Vynikajúce lievance bez váženia 

Radi by ste recept na vynikajúce lievance bez použitia váženia. Tu je jednoduchý recept, ktorý vám pomôže:

Suroviny:

  • 2 šálky múky
  • 2 lyžice cukru
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1 štipka soli
  • 2 vajcia
  • 1 1/2 šálky mlieka
  • 2 lyžice masla (rozpusteného)

 

Vynikajúce lievance bez váženia 

Postup:

  1. Vo veľkej miske zmiešajte múku, cukor, prášok do pečiva a soľ.
  2. Do suchých surovín pridajte vajcia a mlieko.
  3. Pomaly miešajte, kým nevznikne hladké cesto bez hrudiek.
  4. Pridajte rozpustené maslo a ešte raz dôkladne premiešajte.
  5. Na stredne vysokom ohni zohrejte väčší teflónový alebo zliatinový panvica a nechajte ju dobre rozpáliť.
  6. Do rozpálenej panvice nalejte cesto pomocou polievkového lyžice alebo šálky.
  7. Povrch lievancov by mal byť plný bubliniek.
  8. Po cca 2-3 minútach, keď sa objavia bublinky a okraje lievance sa začínajú zvyšovať, lievance obráťte a dopečte z druhej strany.
  9. Lievance podávajte ešte teplé s javorovým sirupom, džemom, tvarohom alebo ovocím podľa vašej chuti.

Prajeme vám výbornú chuť!

 

 

2)

Pripravte sa na rýchly a jednoduchý recept na vynikajúce lievance, ktoré môžete pripraviť bez váženia ingrediencií. Tento recept je ideálny pre tých, ktorí nemajú čas tráviť hodiny v kuchyni, a predsa chcú potešiť seba i svojich blízkych chutným jedlom. Lievance sú skvelou voľbou na raňajky, desiatu alebo ako sladký snack počas dňa.

Ingrediencie, ktoré potrebujete

Na tento recept na lievance budete potrebovať:

  • 2 hrnčeky múky
  • 2 vajcia
  • 1 hrnček mlieka
  • 1/2 hrnčeka cukru
  • 1 prášok do pečiva
  • 1/4 hrnčeka rastlinného oleja
  • 2 čajové lyžičky vanilkového extraktu
  • Štipka soli

Postup prípravy lievancov

Príprava týchto vynikajúcich lievancov je veľmi jednoduchá. Začnite tým, že vo veľkej mise zmiešate múku, cukor, prášok do pečiva a soľ. V ďalšej miske rozšľahajte vajcia, pridajte mlieko, olej a vanilkový extrakt. Mokré ingrediencie dôkladne premiešajte s suchými, až kým nevznikne hladké cesto.

Na panvici rozohrejte trocha oleja na strednej teplote. Nalejte do panvice asi 1/4 hrnčeka cesta na každý lievanec a opečte, kým sa na povrchu neobjavia bublinky. Potom ich otočte a opečte aj z druhej strany do zlatista. Hotové lievance podávajte s ovocím, javorovým sirupom alebo jogurtom.

Tento jednoduchý recept na vynikajúce lievance bez váženia si môžete prispôsobiť pridaním rôznych prísad, ako sú orechy, čokoládové kusy alebo korenie. Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

3 Komentáre

  1. Ernest Medved píše:

    Recept sa mi páči, pokúsim sa pripraviť lievance podľa neho.

  2. Slobodnikova Erika píše:

    Skvelý recept na lievance, určite si ho vyskúšam.

  3. Vladimira27 píše:

    Dobrý nápad nevážiť suroviny, možno to uľahčí prípravu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *