Špagety carbonára jednoduché

 

Tu je jednoduchý návod na prípravu špagiet Carbonara v slovenčine:

Ingrediencie:

  • 200 g cestovín (špagety)
  • 100 g slaniny
  • 2 vajcia
  • 50 g Parmezánu (prípadne iného tvrdého syra)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ a korenie podľa preferencie
  • petržlen na dekoráciu

 

Jednoduché špagety Carbonara

Postup:

  1. Opečte nakrájanú slaninu na panvici, kým nezíska krásnu chrumkavosť. Potom ju odstavte na bok.
  2. Na veľkom hrnci priveďte osolenú vodu do varu a varte cestoviny podľa návodu na obale, až kým nie sú „al dente“ (mäkké, no stále s miernym odporom). Potom ich sceďte.
  3. V priestrannej miske zmiešajte vajcia, nastrúhaný Parmezán alebo iný tvrdý syr, prelisovaný cesnak, soľ a korenie. Dôkladne premiešajte, kým sa nespoja do hladkej zmesi.
  4. Do misky s vajcovou zmesou pridajte uvarené cestoviny a opečenú slaninu. Dobre premiešajte, aby sa spojili s vajcovou zmesou.
  5. Špagety Carbonara preneste na taniere a ozdobte petržlenom. Podávajte okamžite, kým sú teplé.

Dobrú chuť!

Špagety carbonára jednoduché-2

Bravčové pečene v celku

Bravčové pečene v celku

Čítať viac »

2) Špagety carbonára jednoduché

S ich bohatou krémovou omáčkou a chutnou chrumkavou pancettou sa stali obľúbeným jedlom po celom svete. V tejto príručke vám ukážem, ako si môžete pripravovať jednoduché a chutné špagety Carbonára u vás doma, a to za menej ako 30 minút!

Ingrediencie, ktoré budete potrebovať

Aby ste vytvorili túto klasiku, budete musieť mať nasledujúce suroviny:

  • 250 g špagiet
  • 100 g pancetty alebo guanciale
  • 2 vajcia
  • 50 g nastrúhaného parmezánu
  • soľ a čierne korenie podľa preferencií
  • čerstvá petržlenová vňať na dekoráciu

 

Postup prípravy

Teraz, keď máte všetky potrebné ingrediencie, prejdime na postup:

  1. Najprv si pripravte špagety podľa pokynov na obale. Nezabudnite pridať soľ do vody, aby mali cestoviny dokonalú chuť.
  2. Počas varenia špagiet nakrájajte pancettu na drobné kocky a opečte ju na panvici, kým nezíska zlatistú farbu.
  3. Vo veľkej miske rozšľahajte vajcia s nastrúhaným parmezánom a pridajte trochu čierneho korenia.
  4. Ako náhle sú špagety uvarené, sceďte ich, ale ponechajte si trošku vody z varenia.
  5. Hneď pridajte hotové špagety na panvicu s pancettou a premiešajte, aby sa dobre spojili.
  6. Do zmesi pridajte vajcovú a parmezánovú zmes; miešajte rýchlo, aby sa vajcia nespálili, ale vytvorili krémovú omáčku. Ak je omáčka príliš hutná, pridajte trochu vody z varenia cestovín.
  7. Podávajte teplé, posypané čerstvou petržlenovou vňaťou a vychutnajte si toto úžasné jedlo!

Špagety Carbonára sú nielen chutné, ale aj veľmi jednoducho pripraviteľné. S niekoľkými základnými surovinami a v priebehu pár minút si môžete dopriať autentickú taliansku večeru priamo vo svojej kuchyni!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

3 Komentáre

  1. Denisa09 píše:

    Vyzerá to skvele, určite to vyskúšam!

  2. Kucera Timotej píše:

    Mňam, jednoznačne si dám tento recept do záložiek.

  3. Murarikova Robert píše:

    Recept je super, mám rada jednoduché a rýchle recepty.