Ak sa snažíte nájsť návod na prípravu penne s paradajkami a brokolicou v slovenčine, tu máte:
Ingrediencie:
- 250 g penne cestovín
- 1 veľká hlava brokolice, rozdelená na menšie kusy
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku, najemno nakrájané
- 1 plechovka (400 g) krájaných rajčín
- 1 čajová lyžička sušeného oregana
- soľ a čerstvo namleté čierne korenie podľa chuti
- čerstvé lístky bazalky na dekoráciu (nepovinné)
Penne s paradajkami a brokolicou
Postup:
- Do hrnca s osolenou vriacou vodou pridajte penne cestoviny a varte podľa pokynov na obale, kým nebudú
al dente
. Potom scedíme a odložíme nabok. - Na panvici zahrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte nakrájaný cesnak a orestujte ho približne minútu, až kým nezíska jemnú zlatistú farbu a arómu.
- Do panvice dajte brokolicu a dusíme ju, kým nebude mäkká, no zároveň si zachová svoju zelenú farbu (asi 5-7 minút).
- Pridajte do panvice krájané rajčiny aj s ich šťavou. Zmiešajte sušené oregano, soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti.
- Paradajky s brokolicou varíme ešte 5-7 minút, aby sa chute spojili.
- Na konci pridajte uvarené penne do panvice a dôkladne premiešajte, aby sa paradajková omáčka a brokolica rovnomerne rozložili na cestoviny.
- Podávame horúce, s možnosťou ozdobiť čerstvými bazalkovými lístkami.
Tento jednoduchý a chutný recept na penne s paradajkami a brokolicou je bohatý na vitamíny a chute! Verím, že si ho vychutnáte!
2) Penne s paradajkou a brokolicou
Ingrediencie:
- 250 g penne cestovín
- 1 stredne veľká brokolica
- 400 g konzervovaných krájaných rajčín (alebo čerstvých)
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- 3-4 lyžice olivového oleja
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Čerstvá bazalka alebo oregano (nepovinné)
- Parmezán (na posypanie, nepovinné)
Postup:
-
Príprava brokolice:
- Brokolicu dôkladne umyte a nakrájajte na drobné ružičky. V hrnci priveďte vodu so štipkou soli do varu a varte brokolicu asi 3-4 minúty, kým nebude mäkká, ale zostane chrumkavá. Potom sceďte a opláchnite studenou vodou, aby ste zastavili varenie.
-
Varíme cestoviny:
- V hrnci s osolenou vodou uvarte penne cestoviny podľa pokynov na obale, kým nebudú al dente. Potom ich sceďte, ale nechajte si trochu vody na neskôr.
-
Príprava omáčky:
- Na panvici zohrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak (jemne nasekaný) a smažte, kým cibuľa nezmäkne a nezíska zlatistú farbu.
- Pridajte konzervované rajčiny (ak používate čerstvé, najprv ich nasekajte) a varte asi 10 minút. Podľa chuti pridajte soľ a korenie. Môžete tiež pridať čerstvú bazalku alebo oregano pre zvýraznenie arómy.
-
Zmiešanie cestovín a brokolice:
- Do panvice s omáčkou pridajte uvarené penne a brokolicu. Dôkladne premiešajte, aby sa ingrediencie spojili. Ak je omáčka príliš hustá, pridajte trochu vody z varenia cestovín.
-
Servírovanie:
- Penne podávajte teplé, posypané strúhaným parmezánom a čerstvými bylinkami, ak máte k dispozícii.
Bon appétit!