Penne s feniklom a mascarpone predstavujú vynikajúcu kombináciu jemnosti a chuti. Nasledujúci recept objasní, ako pripraviť túto lahodnú taliansku špecialitu:
Suroviny:
- 250 g penne cestovín
- 1 veľký fenikel, nakrájaný na tenké plátky
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 2 lyžice olivového oleja
- 200 g mascarpone syra
- ½ šálky mlieka
- čerstvý tymián (podľa chuti)
- soľ a korenie (podľa chuti)
- parmezán (na posypanie)
Penne s feniklom a mascarpone
Postup:
- Pripravte si všetky ingrediencie.
- Do hrnca s vriacou osolenou vodou vložte cestoviny a varte podľa pokynov na obale, kým nezískajú „al dente“ konzistenciu.
- V hlbokom hrnci rozohrejte olej a na ňom opražte fenikel a cesnak, až kým nezhnednú.
- Do hrnca vložte mascarpone a mlieko a premiešajte, aby sa zložky spojili do krémovej omáčky. V prípade potreby pridajte ešte mlieko, ak je omáčka príliš hustá.
- Do omáčky vmiešajte čerstvý tymián, soľ a korenie podľa chuti. Dobre premiešajte.
- Akonáhle sú cestoviny uvarené, scedíme ich a pridáme do hrnca s omáčkou. Dôkladne premiešame, aby sa omáčka rovnomerne rozložila.
- Podávajte teplé, posypané parmezánom a podľa chuti aj ďalším čerstvým tymiánom.
Teraz si môžete vychutnať túto krémovú a aromatickú kombináciu penne, feniklu a mascarpone. Prajeme dobrú chuť!
2) Penne s feniklom a mascarpone
Ak túžite po niečom výnimočnom a chutnom na obed či večeru, penne s feniklom a mascarpone sú skvelou voľbou. Tento jedinečný recept kombinuje osobitnú chuť feniklu s krémovým pocitom mascarpone. V tejto časti vám priblížime presný postup, ako si pripravíte tento vynikajúci pokrm.
Ingrediencie
Na prípravu penne s feniklom a mascarpone potrebujete:
- 400 g penne cestovín
- 1 veľký fenikel
- 250 g mascarpone
- 2 strúčiky cesnaku
- 50 g parmezánu
- 1/2 šálky bieleho vína
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- olivový olej
Postup prípravy
1. V prvom kroku si uvarte penne cestoviny v osolenej vode podľa pokynov na obale. Po uvarení ich sceďte a odložte bokom.
2. Na panvici zahrejte olivový olej a pridajte nakrájaný fenikel. Opekajte ho približne 5 minút, kým nezmäkne.
3. Pridajte nasekaný cesnak a pokračujte v opražení asi ďalšie 2 minúty. Potom nalejte biele víno a nechajte redukovať.
4. Do feniklového základu vmiešajte mascarpone a dôkladne premiešajte. Na záver pridajte uvarené penne a nastrúhaný parmezán.
5. Dochutíme soľou a čiernym korením. Podávajte teplé, posypané čerstvými bylinkami, akými sú bazalka alebo petržlen.
Záver
Vyskúšajte tento unikátny recept na penne s feniklom a mascarpone a prekvapte svoje chuťové poháriky. Tento pokrm je nielen chutný, ale aj voňavý a určite sa stane obľúbeným vo vašej kuchyni!