Penne s rukolou v olivovej omáčke sú jednoduché a lahodné. Tu je rýchly recept na ich prípravu:
Čo budete potrebovať:
- 250 g penne cestovín
- 2 hrste rukoly
- 2 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 lyžička červených paprikových vločiek (voliteľné)
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie
- parmezán na posypanie (voliteľné)
Penne s rukolou v olivovej omáčke
Návod na prípravu:
- V hrnci s osolenou vodou uvaríme penne podľa pokynov na obale, kým nie sú al dente.
- Na panvici zahrejeme olivový olej na strednom stupni, pridáme nasekaný cesnak a orestujeme približne 1 minútu, až kým nezíska zlatistú farbu. Ak dávate červené paprikové vločky, pridajte ich teraz.
- Pridajte rukolu a nechajte ju prevzniť, asi 2 minúty.
- Dochutíme soľou a čerstvo mletým čiernym korením podľa chuti.
- Akonáhle je pasta hotová, sceďte ju a zmiešajte s omáčkou vo väčšej miske.
- Podávajte teplé, s prípadným posypaním parmezánom.
Dobrú chuť!
2) Penne s rukolou v olivovej omáčke
Ak máte radi cestoviny a čerstvé bylinky, tento recept na penne s rukolou v olivovej omáčke je pre vás ideálny! Tento chutný a nenáročný pokrm spája množstvo skvelých prísad, ktoré sú nielen lahodné, ale aj zdravé. S naším detailným návodom si tento pokrm pripravíte rýchlo a bez námahy.
Ingrediencie
Na prípravu penne s rukolou v olivovej omáčke budete potrebovať nasledujúce súčasti:
- 400 g penne cestovín
- 150 g čerstvej rukoly
- 4 strúčiky cesnaku
- 100 ml olivového oleja
- 50 g parmezánu
- Štipku soli a čierne korenie
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- Olivy na ozdobu (voliteľné)
Príprava jedla
1. Najprv uvarte penne cestoviny podľa pokynov na obale. Nezabudnite pridať soľ do vody, aby mali skvelú chuť.
2. Kým sa cestoviny varia, pripravte si omáčku. Na panvici zahrejte olivový olej na strednom ohni a pridajte nasekaný cesnak. Opečte do zlata.
3. Následne pridajte čerstvú rukolu a zamiešajte, kým nezvädne. Môžete pridať aj citrónovú šťavu pre osviežujúci chuťový zážitok.
4. Keď sú cestoviny hotové, sceďte ich a pridajte na panvicu s rukolou a cesnakom. Dobre premiešajte, aby sa omáčka rovnomerne rozložila.
5. Na koniec posypte nastrúhaným parmezánom a dochuťte soľou a čiernym korením. Podávajte na tanieri s olivami ako dekoráciu podľa chuti.
Užite si tento originálny recept na penne s rukolou v olivovej omáčke ako vynikajúci obed, alebo večeru s rodinou a priateľmi!