Tu je recept na Penne con Prosciutto e Funghi po slovensky:
Ingrediencie:
- 350 gramov penne cestovín
- 200 gramov prosciutto, nakrájaný na pásiky
- 200 gramov šampiňónov, nakrájaných na plátky
- 1 malá cibuľa, jemne nakrájaná
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nakrájané
- 250 ml smotany na varenie
- 50 gramov strúhaného parmezánu
- 2 lyžice olivového oleja
- soľ a korenie podľa chuti
- čerstvá bazalka
Penne con prosciutto e funghi recept
Postup:
- Uvaríme penne cestoviny podľa pokynov na obale v hrnci so osolenou vodou. Odkvapkáme a odložíme.
- Medzitým zohrejeme olivový olej na stredne silnom ohni vo veľkej panvici. Pridáme cibuľu a opražíme ju, kým nezmäkne a nezačne sa lesknúť.
- Pridáme šampiňóny a opražíme ich, kým nezmäknú a nevypustia svoju šťavu. Pridáme cesnak a opražíme ďalšiu minútu.
- Pridáme nakrájaný prosciutto do panvice a krátko spolu orestujeme, kým sa zníži objem.
- Zalejeme smotanou a necháme zmes povariť. Necháme ju pomaly vrieť asi 5 minút, aby sa omáčka zhustila.
- Pridáme uvarené penne cestoviny do panvice a dôkladne premiešame, aby sa všetko dobre spojilo a cestoviny sa potiahli omáčkou.
- Dochutíme soľou a korením. Podľa chuti môžeme pridať viac strúhaného parmezánu pre intenzívnejšiu chuť.
- Podávame Penne con Prosciutto e Funghi teplé, ozdobené čerstvými lístkami bazalky.
Dobrú chuť!
2)
Ingrediencie:
- 400 g penne cestovín
- 150 g parmskej šunky (prosciutto)
- 200 g čerstvých húb (napríklad šampiňóny alebo hliva)
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- 200 ml smotany na varenie
- 50 g strúhaného parmezánu
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Olivový olej
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie (voliteľné)
Postup:
-
Príprava ingrediencií: Najprv si pripravte všetky ingrediencie. Húby umyte a nakrájajte na plátky. Cibuľu a cesnak olúpte a nakrájajte nadrobno. Parmskú šunku nakrájajte na tenké prúžky.
-
Varíme cestoviny: V veľkom hrnci priveďte do varu osolenú vodu. Pridajte penne cestoviny a varte ich podľa pokynov na obale, kým nebudú al dente. Po uvarení ich sceďte, ale trochu vody si odložte na neskôr.
-
Príprava omáčky: Na panvici zohrejte olivový olej a pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Smažte na strednom ohni, kým cibuľa nezmäkne a nezačne zlatnúť. Potom pridajte nakrájané huby a smažte, kým nezmäknú a nevypustia vodu, približne 5-7 minút.
-
Pridajte šunku: Do panvice pridajte nakrájanú parmskú šunku a chvíľu smažte, aby sa prepojili chute.
-
Pripravte smotanovú omáčku: Následne pridajte smotanu na varenie a dobre premiešajte. Pomaly varte na miernom ohni, aby sa omáčka zahustila. Ak je omáčka príliš hustá, pridajte trošku vody z uvarených cestovín.
-
Spojte cestoviny s omáčkou: Pridajte uvarené penne do panvice s omáčkou a jemne premiešajte, aby sa všetky cestoviny dobre obalili omáčkou. Pridajte strúhaný parmezán a ochuťte soľou a čiernym korením podľa chuti.
-
Servírovanie: Hotové penne s prosciuttom a hubami servírujte teplé, ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou, ak chcete.
Dobrú chuť!