Suroviny:
– 4 kuracie stehenné kúsky bez kostí
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 200 ml varenej smotany
– soľ, čierne korenie, mletá paprika
– olej na opekanie
Kuracie stehenné kúsky v smotanovej omáčke
Postup:
1. Kuracie stehenné kúsky ochutíme soľou a korením, následne ich opečieme na oleji z oboch strán do zlatista. Potom ich vyberieme z panvice a uložíme na tanier.
2. Do panvice dáme nakrájanú cibuľu a miešame, kým nezmení farbu na priehľadnú. Pridáme jemne nakrájaný cesnak a opražíme ho spoločne s cibuľou.
3. Následne vrátime kuracie stehenné kúsky späť do panvice a podlievame ich varenou smotanou. Dobre premiešame a necháme prehriať.
4. Podľa vlastných preferencií môžeme pridať ďalšiu soľ, mleté čierne korenie a mletú papriku. Ešte chvíľu dusíme, aby sa chute spojili.
5. Servírujeme teplé s prílohou podľa vlastného výberu. Prajeme dobrú chuť!