Tu máte skvelý návod na prípravu špagiet napolitána po slovensky:
Potrebné suroviny:
- 225 g špagiet
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku, roztlačené
- 1 plechovka (400 g) rozdrvených paradajok
- 1 čajová lyžička sušeného oregana
- 1/2 čajovej lyžičky sušeného bazalky
- soľ a čierne korenie podľa vlastnej chuti
- čerstvé lístky bazalky na zdobenie
- na servírovanie: strúhaný parmezán (voliteľné)
Recept na špagety Napolitán
Postup prípravy:
- Uvaríme špagety podľa pokynov na obale, aby boli al dente. Potom ich scedíme a odložíme bokom.
- Na veľkej panvici zohrejeme olivový olej na strednom ohni. Pridáme roztlačený cesnak a orestujeme ho asi 1-2 minúty, až sa jeho aróma osvieži.
- Do panvice vložíme rozdrvené paradajky, sušené oregano, sušenú bazalku, soľ a korenie. Dobre premiešame a necháme omáčku povariť. Necháme ju variť približne 10-15 minút, aby sa chute skombinovali.
- Akonáhle omáčka trošku zhustne, pridáme do nej pripravené špagety. Jemne ich premiešame, aby sa obalili omáčkou.
- Podávame teplé, ozdobené čerstvými lístkami bazalky. Môžeme posypať aj nastrúhaným parmezánom, ak máme chuť.
Prajem vám dobrú chuť pri vychutnávaní výborných špagiet napolitána!
2) Špagety Napolitán – recept
Špagety napolitán predstavujú tradičný delikatesu v talianskej gastronómii. Rýchly a chutný recept, ktorý nadchne každého fanúšika cestovín. Pripravte sa na chvíle strávené v kuchyni a teste sa na lahodnú večeru so špagetami!
Aby ste pripravili špagety napolitán, budete potrebovať:
- 500 g špagiet
- 3 zrelé paradajky
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 100 ml olivového oleja
- čerstvá bazalka
- soľ a čierne korenie podľa vlastnej chuti
- parmezán na posypanie
Návod na prípravu špagiet napolitán
Najprv si uvaríme špagety vo vode so soľou podľa pokynov na obale, až kým nie sú al dente. Medzitým pripravíme omáčku. Na panvici zohrejeme olivový olej a pridáme nakrájanú cibuľu. Restujeme, kým nezmäkne. Potom pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a chvíľu ho opražíme.
Ďalej pridáme nakrájané paradajky a varíme 10 minút, až sa omáčka začne zahusťovať. Ochuťte soľou a čiernym korením podľa chuti. Na záver do omáčky pridajte čerstvú bazalku a povarte ešte 2 minúty.
Uvarené špagety sceďte a premiešajte s pripravenou omáčkou. Podávajte s nastrúhaným parmezánom a čerstvou bazalkou na vrchu. Keď budete hotoví, nezabudnite si vychutnať tento jedinečný a lahodný pokrm. Prajem dobrú chuť!