Recept na zapekané penne s feniklovým krémom:
Suroviny:
- 500 g pennette (trubkové cestoviny)
- 1 menšia cibuľa, nasekaná na jemno
- 2 stonky feniklu, nakrájané na tenké plátky
- 2 strúčiky cesnaku, rozpučené
- 2 lyžice olivového oleja
- 400 ml smotany na prípravu jedál
- 100 g parmezánu, nastrúhaného
- soľ a korenie podľa vkusu
Zapekané penne s feniklovým krémom
Postup:
- Rúru si predhrejte na 180 °C.
- V hrnci so slanou vriacou vodou uvaríme penne al dente podľa pokynov na obale. Následne ich scedíme a odložíme nabok.
- Na panvici zohrejte olivový olej a osmahnite cibuľu do mäkka. Potom pridajte fenikel a nechajte ho jemne zhnednúť.
- Pridajte rozpučený cesnak a krátko opražte s feniklom jednu minútu, kým sa neobjaví jeho aróma.
- Stiahnite teplotu a vmiešajte smotanu na varenie. Pomaly varíme, kým omáčka nezhustne.
- Pridajte nastrúhaný parmezán a dobre premiešajte, kým sa nerozpustí. Ak je omáčka príliš hustá, pridajte trošku vody z varenia cestovín.
- Pridajte uvarené penne do panvice s omáčkou a dôkladne premiešajte, aby sa všetky prísady spojili. Ochutnajte a podľa potreby dolaďte soľou a korením.
- Premiestnite zmes penne s feniklovým krémom do zapekacej misy a pečte v predhriatej rúre približne 20 minút, až kým omáčka nezíska zlatistý odtieň.
- Po vybratí z rúry nechajte niekoľko minút odpočinúť a potom servírujte. Dobrú chuť!
Tento recept na zapekané penne s feniklovým krémom je výborný ako hlavné jedlo alebo ako príloha. Môžete ho podávať s čerstvým šalátom alebo domáce pečivom.
2) Zapečené penne s feniklovým krémom
Ak hľadáte pokrm, ktorý je lahodný a súčasne originálny, máme pre vás fantastický recept! Zapekané penne s feniklovým krémom sú skvelou voľbou pre romantickú večeru alebo rodinný obed. Tento výnimočný pokrm súhrou chutí fenikla a krehkých cestovín vás určite očarí.
Na prípravu zapekaných penne s feniklovým krémom budete potrebovať nasledujúce suroviny:
- 400 g penne cestovín
- 2 fenikle
- 250 ml smotany na prípravu jedál
- 150 g syra (napr. mozzarelly alebo parmezánu)
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- Olivový olej
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
Príprava
Najprv si uvaríme penne cestoviny do al dente stavu. Medzitým na panvici zohrejeme olivový olej a pridáme nasekanú cibuľu a cesnak. Restujeme, kým cibuľa nezmäkne, a následne pridáme nasekané fenikle. Všetko spolu varíme, kým fenikel nezmäkne, cca 5-7 minút.
Keď sú fenikle hotové, preložíme ich do mixéra, pridáme smotanu na varenie, soľ a korenie. Mixujeme do hladkej konzistencie. Do tejto feniklovej zmesi pridáme uvarené penne cestoviny a dôkladne zmes premiešame.
Celú zmes preložíme do zapekacej misy, na vrch poukladáme nakrájaný syr a pečieme v predhriatej rúre na 180 °C približne 20-25 minút, kým sa syr nerozpustí a nezačne zlato-hnednúť.
Podávame horúce, dozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou. Prajeme vám dobrú chuť!