Penne con prosciutto e funghi recept

Tu je recept na Penne con Prosciutto e Funghi po slovensky:

Ingrediencie:

  • 350 gramov penne cestovín
  • 200 gramov prosciutto, nakrájaný na pásiky
  • 200 gramov šampiňónov, nakrájaných na plátky
  • 1 malá cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nakrájané
  • 250 ml smotany na varenie
  • 50 gramov strúhaného parmezánu
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a korenie podľa chuti
  • čerstvá bazalka 

 

Penne con prosciutto e funghi recept

Postup:

  1. Uvaríme penne cestoviny podľa pokynov na obale v hrnci so osolenou vodou. Odkvapkáme a odložíme.
  2. Medzitým zohrejeme olivový olej na stredne silnom ohni vo veľkej panvici. Pridáme cibuľu a opražíme ju, kým nezmäkne a nezačne sa lesknúť.
  3. Pridáme šampiňóny a opražíme ich, kým nezmäknú a nevypustia svoju šťavu. Pridáme cesnak a opražíme ďalšiu minútu.
  4. Pridáme nakrájaný prosciutto do panvice a krátko spolu orestujeme, kým sa zníži objem.
  5. Zalejeme smotanou a necháme zmes povariť. Necháme ju pomaly vrieť asi 5 minút, aby sa omáčka zhustila.
  6. Pridáme uvarené penne cestoviny do panvice a dôkladne premiešame, aby sa všetko dobre spojilo a cestoviny sa potiahli omáčkou.
  7. Dochutíme soľou a korením. Podľa chuti môžeme pridať viac strúhaného parmezánu pre intenzívnejšiu chuť.
  8. Podávame Penne con Prosciutto e Funghi teplé, ozdobené čerstvými lístkami bazalky.

Dobrú chuť!

 

 

2)

Ingrediencie:

  • 400 g penne cestovín
  • 150 g parmskej šunky (prosciutto)
  • 200 g čerstvých húb (napríklad šampiňóny alebo hliva)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 200 ml smotany na varenie
  • 50 g strúhaného parmezánu
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Olivový olej
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie (voliteľné)

Postup:

  1. Príprava ingrediencií: Najprv si pripravte všetky ingrediencie. Húby umyte a nakrájajte na plátky. Cibuľu a cesnak olúpte a nakrájajte nadrobno. Parmskú šunku nakrájajte na tenké prúžky.

  2. Varíme cestoviny: V veľkom hrnci priveďte do varu osolenú vodu. Pridajte penne cestoviny a varte ich podľa pokynov na obale, kým nebudú al dente. Po uvarení ich sceďte, ale trochu vody si odložte na neskôr.

  3. Príprava omáčky: Na panvici zohrejte olivový olej a pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Smažte na strednom ohni, kým cibuľa nezmäkne a nezačne zlatnúť. Potom pridajte nakrájané huby a smažte, kým nezmäknú a nevypustia vodu, približne 5-7 minút.

  4. Pridajte šunku: Do panvice pridajte nakrájanú parmskú šunku a chvíľu smažte, aby sa prepojili chute.

  5. Pripravte smotanovú omáčku: Následne pridajte smotanu na varenie a dobre premiešajte. Pomaly varte na miernom ohni, aby sa omáčka zahustila. Ak je omáčka príliš hustá, pridajte trošku vody z uvarených cestovín.

  6. Spojte cestoviny s omáčkou: Pridajte uvarené penne do panvice s omáčkou a jemne premiešajte, aby sa všetky cestoviny dobre obalili omáčkou. Pridajte strúhaný parmezán a ochuťte soľou a čiernym korením podľa chuti.

  7. Servírovanie: Hotové penne s prosciuttom a hubami servírujte teplé, ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou, ak chcete.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *