Chceli by ste získat recept na lahodné lievance bez váženia surovín? Tu je jednoduchý návod, ktorý vám uľahčí prípravu:
Ingrediencie:
- 2 šálky hladkej múky
- 2 lyžice trstinového cukru
- 2 čajové lyžičky prášku do pečiva
- 1 štipka soli
- 2 celé vajcia
- 1 a 1/2 šálky plnotučného mlieka
- 2 lyžice roztopeného masla
Chutné lievance bez váženia
Návod na prípravu:
- V priestrannej mise zmiešajte hladkú múku, cukor, prášok do pečiva a soľ.
- Do pripravenej suchšej zmesi pridajte vajcia a mlieko.
- Miešajte pomaly, kým sa nevytvorí homogénne cesto bez hrudiek.
- K cesto pridajte roztopené maslo a dôkladne ho na záver premiešajte.
- Na stredne silnom ohni rozohrejte väčšiu teflónovú alebo zliatinovú panvicu, až dôkladne zohreje.
- Na rozohriatu panvicu vylejte cesto pomocou servírovacej lyžice alebo hrnčeka.
- Povrch lievancov by mal byť pokrytý bublinkami.
- Približne po 2-3 minútach, keď sa objavia bublinky a okraje lievancov sa pozdvihnú, otočte ich a dopečte z druhej strany.
- Hotové lievance podávajte ešte teplé, s javorovým sirupom, džemom, tvarohom alebo obľúbeným ovocím.
Dúfame, že si pochutnáte!
2) Vynikajúce lievance bez váženia
Pripravte sa na rýchly a jednoduchý recept na chutné lievance, ktoré môžete vytvoriť bez potrebného váženia ingrediencií. Tento návod je skvelý pre tých, ktorí nemajú čas tráviť hodiny pri varení, no napriek tomu chcú potešiť seba a svojich blízkych chutným jedlom. Lievance sú ideálnou voľbou na raňajky, desiatu alebo ako sladké občerstvenie počas dňa.
Potrebné suroviny
Pre tento recept na lievance budete potrebovať:
- 2 hrnčeky múky
- 2 vajcia
- 1 hrnček mlieka
- 1/2 hrnčeka cukru
- 1 prášok do pečiva
- 1/4 hrnčeka rastlinného oleja
- 2 čajové lyžičky vanilkového extraktu
- Štipka soli
Spôsob prípravy lievancov
Príprava týchto lahodných lievancov je mimoriadne jednoduchá. Začnite zmiešaním múky, cukru, prášku do pečiva a štipky soli v priestrannej miske. V inej miske rozšľahajte vajcia, potom pridajte mlieko, olej a vanilkový extrakt. Mokré ingrediencie dôkladne spojte so suchými, až kým nevznikne hladké cesto.
Na panvici rozohrejte trochu oleja na strednej teplote. Nalejte na panvicu približne 1/4 hrnčeka cesta na každý lievanec a pečte, kým sa na povrchu neobjavia bublinky. Potom ich otočte a opečte aj z druhej strany do zlatista. Hotové lievance podávajte s ovocím, javorovým sirupom alebo jogurtom.
Tento jednoduchý recept na chutné lievance bez váženia si môžete prispôsobiť pridaním rôznych prísad, ako sú orechy, čokoládové kúsky alebo korenie. Prajeme vám dobrú chuť!