Penne con prosciutto e funghi recept

 

Zde je recept na Penne con Prosciutto e Funghi v slovenčine:

Zloženie:

  • 350 gramov penne cestovín
  • 200 gramov parmskej šunky, nakrájanej na tenké prúžky
  • 200 gramov šampiňónov, nakrájaných na tenké plátky
  • 1 malá cibuľa, dôkladne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 250 ml smotany určené na varenie
  • 50 gramov strúhaného parmezánu
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • soľ a korenie podľa vlastnej chuti
  • čerstvá bazalka

 

Recept na Penne con Prosciutto e Funghi

Návod na prípravu:

  1. Uvaríme penne cestoviny podľa pokynov na obale vo vriacej osolenej vode. Po uvarení ich sceďte a odložte bokom.
  2. Zatiaľ si na strednom ohni na veľkej panvici rozohrejeme olivový olej. Pridáme cibuľu a opražíme ju, kým nezmäkne a nestane sa lesklou.
  3. Pridáme plátky šampiňónov a restujeme ich, dokiaľ sa nezjemnia a nepustia svoju šťavu. Potom pridáme cesnak a smažíme ešte jednu minútu.
  4. Do panvice vložíme nakrájané prosciutto a chvíľu restujeme, aby sa chute spojili a objem klesol.
  5. Pridáme smotanu a necháme zmes variť. Pomaly vrieť asi 5 minút, aby omáčka trochu zhustla.
  6. Do panvice pridáme uvarené penne a starostlivo premiešame, aby sa všetky ingrediencie spojili a cestoviny sa obalili omáčkou.
  7. Dokončíme dochutením soľou a korením. Môžeme pridať viac strúhaného parmezánu pre silnejšiu chuť, ak je to podľa našich preferencií.
  8. Servírujeme Penne con Prosciutto e Funghi teplé, ozdobené čerstvou bazalkou.

Prajem dobrú chuť!

Penne con prosciutto e funghi recept-2

2) Penne con prosciutto e funghi recept

Zloženie:

  • 400 g penne cestovín
  • 150 g parmskej šunky (prosciutto)
  • 200 g čerstvých húb (napríklad šampiňóny alebo hliva)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 200 ml smotany na varenie
  • 50 g strúhaného parmezánu
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Olivový olej
  • Čerstvá petržlenová vňať na dekoráciu (voliteľné)

Návod na prípravu:

  1. Príprava zložiek: Najskôr si pripravte všetky zložky. Húby umyte a nakrájajte na plátky. Cibuľu a cesnak očistite a nakrájajte nadrobno. Parmskú šunku nakrájajte na tenké prúžky.

  2. Varíme cestoviny: Vo veľkom hrnci priveďte do varu osolenú vodu. Pridajte penne a varte podľa pokynov, kým nie sú al dente. Po uvarení ich sceďte a odložte si trochu vody na neskôr.

    Nátierkové maslo kalórie

    Nátierkové maslo kalórie

    Čítať viac »

  3. Príprava omáčky: Na panvici zohrejte olivový olej a pridajte nasekanú cibuľu a cesnak. Pražte na strednom ohni, kým cibuľa nezmäkne a nezačne zlatožltnúť. Potom pridajte nakrájané huby a smažte, kým sa nezjemnia a nepustia vodu, približne 5-7 minút.

  4. Pridajte šunku: Do panvice vložte nakrájanú parmskú šunku a krátko smažte, aby sa chute spojili.

  5. Pripravte smotanovú omáčku: Následne pridajte smotanu na varenie a dôkladne premiešajte. Pomaly varte na miernom ohni, aby omáčka zhustla. Ak sa omáčka zdá byť príliš hustá, pridajte trošku rezervovanej vody z varenia cestovín.

  6. Spojte cestoviny s omáčkou: Uvarené penne pridajte do panvice s omáčkou a jemne premiešajte, aby sa všetky cestoviny pekne obalili omáčkou. Pridajte strúhaný parmezán a ochuťte soľou a čiernym korením podľa chuti.

  7. Servírovanie: Hotové penne s prosciuttom a hubami podávajte teplé, ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou, ak si to želáte.

Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *