Radi by ste recept na vynikajúce lievance bez použitia váženia. Tu je jednoduchý recept, ktorý vám pomôže:
Suroviny:
- 2 šálky múky
- 2 lyžice cukru
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- 1 štipka soli
- 2 vajcia
- 1 1/2 šálky mlieka
- 2 lyžice masla (rozpusteného)
Vynikajúce lievance bez váženia
Postup:
- Vo veľkej miske zmiešajte múku, cukor, prášok do pečiva a soľ.
- Do suchých surovín pridajte vajcia a mlieko.
- Pomaly miešajte, kým nevznikne hladké cesto bez hrudiek.
- Pridajte rozpustené maslo a ešte raz dôkladne premiešajte.
- Na stredne vysokom ohni zohrejte väčší teflónový alebo zliatinový panvica a nechajte ju dobre rozpáliť.
- Do rozpálenej panvice nalejte cesto pomocou polievkového lyžice alebo šálky.
- Povrch lievancov by mal byť plný bubliniek.
- Po cca 2-3 minútach, keď sa objavia bublinky a okraje lievance sa začínajú zvyšovať, lievance obráťte a dopečte z druhej strany.
- Lievance podávajte ešte teplé s javorovým sirupom, džemom, tvarohom alebo ovocím podľa vašej chuti.
Prajeme vám výbornú chuť!
2)
Pripravte sa na rýchly a jednoduchý recept na vynikajúce lievance, ktoré môžete pripraviť bez váženia ingrediencií. Tento recept je ideálny pre tých, ktorí nemajú čas tráviť hodiny v kuchyni, a predsa chcú potešiť seba i svojich blízkych chutným jedlom. Lievance sú skvelou voľbou na raňajky, desiatu alebo ako sladký snack počas dňa.
Ingrediencie, ktoré potrebujete
Na tento recept na lievance budete potrebovať:
- 2 hrnčeky múky
- 2 vajcia
- 1 hrnček mlieka
- 1/2 hrnčeka cukru
- 1 prášok do pečiva
- 1/4 hrnčeka rastlinného oleja
- 2 čajové lyžičky vanilkového extraktu
- Štipka soli
Postup prípravy lievancov
Príprava týchto vynikajúcich lievancov je veľmi jednoduchá. Začnite tým, že vo veľkej mise zmiešate múku, cukor, prášok do pečiva a soľ. V ďalšej miske rozšľahajte vajcia, pridajte mlieko, olej a vanilkový extrakt. Mokré ingrediencie dôkladne premiešajte s suchými, až kým nevznikne hladké cesto.
Na panvici rozohrejte trocha oleja na strednej teplote. Nalejte do panvice asi 1/4 hrnčeka cesta na každý lievanec a opečte, kým sa na povrchu neobjavia bublinky. Potom ich otočte a opečte aj z druhej strany do zlatista. Hotové lievance podávajte s ovocím, javorovým sirupom alebo jogurtom.
Tento jednoduchý recept na vynikajúce lievance bez váženia si môžete prispôsobiť pridaním rôznych prísad, ako sú orechy, čokoládové kusy alebo korenie. Prajeme dobrú chuť!
Recept sa mi páči, pokúsim sa pripraviť lievance podľa neho.
Skvelý recept na lievance, určite si ho vyskúšam.
Dobrý nápad nevážiť suroviny, možno to uľahčí prípravu.