Zde je recept na Penne con Prosciutto e Funghi v slovenčine:
Zloženie:
- 350 gramov penne cestovín
- 200 gramov parmskej šunky, nakrájanej na tenké prúžky
- 200 gramov šampiňónov, nakrájaných na tenké plátky
- 1 malá cibuľa, dôkladne nasekaná
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 250 ml smotany určené na varenie
- 50 gramov strúhaného parmezánu
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- soľ a korenie podľa vlastnej chuti
- čerstvá bazalka
Recept na Penne con Prosciutto e Funghi
Návod na prípravu:
- Uvaríme penne cestoviny podľa pokynov na obale vo vriacej osolenej vode. Po uvarení ich sceďte a odložte bokom.
- Zatiaľ si na strednom ohni na veľkej panvici rozohrejeme olivový olej. Pridáme cibuľu a opražíme ju, kým nezmäkne a nestane sa lesklou.
- Pridáme plátky šampiňónov a restujeme ich, dokiaľ sa nezjemnia a nepustia svoju šťavu. Potom pridáme cesnak a smažíme ešte jednu minútu.
- Do panvice vložíme nakrájané prosciutto a chvíľu restujeme, aby sa chute spojili a objem klesol.
- Pridáme smotanu a necháme zmes variť. Pomaly vrieť asi 5 minút, aby omáčka trochu zhustla.
- Do panvice pridáme uvarené penne a starostlivo premiešame, aby sa všetky ingrediencie spojili a cestoviny sa obalili omáčkou.
- Dokončíme dochutením soľou a korením. Môžeme pridať viac strúhaného parmezánu pre silnejšiu chuť, ak je to podľa našich preferencií.
- Servírujeme Penne con Prosciutto e Funghi teplé, ozdobené čerstvou bazalkou.
Prajem dobrú chuť!
2) Penne con prosciutto e funghi recept
Zloženie:
- 400 g penne cestovín
- 150 g parmskej šunky (prosciutto)
- 200 g čerstvých húb (napríklad šampiňóny alebo hliva)
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- 200 ml smotany na varenie
- 50 g strúhaného parmezánu
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Olivový olej
- Čerstvá petržlenová vňať na dekoráciu (voliteľné)
Návod na prípravu:
-
Príprava zložiek: Najskôr si pripravte všetky zložky. Húby umyte a nakrájajte na plátky. Cibuľu a cesnak očistite a nakrájajte nadrobno. Parmskú šunku nakrájajte na tenké prúžky.
-
Varíme cestoviny: Vo veľkom hrnci priveďte do varu osolenú vodu. Pridajte penne a varte podľa pokynov, kým nie sú al dente. Po uvarení ich sceďte a odložte si trochu vody na neskôr.
-
Príprava omáčky: Na panvici zohrejte olivový olej a pridajte nasekanú cibuľu a cesnak. Pražte na strednom ohni, kým cibuľa nezmäkne a nezačne zlatožltnúť. Potom pridajte nakrájané huby a smažte, kým sa nezjemnia a nepustia vodu, približne 5-7 minút.
-
Pridajte šunku: Do panvice vložte nakrájanú parmskú šunku a krátko smažte, aby sa chute spojili.
-
Pripravte smotanovú omáčku: Následne pridajte smotanu na varenie a dôkladne premiešajte. Pomaly varte na miernom ohni, aby omáčka zhustla. Ak sa omáčka zdá byť príliš hustá, pridajte trošku rezervovanej vody z varenia cestovín.
-
Spojte cestoviny s omáčkou: Uvarené penne pridajte do panvice s omáčkou a jemne premiešajte, aby sa všetky cestoviny pekne obalili omáčkou. Pridajte strúhaný parmezán a ochuťte soľou a čiernym korením podľa chuti.
-
Servírovanie: Hotové penne s prosciuttom a hubami podávajte teplé, ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou, ak si to želáte.
Prajem dobrú chuť!