Olej Raciol kalórie

Majte na pamäti zbytočné kalórie obsiahnuté v oleji a jeho nie úplne priaznivé účinky na naše zdravie.

Kalorická hodnota oleja Raciol

Energetický obsah 3460 kJ
kcal 823
Bielkoviny 0 g
Sacharidy 0 g
Tuky 92 g
Cukry 0 g
Nasýtené mastné kyseliny 10,4 g
Transmastné kyseliny 0 g
Mononenasýtené 22,3 g
Polonenasýtené 60 g
Cholesterol 0 g
Vláknina 0 g
Soľ 0 g
Voda 0 g
Vápnik 0 g
PHE 0 mg

 

Rovnako ako maslo či mlieko, aj olej hrá významnú úlohu v našej kulinárskej tradícii. Pri takmer každej príprave jedla sa na olej spoliehame, pričom na trhu existuje množstvo rôznych typov.
Nájdeme zdravé oleje, ale aj také, ktoré by som určite neoznačila ako priaznivé pre zdravie. Olej Raciol patrí medzi menej pozitívne varianty.

Je pravda, že olivový olej je lepšou voľbou, avšak si len ťažko dokážem predstaviť vyprážaný syr pripravený na olivovom oleji. No, rozhodne to nevidím ako ideálne riešenie.

 

Olej Raciol kalórie - 2

Olej Raciol kalórie

Olej Raciol má nasledujúce nutričné charakteristiky:

  • Energetický obsah: 3460 kJ / 823 kcal
  • Bielkoviny: 0 g
  • Sacharidy: 0 g
  • Tuky: 92 g
  • Cukry: 0 g
  • Nasýtené mastné kyseliny: 10,4 g
  • Transmastné kyseliny: 0 g
  • Mononenasýtené mastné kyseliny: 22,3 g
  • Polynenasýtené mastné kyseliny: 60 g
  • Cholesterol: 0 g
  • Vláknina: 0 g
  • Soľ: 0 g
  • Voda: 0 g
  • Vápnik: 0 g
  • PHE: 0 mg

Je potrebné zdôrazniť, že olej Raciol obsahuje značné množstvo tukov a nasýtených mastných kyselín. Tieto nasýtené mastné kyseliny môžu mať nepriaznivý vplyv na naše zdravie, a preto sa odporúča ich konzumáciu obmedziť. Pri príprave jedál je rozumné zvážiť aj ďalšie možnosti, ako olivový olej, známy svojimi výhodami pre zdravie.

Nezabúdajte, že výber správneho oleja je kľúčom k zaisťovaniu zdravého životného štýlu.

Ako upiecť kváskovy chlieb?

Ako upiecť kváskovy chlieb?

Čítať viac »

 

2)

Olej Raciol je populárny rastlinný olej, ktorý sa bežne využíva na vyprážanie, varenie a pečenie. Tento olej je prevažne vyrobený z repky olejky a je obľúbený vďaka svojmu vysokému bodu dymu, čo z neho robí vhodný variant na spracovanie potravín pri vysokých teplotách.

Pokiaľ ide o kalórie, Raciol, podobne ako väčšina rastlinných olejov, má zvýšený obsah kalórií. Jedna polievková lyžica oleja (približne 15 ml) má okolo 120 kalórií. Tieto kalórie pochádzajú predovšetkým z tukov, ktoré poskytujú telu koncentrovaný zdroj energie.

Pri jeho použití v kuchyni musíme mať na pamäti, že olej nie len že pridáva kalórie, ale aj zdravé tuky, ako sú mononenasýtené a polynenasýtené tuky. Tieto tuky môžu mať pozitívny dopad na zdravie srdca a celkovú pohodu za predpokladu, že sú konzumované v primeranej miere.

Keď sledujeme príjem kalórií, je vhodné si uvedomiť, že nadmerná spotreba oleja, rovnako ako akýchkoľvek iných potravín s vysokým obsahom kalórií, môže viesť k zvýšeniu telesnej hmotnosti. Preto je dôležité používať olej s rozvážnosťou a v primeranom množstve.

Raciol je taktiež bohatý na vitamín E a omega-3 mastné kyseliny, čo pridáva k jeho nutričným prínosom. Takže ak ho zaradíte do svojho jedálnička, môžete využiť výhody zdravých tukov, avšak nezabúdajte, že olej by mal byť súčasťou vyváženej a rozmanitej stravy.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

20 Komentárov

  1. Maličký123 píše:

    Článok je super! Je dobré si dávať pozor na to, čo jeme. Olej Raciol je veľmi chutný, ale treba ho používať opatrne. Osobne mám radšej olivový olej, lebo sa mi zdá zdravší. Ďakujem za informácie!

  2. ZelenýJablko píše:

    Fajn článok! Som rád, že sa tu hovorí o olejoch a ich nutričných hodnotách. Raciol používam občas, ale viem, že ho netreba preháňať. Zdravie je na prvom mieste! Dík za tipy!

  3. Kocúrik69 píše:

    Veľmi zaujímavé! Nevedel som, že olej Raciol má tak veľa kalórií. Určite si budem dávať väčší pozor pri varení. Olivový olej znie ako lepšia voľba! Ďakujem za užitočné rady!

  4. Pohodárka89 píše:

    Super článok! Myslím si, že každý by mal venovať pozornosť tomu, čo konzumuje. Olej Raciol je skvelý na varenie, ale musíme s ním šetriť. Urobím zmeny vo svojej kuchyni! Skvelé informácie!

  5. Srdiečko42 píše:

    Wow, veľmi poučné čítanie! Nikdy som si neuvedomila množstvo kalórií v oleji Raciol. Práve preto chcem prejsť na olivový olej častejšie. Zdravie je predsa najdôležitejšie!

  6. SlnečnýDníček píše:

    Tento článok ma naozaj zaujal! Raciol používam často a nevedela som o jeho vysokých kalóriách. Určite sa zamyslím nad zdravšími alternatívami v kuchyni. Ďakujem za upozornenia!

  7. NehrajteSaSoMnou píše:

    !Čože? Tak veľa kalórií? Raciol mi vždy chutil, ale teraz viem, že musím byť opatrnejší! Olivový olej by mohol byť dobrou voľbou pre zdravšie jedlá. Dík za informácie!

  8. #VeseláBublina píše:

    !Perfektný článok a veľmi poučný! Zaujalo ma to množstvo tukov v Raciolu a ako sa to odráža na našom zdraví. Určite skúsim viac olivového oleja do svojho jedálnička!

  9. @ModrýSvetlík píše:

    !Skvelé info o oleji Raciol a jeho nutričných hodnotách! Pri varení dávam prednosť zdravejším možnostiam a tento článok ma presviedča ísť smerom k olivovému oleju.

  10. &ŠtastnýDúha píše:

    !Tento článok mi otvoril oči ohľadom používania oleja v kuchyni! Chápem teraz dôležitosť výberu správneho typu tuku a určite začnem viac používať olivový olej.

  11. ZlatýLístok píše:

    Tento článok je veľmi užitočný! Nikdy som si neuvedomoval, aké dôležité je vybrať správny olej. Odporúčam všetkým, aby si prečítali a zvážili používanie olivového oleja. Všetko sa počíta, keď ide o zdravie!

  12. Kvetinka33 píše:

    Ďakujem za skvelé informácie! Je super vedieť, čo všetko obsahuje Raciol. Určite budem dávať pozor na množstvo oleja, ktoré používam pri varení. Zdravie máme len jedno!

  13. JasnáHviezda píše:

    Fakt zaujímavý článok! Nevedela som, že Raciol má toľko kalórií. Chcem sa snažiť jesť zdravo a tento článok mi pomohol pochopiť dôležitosť voľby správneho oleja v kuchyni.

  14. Slniečko123 píše:

    Tento príspevok ma motivoval k zmene stravy! Rozhodne začnem viac používať olivový olej. Ďakujem za informácie o kalóriách a tukoch v oleji Raciol. Skvelé rady!

  15. MačkaMia píše:

    Veľmi pekný článok! Zaujíma ma, ako ovplyvňuje naše zdravie to, čo jeme. Určite sa budem snažiť menej používať Raciol a vyskúšam olivový olej. Zdravie je na prvom mieste!

  16. Kocúrko9 píše:

    Super info! Zdravé tuky sú dôležité a ja sa pokúsim znížiť príjem kalórií z oleja. Článok ma presvedčil zamyslieť sa nad tým, čo mám na tanieri.

  17. Bublina88 píše:

    ‚Wow, nevedel som, že Raciol má až toľko kalórií! Musím sa pozrieť na iné možnosti olejov pri varení. Ďakujem za osvetlenie tejto témy – zdravá strava je fakt dôležitá!‘

  18. _Rybka_21 píše:

    ‚Tento príspevok mi otvoril oči ohľadom použitých olejov v kuchyni! Snažím sa žiť zdravo a určite si zapamätám tieto hodnoty. Olivový olej bude mojím novým favoritom!‘

  19. _SladkýPuding_23 píše:

    ‚Super článok s množstvom užitočných informácií o olejoch! Takto si viem lepšie vybrať zdravšie možnosti pri varení a aj dodržiavať svoj jedálniček.‘

  20. _Čerešnička_77 píše:

    ‚Ďakujem za tento príspevok! Určite zvážim zdravšie alternatívy pri varení a pečení – olivový olej vyzerá ako skvelá voľba pre mňa!‘