Penne s údenou šunkou a sušenými paradajkami predstavuje vynikajúce spojenie chutí. Príprava tohto receptu je relatívne jednoduchá a nadchne vás svojou intenzívnou arómou. Nižšie je uvedený prehľadný postup, ako ho zhotoviť:
Ingrediencie:
- 250 g penne cestovín
- 150 g údenej šunky, nakrájanej na tenké plátky
- 100 g sušených paradajok, nasekaných na malé kocky
- 2 strúčiky cesnaku, nakrájané na jemné plátky
- 2 lyžice olivového oleja
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- 2 lyžice nakrájaného čerstvého petržlenu na ozdobenie
Penne s údenou šunkou a sušenými paradajkami
Postup:
- Vo veľkom hrnci s osolenou vriacou vodou uvaríme penne cestoviny podľa inštrukcií na obale, až dosiahnu al dente. Potom ich scedíme a dáme stranou.
- Na panvici na strednom ohni zohrejeme olivový olej. Pridáme nakrájaný cesnak a restujeme, kým nezíska jemnú zlatú farbu.
- Do panvice pridáme nasekanú údenú šunku a sušené paradajky, miešame približne 3-5 minút, kým sa šunka prehrie a paradajky zmäknú.
- Uvarené penne pridáme do panvice a miešame, až kým sa ingrediencie dobre skombinujú a zahrejú.
- Dochutíme soľou a čerstvo mletým čiernym korením podľa vlastnej chuti.
- Podávame horúce a ozdobíme nakrájaným čerstvým petržlenom.
Penne s údenou šunkou a sušenými paradajkami je skvelou voľbou na rýchle obedy alebo večere. Môžete si ho vychutnať osamote, alebo si ho doplniť o čerstvý chlieb a zelený šalát. Prajem vám dobrú chuť!
2) Penne so sušenou šunkou a sušenými paradajkami
Penne s údenou šunkou a sušenými paradajkami
Ingrediencie:
- 300 g penne cestovín
- 150 g údenej šunky (napríklad parmezánovej alebo prosciutto), nakrájanej na tenké prúžky
- 100 g sušených paradajok, nasekaných na menšie kúsky
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 3-4 lyžice olivového oleja
- 1/2 šálky strúhaného parmezánu (na posypanie)
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Čerstvá bazalka alebo petržlenová vňať na ozdobenie (voliteľné)
Postup:
-
Uvarením cestovín: Vo veľkom hrnci priveďte vodu do varu. Osoľte ju a pridajte penne cestoviny. Varíme ich podľa pokynov na obale, kým nie sú al dente. Potom ich sceďte a odložte si približne 1/2 šálky cestovinovej vody.
-
Príprava omáčky: Na panvici na strednom ohni zohrejte olivový olej. Pridajte nasekaný cesnak a opražte ho na miernom ohni asi 1 minútu, kým nezačne voňať, ale dbajte na to, aby nezhnedol.
-
Pridanie sušených paradajok a šunky: Do panvice pridajte nasekané sušené paradajky a údenú šunku. Miešajte približne 2-3 minúty, aby sa zohriate a spojili chuťami.
-
Spojenie s cestovinami: Pridajte uvarené penne do panvice s touto zmesou. Dobre premiešajte a ak je zmes príliš suchá, pridajte trochu odloženej cestovinovej vody, aby sa vytvorila hladká omáčka.
-
Ochutenie: Podľa chuti osolte a okoreňte čiernym korením. Môžete pridať aj čerstvú bazalku alebo petržlenovú vňať na zvýraznenie chuti.
-
Podávanie: Podávajte horúce, posypané strúhaným parmezánom a prípadne ozdobené čerstvými bylinkami.
Dobrú chuť!