Špagety recept – Varecha .. Suroviny potrebné na prípravu:
- 300 gramov špagiet
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku, nakrájané na malé kúsky
- 1 nakrájaná cibuľa
- 400 gramov paradajkových kociek (prípadne môžete použiť aj konzervu paradajkového pretlaku)
- 1 čajová lyžička sušeného oregana
- 1 čajová lyžička sušenej bazalky
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa vlastnej chuti
- strúhanka a akýkoľvek syr na posypanie
Recept na špagety – Varecha
Postup prípravy:
- V hrnci s osolenou vriacou vodou pripravíme špagety podľa pokynov uvedených na obale. Keď budú “al dente”, scedíme ich a pridáme malú dávku olivového oleja, aby sa k sebe neprilepili.
- Na panvici na strednej teplote zohrejeme olivový olej. Pridáme doň nakrájaný cesnak a cibuľu, ktoré následne orestujeme do zlatista.
- Pridáme paradajky, sušený oregano a bazalku. Podlejeme troškou vody a omáčku necháme pomaly dusiť približne 10 minút, aby sa chute prepojili.
- Dochutíme soľou a čerstvo mletým čiernym korením podľa osobnej preferencie.
- Do panvice s omáčkou vmiešame uvarené špagety a premiešame, aby sa omáčka rovnomerne rozložila medzi všetky špagety.
- Na tanier si servírujeme porciu špagiet a posypeme ich strúhankou a syrom podľa chuti.
- Podávame ešte teplé a vychutnávame si skvelú taliansku chuť.
Dobrú chuť! V prípade ďalších otázok sa neváhajte opýtať.
2) Špagety recept – Varecha
Špagety sú jedným z najobľúbenejších jedál na celom svete. Ich príprava je veľmi jednoduchá a chuť je jedinečná. Dnes si predstavíme recept na skutočne originálne špagety, ktoré si určite obľúbite.
Či už ste skúsený kuchár alebo začiatočník, tento recept vám ukáže, ako si pripraviť skvelé špagety.
Na prípravu tejto chutnej pochúťky budeme potrebovať nasledujúce suroviny:
- 400 g špagiet
- 2 lyžice olivového oleja
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- 300 g čerstvých paradajok
- 50 g bazalky
- soľ a čierne korenie podľa chuti
Príprava pokrmu
Teraz sa dostaneme k samotnému postupu. Najprv si uvaríme špagety. V hrnci s osolenou vodou varíme špagety podľa pokynov na obale, obvykle od 8 do 10 minút, kým nie sú al dente.
Medzitým, čo sa špagety varia, pripravíme omáčku. Na panvici zohrejeme olivový olej a pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak. Smažíme, až cibuľa získa sklovitú konzistenciu.
Následne prisypeme nasekané paradajky a varíme, kým nezmäknú, približne 5 minút. Do hotovej omáčky pridáme nasekanú bazalku a dochutíme soľou a korením.
Uvarené špagety scedíme a nežne premiešame s pripravenou omáčkou. Následne servírujeme na tanieri a môžeme ozdobiť čerstvou bazalkou.
Tento recept na špagety je rýchly, lahodný a veľmi jednoduchý na prípravu. Dúfame, že si toto jedlo obľúbite rovnako ako my!