Na prípravu polievky z cíceru so zbytkami údeného mäsa budete potrebovať nasledujúce suroviny:
– 400 g cíceru
– zvyšky údeného mäsa (napríklad klobásu, slaninu)
– 2 cibule
– 2 mrkvy
– 2 zemiaky
– 2 paradajky
– soľ, korenie, cesnak, rascu
Ako využiť zvyškyúdeného mäsa
Postup:
1. Cícer si najprv uvaríme v osolenej vode.
2. Na oleji orestujeme na kocky nakrájanú cibuľu, potom pridáme pokrájanú mrkvu a zemiaky.
3. K tejto zmesi pridáme nakrájané zvyšky údeného mäsa.
4. Následne pridáme na kocky nakrájané paradajky.
5. Po chvíli do zmesi vložíme predvarený cícer.
6. Osolíme, okoreníme, pridáme nastrúhaný cesnak a rascu podľa vlastnej chuti.
7. Všetko dôkladne premiešame a varíme asi 20 minút.
Polievka z cíceru so zbytkami údeného mäsa je vynikajúcou voľbou pre chladné dni a určite si ju obľúbia aj vaši blízki. Prajeme vám dobrú chuť!