Talianske cestoviny s krémovou omáčkou

máte chuť na niečo tradičné a lahodné.

Jednou z najpopulárnejších a najchutnejších špecialít z Talianska sú práve cestoviny. Ich variabilita nám umožňuje vytvárať nekonečné množstvo rôznych kombinácií a variácií omáčok a prísad.

Dnes vám ponúkneme výnimočnú a naplňujúcu večeru – talianske cestoviny s jemnou omáčkou, mladým špenátom a rajčinami. Táto aromatická a chutná zmes vám určite získa srdce aj chuťové poháriky.

**Recept:**

**Ingrediencie:**

– 400 g talianskych cestovín (napríklad penne, rigatoni či iné typy)
– 400 g čerstvých rajčin
– 250 g mladého špenátu
– 1 cibuľa
– 3 strúčiky cesnaku
– 200 ml smotany na varenie
– 100 g parmezánu
– olivový olej
– soľ a čierne korenie (podľa vlastnej chuti)
– čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

**Postup:**

1. Cestoviny uvaríme vo vriacej osolenej vode podľa pokynov uvedených na obale. Posledné 2-3 minúty ich uvaríme bez pokrievky.

2. Rajčiny nakrájame na kocky, zatiaľ čo špenát dôkladne umyjeme a hrubo nasekáme.

3. Na olivovom oleji opečieme jemne nasekanú cibuľu spolu s pretlačeným cesnakom, až kým ich aróma nezačne prevládať.

4. Pridáme k cibuli nakrájané rajčiny a opražíme ich 2-3 minúty. Následne zalejeme smotanou, privedieme k varu, okoreníme soľou a korením a necháme dusiť 5 minút.

5. Nakoniec vmiešame nasekaný špenát a podusíme, dokonca pridáme aj polovicu nastrúhaného parmezánu.

6. Uvarené cestoviny vhodíme do pripravenej omáčky, dôkladne premiešame a servírujeme posypané zvyškom parmezánu a čerstvou petržlenovou vňaťou.

Buon appetito!

**Rôzne recepty na talianske cestoviny s jemnou omáčkou, mladým špenátom a rajčinami** vám umožnia vychutnať si tieto jedinečné chute.

**Ingrediencie:**

– 250 g rôznych cestovín (napríklad penne, farfalle alebo tagliatelle)
– 2 polievkové lyžice olivového oleja
– 1 jemne nasekaná cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku, nasekané
– 200 g čerstvého špenátu, nasekaného
– 400 g rajčinových krúžkov (môžete použiť aj konzervované)
– 1/2 šálky smotany na varenie
– 1/2 čajovej lyžičky sušeného oregana
– Soľ a čierne korenie podľa chuti
– Strúhaný parmezán na posypanie (nepovinné)

**Postup:**

Špízy z mletého mäsa

Špízy z mletého mäsa

Čítať viac »

1. V hrnci s osolenou vodou uvaríme cestoviny podľa uvedených pokynov, až kým nebudú pripravené na konzistenciu al dente. Potom ich scedíme a odložíme.

2. Na panvici zahrejeme olivový olej na strednej teplote, pridáme nasekanú cibuľu a orestujeme, kým sa neprejasní.

3. Pridáme nasekaný cesnak a orestujeme ešte 30 sekúnd, kým nezačne voňať.

4. Do panvice pridáme nasekaný špenát a za stáleho miešania orestujeme, kým nezmäkne.

5. Pridáme rajčinové krúžky a sušené oregano. Korenie a soľ dávkujeme podľa vlastného uváženia. Všetko dôkladne premiešame a necháme chvíľu variť, aby omáčka zhustla.

6. Znížime teplotu a pridáme smotanu, dobre premiešame, aby sa omáčka spojila.

Klasická paradajkova polievka – Recept

Klasická paradajkova polievka – Recept

Čítať viac »

7. Pridáme uvarené cestoviny do omáčky a dôkladne ich premiešame, aby sa dobre obalili.

8. Servírujeme na tanieroch a ak si želáme, posypeme strúhaným parmezánom.

Tento recept vám ponúkne bohatú škálu chutí – krémová omáčka so špenátom, paradajkami a bylinkami sa skvele dopĺňa s cestovinami. Je to rýchly a lahodný pokrm, ktorý môžete pripraviť vždy, keď dostanete chuť na niečo chutné.máte chuť na niečo chutné a útulné.

 

3)

Ak hľadáte perfektný recept na talianske cestoviny, ktorými ohromíte svoju rodinu alebo priateľov, ste na ideálnom mieste. Tento recept na talianske cestoviny so smotanovou omáčkou, špenátom a paradajkami je nielen výborný, ale aj ľahko realizovateľný.

Ingrediencie, ktoré budete potrebovať

Na prípravu tohto jedla budete potrebovať tieto zložky:

  • 250 g talianskych cestovín (napríklad penne alebo fettuccine)
  • 200 ml šľahačkovej smotany
  • 150 g čerstvého špenátu
  • 200 g cherry paradajok
  • 2 strúčiky cesnaku
  • Olivový olej
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Grana Padano alebo Parmezán na posypanie

Pokyny na prípravu

Začnite tým, že ovaríte cestoviny v osolenej vode podľa pokynov na obale. Medzitým zahrejte na panvici trošku olivového oleja a pridajte na jemno nasekaný cesnak. Smažte ho na miernom plameni, kým nezíska zlatistú farbu.

Následne pridajte umytý špenát a restujte, kým listy nezačnú vädnúť. Potom vmiešajte cherry paradajky a varte, kým sa nezačnú rozpadávať. Potom nalejte do panvice smotanu na varenie a miešajte, kým sa všetky zložky nespoja do jemnej omáčky.

Keď sú cestoviny hotové, sceďte ich a pridajte do panvice s omáčkou. Dobre premiešajte, aby sa cestoviny obalili v krémovej zmesi. Podľa osobných preferencií a aktuálnej chuti pridajte do jedla dostatok soli a čierneho korenia, pričom dbajte na správne množstvo, ktoré zvýrazní jeho aromatické vlastnosti.

Na záver podávajte s nastrúhaným Grana Padano alebo Parmezánom na vrchu. Tento recept vám prinesie skutočný zážitok z talianskej kuchyne priamo do vašej domácnosti!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

45 Komentárov

  1. Ckazimirova píše:

    Recept na talianske cestoviny s krémovou omáčkou, špenátom a paradajkami vyzerá veľmi chutne a jednoducho. Určite ho vyskúšam!

  2. Ernest56 píše:

    Tieto talianske cestoviny s krémovou omáčkou, špenátom a paradajkami sa mi zdajú byť ľahko prípraviteľné a zdravé. Určite skúsime tento recept doma.

  3. Katarina Reznickova píše:

    Ďakujem za tento skvelý recept, vyskúšala som ho a chutilo to všetkým!

  4. Otapkova Vitazoslav píše:

    Mňam, vyzerá to naozaj chutne. Určite to budem mať na mysli pri príprave večere!

  5. Bohdana Gallo píše:

    Tento recept je presne to, čo som hľadala. Veľmi pekne popísané, ďakujem!

  6. Kristina Skutecky píše:

    Vyzera to velmi chutne, urcite to skusim pripravit na obed.

  7. Ubutvinova píše:

    Cestoviny su moja oblibena talianska jedlo, a s kremovou omackou to bude este lepsie. Dakujem za recept.

  8. Lenka77 píše:

    Tento recept vyzerá super, určite ho vyskúšam. Ďakujem!

  9. Dezider Toth píše:

    Vždy ma tento recept poteší, výborný pokrm na každú príležitosť.

  10. Jmecir píše:

    Tieto talianske cestoviny s krémovou omáčkou vyzerajú vynikajúco, určite ich musím vyskúšať.

  11. Zdenka22 píše:

    Milujem cestoviny a tento recept znie skvelo! Určite ho čoskoro vyskúšam.

  12. Lydia77 píše:

    Recept je úžasný, skúsim ho určite pripraviť!

  13. Pasek Agnesa píše:

    Milujem cestoviny a tento recept znie fantasticky! Ďakujem za neho.

  14. Maros56 píše:

    Nech sa páči, už viem, čo budeme variť na obed zajtra. Vďaka za skvelý recept!

  15. Dionyz95 píše:

    Naozaj chutné cestoviny, budem sa tešiť, až ich vyskúšam.

  16. Mojmir60 píše:

    Špenát a paradajky s cestovinami sú vždy dobrá kombinácia. Teším sa na vyskúšanie tohto receptu!

  17. Vratko Dej píše:

    Vyzerala to super jednoduché. Len dnes ráno som si vravel o tom, že by som chcel jesť cestoviny na obed. Tento recept je presne to, čo som hľadal.

  18. Jarmila25 píše:

    Cestoviny s krémovou omáčkou sú moje obľúbené! Ešte nikdy som nesadla k tanieru niečo lepšie ako talianske cestoviny.

  19. Adam31 píše:

    Sme fanúšikmi talianskej kuchyne a tento recept sme milovali! Urobíme ho znova určite.

  20. Viktoria Langos píše:

    Tento recept je taký jednoduchý! Nemôžem sa dočkať, kedy si ho vyskúšam. Vďaka za zdieľanie!

  21. Ruzickova Martina píše:

    Krémové omáčky sú moje obľúbené a tento recept vyzerá úžasne! Určite si ho vyskúšam tento týždeň.

  22. Dvonc Dezider píše:

    Mňam, znie to naozaj skvele, určite sa pokúsim tento recept vyskúšať!

  23. Kazimir41 píše:

    Tento recept je skvelý a veľmi jednoduchý na prípravu. Vrelo odporúčam!

  24. Smrek Stefan píše:

    Cestoviny s krémovou omáčkou sú moja obľúbená talianska pochúťka. Určite toto vyskúšam.

  25. Marek Ondrej píše:

    Skvelý recept, som zvedavý, ako mi to pôjde.

  26. Ivana Plskova píše:

    Tento recept vyzerá skvele, určite ho vyskúšam!

  27. Golonka Zdenka píše:

    Neviem sa dočkať, kedy si to vyskúšam. Ďakujem za skvelý recept!

  28. Dej Arpad píše:

    Recept je jednoduchý a zdá sa byť veľmi chutný. Určite vyskúšam!

  29. Dorota63 píše:

    To znie neuveriteľne dobre! Skúsime to tento týždeň.

  30. Marian61 píše:

    Milujem cestoviny a tento recept vyzerá úžasne! Urobím ho zajtra na večeru.

  31. Raduz Finkova píše:

    Toto musím ochutnať! Veľmi pekný recept.

  32. Ales50 píše:

    Chutné a rýchle jedlo, čo viac si človek môže priať!

  33. Svaluska píše:

    Vyzdvihla by som aj to, že pripravenie je veľmi jednoduché. Skvelé!

  34. Filip26 píše:

    Vždy som si myslel, že pri príprave talianskych cestovín potrebujem veľa zložitých ingrediencií, ale tento recept je skvelý a jednoduchý!

  35. Truzickova píše:

    Už sa neviem dočkať, kým vyskúšam tento recept. Vyzerá to veľmi chutne a jemné.

  36. Marta28 píše:

    Tento recept mi naozaj vyhovuje. Mám rada jednoduché recepty, ktoré sú rýchle a chutné!

  37. Pavol Oslejova píše:

    Ďakujem za tento úžasný recept! Všetky suroviny mám doma, takže sa rozhodne pustím do prípravy. Teším sa na lahodnú večeru.

  38. Balogova Erika píše:

    Milujem talianske cestoviny a tento recept znie naozaj lahodne! Už teraz cítim tú vôňu špenátu a paradajok. Určite si ho vyskúšam.

  39. Luboslav Godolova píše:

    Tento recept na talianske cestoviny s krémovou omáčkou ma naozaj zaujal. Vyzerá to veľmi chutne a zdá sa, že aj ja by som to vedel upiecť.

  40. Qweiss píše:

    Skvelý recept, cestoviny s krémovou omáčkou sú moje obľúbené jedlo!

  41. Kucera Zora píše:

    Ďakujem za recept, určite ho vyskúšam, znie veľmi chutne.

  42. Slavka Ruzicka píše:

    Tento recept mi dáva veľa inšpirácie na varenie, ďakujem!

  43. Zrasi píše:

    Vyzera to velmi chutne! Musim to skusit.

  44. Kolrusova Tatiana píše:

    Recept znie skvele, urcite ho vyskusam. Dakujem!

  45. Ibondra píše:

    Tento recept si urcite vyskusam! Vyzerá to veľmi chutne a jednoducho.