Nemôžem si ani len predstaviť, že by sa vám tento recept tak páčil. K dnešnému dňu už viac než sto krát bol zdieľaný na rôznych sociálnych platformách. Čo ma naozaj príjemne prekvapilo.
Úprimne som očakávala, že tento recept prejde bez povšimnutia, ale vidíte, aké je to v živote. Vždy sa to vyvinie inak.. A to je na tom krásne.
Kuracie prsia po Sečuánsky
Kuracie mäso pripravené trochu inak, tak trocha po ázijsky, s pridaním slovenských kulinárskych prvkov. A presne takto to mám rada. Nemám vždy trpezlivosť na to, aby som hľadala ázijské suroviny a omáčky, ktoré v bežnej predajni nenájdete.
Táto kuracinka určite osloví vaše chuťové poháriky.
Kuracie prsia po Sečuánsky sú výbornou voľbou, ak máte chuť na jedlo s exotickou príchuťou, avšak nemáte čas ani prístup k ázijským ingredienciám. Tento recept kombinuje kuracie prsia s pridaním slovenských kulinárskych tradícií a výsledok je jednoducho nezameniteľný.
Ingrediencie:
- 4 kuracie prsia
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 2 lyžice medu
- 1 lyžica sezamového oleja
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 červená paprika, nakrájaná na tenké prúžky
- 1 zelená paprika, nakrájaná na tenké prúžky
- 1 mrkva, nakrájaná na tenké prúžky
- 1 stonka zeleru, nakrájaná na tenké prúžky
- 1 červená cibuľa, nakrájaná nadrobno
- 1 lyžička mletej papriky
- ½ lyžičky červenej papriky
- soľ a korenie podľa chuti
Pokyny:
- Kuracie prsia nakrájajte na tenké plátky a umiestnite ich do misky.
- V miske zmiešajte sójovú omáčku, med, sezamový olej, cesnak, mletú papriku a červenú papriku. Dôkladne premiešajte a nechajte kuracie prsia marinovať minimálne 30 minút.
- Na rozohriatej panvici použite stredný oheň a opražte cibuľu, zeler, mrkvu a papriku, kým nezmäknú.
- Do panvice pridajte marinované kuracie prsia a opražte ich, kým nie sú dobre prepečené.
- Podávajte s ryžou alebo cestovinami a posypte koriandrom na dekoráciu.
Výsledkom bude exotické a chutné jedlo, ktoré vás v najbližších dňoch ohromí svojou unikátnou príchuťou. Prajem vám dobrú chuť!
2) Kuracie prsia po Sečuánsky
Pre prípravu kuracích pŕs po sečuánsky potrebujemetieto súčasti:
– 500g kuracích pŕs
– 2 polievkové lyžice sójovej omáčky
– 2 polievkové lyžice ryžového octu
– 1 polievková lyžica sezamového oleja
– 2 strúčiky cesnaku, nasekané
– 1 polievková lyžica mletého červeného korenia
– 1 polievková lyžica sečuánskeho korenia
– 1 čili paprička, nasekaná
– 1 polievková lyžica kukuričného škrobu
– 1 polievková lyžica rastlinného oleja
– soľ a korenie
Príprava:
1. Kuracie prsia nakrájame na tenké plátky a okoreníme a osolíme podľa chuti.
2. V miske zmiešame marinádu z sójovej omáčky, ryžového octu, sezamového oleja, nasekaného cesnaku, mletého červeného korenia, sečuánskeho korenia a nasekanej čili papričky.
3. Kuracie mäso ponoríme do marinády a necháme minimálne pol hodiny odležať.
4. Potom zmiešame kukuričný škrob s troškou vody a pridáme k mäsu.
5. Na panvici zahrejeme rastlinný olej a pridáme kuracie mäso. Osmažíme ho do zlatista.
6. Podávame s prílohou podľa vlastného výberu.
Dobrú chuť!
3)
Sečuánska kuchyňa je preslávená svojou výraznou pikantnosťou a bohatými chutami. Hlavným znakom tejto kuchyne sú koreniny, ktoré vytvárajú jedlá s jedinečným charakterom. V tomto článku si prejdeme recept na kuracie prsia pripravovaného po sečuánsky, ktorý vás určite osloví svojou chuťou.
Potrebné suroviny na prípravu
Na prípravu kuracích pŕs po sečuánsky si pripravte nasledujúce zložky:
- 500 g kuracích pŕs
- 2 polievkové lyžice kukuričného škrobu
- 3 polievkové lyžice sójovej omáčky
- 1 polievková lyžica čínskej čili pasty
- 2 strúčiky cesnaku, prelisované
- 1 polievková lyžica nastrúhaného zázvoru
- 1 cibuľa, nakrájaná na prúžky
- 1 červená paprika, nakrájaná na prúžky
- 3 polievkové lyžice rastlinného oleja
- soľ a čierne korenie podľa chuti
Tieto základné suroviny sú nevyhnutné pre dosiahnutie autentického sečuánskeho chutného zážitku.
Postup prípravy kuracích pŕs po sečuánsky
Začnite tak, že kuracie prsia nakrájate na tenké plátky a marinujete s kukuričným škrobom, sójovou omáčkou, cesnakom a zázvorom. Nechajte odpočívať približne 30 minút. Následne na panvici rozohrejte rastlinný olej a pridajte marinované kuracie prsia.
Smažte ich na strednej teplote, kým nezískajú zlatú farbu. Pridajte cibuľu a červenú papriku a smažte ešte 5 minút, kým zelenina nezmäkne. Nakoniec vmiešajte čínsku čili pastu a dochuťte soľou a čiernym korením. Podávajte teplé s ryžou alebo rezancami.