Tu je recept na zapekané penne s kuracím mäsom v slovenskom jazyku:
Ingrediencie:
- 250 g penne (trubková cestovina)
- 300 g kuracieho mäsa (nakrájaného na malé kúsky)
- 1 cibuľa (nakrájaná na drobno)
- 2 strúčiky cesnaku (jemne posekané)
- 400 g paradajkového pretlaku
- 200 g nastrúhaného syra (napríklad ementál)
- 1 lyžica olivového oleja
- soľ, korenie (napríklad čierne korenie, sušená bazalka a oregano)
Zapekané penne s kuracím mäsom
Postup prípravy:
- Rúru predohrejte na 180 stupňov C.
- V panvici uvarte penne al dente podľa pokynov na obale.
- Na pánvi rozohrejte olivový olej na strednom plameni.
- Pridajte chlenenú cibuľu a cesnak, a orestujte ich do zlatistej farby.
- Do panvice dajte kuracie mäso a smažte ho, kým nezíska peknú farbu.
- Pridajte paradajkový pretlak, soľ, korenie (bazalka, oregano, čierne korenie) a varte asi 5-10 minút.
- Uvarené a scedené penne zmiešajte s pripravenou omáčkou.
- Vymastite pekáč a vložte doň zmes.
- Posypte nastrúhaným syrom a vložte do rúry.
- Pečte približne 15-20 minút, kým sa syr neroztopí a nezhnedne.
- Hotové zapekané penne s kuracím mäsom môžete podávať.
Dobrú chuť!
2) Zapekané penne s kuracím mäsom
Ingrediencie:
- 300 g penne (cestoviny)
- 400 g kuracích pŕs
- 1 stredne veľká cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 červená paprika
- 200 g šampiňónov (čerstvých alebo konzervovaných)
- 200 ml smotany na varenie
- 150 g nastrúhaného syra (napr. mozzarella alebo eidam)
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 čajová lyžička sušeného oregána
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Čerstvá petržlenová vňať na posypanie (voliteľné)
Postup:
-
Príprava cestovín: V hrnci s osolenou vodou priveďte k varu a varte penne podľa pokynov na obale, kým nie sú al dente. Potom sceďte a nechajte chvíľu vychladnúť.
-
Príprava kuracieho mäsa: Kuracie prsia umyte, osušte a nakrájajte na menšie kúsky. Osolte a okoreňte čiernym korením a oreganom.
-
Smaženie zeleniny: Na pánvi zohrejte olivový olej. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a opražte, kým cibuľa nezmäkne. Potom pridajte nakrájanú papriku a šampiňóny a smažte ďalších 5-7 minút, kým zelenina nezmäkne.
-
Pridanie kuracieho mäsa: K zelenine pridajte nakrájané kuracie prsia a smažte, kým nie sú zlatisté a dobre prepečené.
-
Príprava omáčky: Do pánve pridajte smotanu na varenie a varte na jemnom ohni asi 5 minút, kým sa omáčka nezahustí. Ochuťte soľou a korením.
-
Miešanie ingrediencií: Do omáčky s kuracím mäsom a zeleninou pridajte uvarené penne a dobre premiešajte, aby sa všetky komponenty spojili.
-
Zapekení: Zmes preložte do zapekacej misy. Navrch posypte nastrúhaným syrom a dajte zapiecť do predhriatej rúry na 180 °C asi 20-25 minút, kým sa syr neroztopí a nezíska zlatohnedú farbu.
-
Podávanie: Po upečení vyberte z rúry a nechajte trochu vychladnúť. Pred podávaním posypte nasekanou petržlenovou vňaťou, ak používate.
Servírujte teplé a vychutnajte si skvelé zapekané penne s kuracím mäsom! Dobrú chuť!