
  • 1 veľké vajce
  • 2 polievkové lyžice roztopeného masla
  • Šťava a kôra z 1 citróna

Postup prípravy

Na začiatok zmiešajte suché prísady, teda múku, mak, prášok na pečenie, soľ a cukor v priestrannej mise. Potom v inej miske skombinujte mlieko, vajce, roztopené maslo, citrónovú šťavu a kôru. Tekutú zmes opatrne pridajte k suchým ingredienciám a jemne zamiešajte, kým sa všetko nespojí. Dávajte pozor, aby ste zmes neprešľahali.

Na dobre rozohriatej panvici sa lievance pripravujú približne 2-3 minúty z každej strany, alebo kým sa na povrchu nezačnú vytvárať bubliny. Otočte ich a pokračujte v pečení, kým nie sú zlatisté. Servírujte s ďalšou citrónovou šťavou, medom alebo javorovým sirupom pre zvýraznenie chuti.

Prajem vám výbornú chuť a užite si tieto skvelé citrónové lievance s makom na raňajky!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Jeden komentár

  1. Bohumil Prochazka píše:

    Recept na citrónové lievance s makom je veľmi jednoduchý, a zároveň sú veľmi chutné.