Pokiaľ ste na pátraní po recepte na talianske cestoviny s cícerom, mohlo by vás zaujať tento jednoduchý a chutný návod:
Suroviny:
- 250g cestovín (napr. penne, fusilli, farfalle a podobne)
- 1 cibuľa, nakrájaná na drobno
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané na jemno
- 400g konzervovaného cíceru, dôkladne prepláchnutého a scedeného
- 400g rajčinového pretlaku
- 1 lyžica sušeného oregana
- 1 lyžička mletej papriky
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa vkusu
- bazalka na aranžovanie
Talianske cestoviny s cícerom
Príprava:
- Najprv uvaríme cestoviny podľa inštrukcií na obale do stavu al dente.
- Na panvici rozohrejeme olej a osmažíme cibuľu spolu s cesnakom, kým nezmäknú.
- Pridáme cícer a pražíme ho niekoľko minút.
- Do zmesi zahrnieme rajčinový pretlak, oregano a mletú papriku. Dobre premiešame a necháme na mírném ohni povariť 10-15 minút, aby sa chute prepojili.
- Osolíme a okoreníme podľa chuti.
- Cestoviny sceďte a pridajte ich do omáčky s cícerom. Dobre premiešajte, aby sa všetko spojilo.
- Podávame s čerstvou bazalkou ako dekoráciu.
Dúfam, že tento recept vás osloví!
2) Talianske cestoviny s cícerom
Vitajte v našej kulinárskej sekcii; dnes sa spolu pozrieme na jedinečný postup prípravy talianskych cestovín s cícerom. Tento recept je nielen chutný, ale aj bohatý na živiny, pričom cícer obohacuje jedlo o fantastickú textúru a proteíny. Poďme sa na to podrobnejšie pozrieť.
Ingrediencie potrebné na prípravu cestovín s cícerom
Skôr ako začneme s varením, zabezpečte si nasledujúce suroviny:
- 250 g talianskych cestovín (napr. penne alebo fusilli)
- 400 g konzervovaného cíceru
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 menšia cibuľa
- 3 polievkové lyžice olivového oleja
- 1 plechovka rajčinového pretlaku
- soľ a čierne korenie podľa vkusu
- čerstvá bazalka na dekoráciu
Zpôsob prípravy
Keď máme všetko pripravené, môžeme prejsť k vareniu. Najprv si uvaríme cestoviny vo vriacej osolenej vode podľa pokynov na obale. Po uvarení ich sceďte a odložte na stranu.
Na panvici rozohrejte olivový olej, pridajte nasekanú cibuľu a cesnak. Smažte do zlatista, následne pridajte cícer a rajčinový pretlak. Nezabudnite dochutiť soľou a čiernym korením. Varíme na strednom ohni približne 10 minút, kým sa chutia nezmiešajú.
Na záver zmiešajte uvarené cestoviny s pripravenou omáčkou a dôkladne premiešajte. Na tanieroch ozdobte čerstvou bazalkou pre dodatočnú chuť a aroma. Podávajte teplé a užívajte si lahodnosť tohto jedinečného receptu!