Penne s feniklom a mascarpone

 

Penne s feniklom a mascarpone predstavujú vynikajúcu kombináciu jemnosti a chuti. Nasledujúci recept objasní, ako pripraviť túto lahodnú taliansku špecialitu:

Suroviny:

  • 250 g penne cestovín
  • 1 veľký fenikel, nakrájaný na tenké plátky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 200 g mascarpone syra
  • ½ šálky mlieka
  • čerstvý tymián (podľa chuti)
  • soľ a korenie (podľa chuti)
  • parmezán (na posypanie)

 

Penne s feniklom a mascarpone

Postup:

  1. Pripravte si všetky ingrediencie.
  2. Do hrnca s vriacou osolenou vodou vložte cestoviny a varte podľa pokynov na obale, kým nezískajú „al dente“ konzistenciu.
  3. V hlbokom hrnci rozohrejte olej a na ňom opražte fenikel a cesnak, až kým nezhnednú.
  4. Do hrnca vložte mascarpone a mlieko a premiešajte, aby sa zložky spojili do krémovej omáčky. V prípade potreby pridajte ešte mlieko, ak je omáčka príliš hustá.
  5. Do omáčky vmiešajte čerstvý tymián, soľ a korenie podľa chuti. Dobre premiešajte.
  6. Akonáhle sú cestoviny uvarené, scedíme ich a pridáme do hrnca s omáčkou. Dôkladne premiešame, aby sa omáčka rovnomerne rozložila.
  7. Podávajte teplé, posypané parmezánom a podľa chuti aj ďalším čerstvým tymiánom.

Teraz si môžete vychutnať túto krémovú a aromatickú kombináciu penne, feniklu a mascarpone. Prajeme dobrú chuť!

Penne s feniklom a mascarpone-2

2) Penne s feniklom a mascarpone

Ak túžite po niečom výnimočnom a chutnom na obed či večeru, penne s feniklom a mascarpone sú skvelou voľbou. Tento jedinečný recept kombinuje osobitnú chuť feniklu s krémovým pocitom mascarpone. V tejto časti vám priblížime presný postup, ako si pripravíte tento vynikajúci pokrm.

Ingrediencie

Na prípravu penne s feniklom a mascarpone potrebujete:

Ako uvariť baklažán?

Ako uvariť baklažán?

Čítať viac »

  • 400 g penne cestovín
  • 1 veľký fenikel
  • 250 g mascarpone
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 50 g parmezánu
  • 1/2 šálky bieleho vína
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • olivový olej

Postup prípravy

1. V prvom kroku si uvarte penne cestoviny v osolenej vode podľa pokynov na obale. Po uvarení ich sceďte a odložte bokom.

2. Na panvici zahrejte olivový olej a pridajte nakrájaný fenikel. Opekajte ho približne 5 minút, kým nezmäkne.

3. Pridajte nasekaný cesnak a pokračujte v opražení asi ďalšie 2 minúty. Potom nalejte biele víno a nechajte redukovať.

4. Do feniklového základu vmiešajte mascarpone a dôkladne premiešajte. Na záver pridajte uvarené penne a nastrúhaný parmezán.

5. Dochutíme soľou a čiernym korením. Podávajte teplé, posypané čerstvými bylinkami, akými sú bazalka alebo petržlen.

Záver

Vyskúšajte tento unikátny recept na penne s feniklom a mascarpone a prekvapte svoje chuťové poháriky. Tento pokrm je nielen chutný, ale aj voňavý a určite sa stane obľúbeným vo vašej kuchyni!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

9 Komentárov

  1. Miska123 píše:

    Tento recept na penne s feniklom a mascarpone vyzerá celkom zaujímavo. Myslím, že by som ho mohol vyskúšať na obed. Fenikel som ešte nikdy nevaril, tak uvidím, ako to dopadne. Dúfam, že to bude chutiť dobre.

  2. Zuzka123 píše:

    Tento recept je úplne úžasný! Fenikel a mascarpone sa skvele dopĺňajú. Už sa teším, ako to uvarím na obed pre svoju rodinu. Určite im to bude chutiť. Ďakujem za zdieľanie!

  3. Miloško píše:

    Penne s feniklom a mascarpone vyzerajú skvele! Nikdy som nepoužil fenikel v jedle, ale tento recept ma presvedčil. Myslím si, že je čas vyskúšať niečo nové a chutné. Super tip!

  4. JankaKucharka píše:

    Tento recept ma veľmi zaujal! Krémová omáčka s mascarpone znie fantasticky. Rada varím pre svojich priateľov a toto jedlo určite pridám do svojho zoznamu. Môžem sa už teraz tešiť na ich reakcie!

  5. PlayfulNinja píše:

    Wow, tento recept je presne to, čo som hľadal! Milujem kombináciu chutí a vôní v talianskej kuchyni. Fenikel som ešte nikdy neskúšal, ale myslím si, že to bude skvelé! Ďakujem za inšpiráciu!

  6. DankaSvetluška píše:

    Vynikajúci recept na penne s feniklom! Milujem variť nové jedlá a tento pokrm vyzerá veľmi lákavo. Musím si ho zapísať a uvariť ho už tento víkend. Verím, že to bude delikátne!

  7. FeroCestovatel píše:

    Toto jedlo ma úplne nadchlo! Kombinácia feniklu a mascarpone je niečo nové pre mňa a určite to musím vyskúšať. Vďaka za jednoduchý postup, určite sa mi podarí pripraviť niečo výnimočné.

  8. KatarinaHlava píše:

    ‚Penne s feniklom‘ znie ako niečo, čo by som si mohla obľúbiť! Práve hľadám recepty na rýchle večere a tento vyzerá perfektne. Nezabudnem pridať parmezán na vrch – mňam!

  9. [email protected] píše:

    ‚Mascarpone je moja obľúbená surovina!‘ Som nadšený z tohoto receptu. Nikdy by ma nenapadlo kombinovať ju s feniklom, ale určite to vyskúšam! Už teraz cítim tú úžasnú vôňu pri varení.