mexický guláš s ryžou

môžete pridať aj viac alebo menej)

  • 1/4 šálky nasekanej čerstvej koriandrovej vňate na ozdobenie
  • Na ryžu:

    • 1 šálka bielej ryže
    • 2 šálky zeleninového vývaru (alternatívne voda)
    • Soľ podľa chuti
    • 1 polievková lyžica masla (voliteľné)

    Postup

    1. Príprava ryže: V hrnci priveďte do varu zeleninový vývar alebo osolenú vodu. Pridajte ryžu a dôkladne premiešajte. Znížte teplotu na minimum, zakryte pokrievkou a varte asi 18-20 minút, kým nie je ryža jemná a všetka tekutina sa nevstrebá. Ak sa rozhodnete pridať maslo, po uvarení ho vmiešajte do ryže.
    2. Príprava guláša: Na panvici s olivovým olejom na strednom ohni osmažte nasekanú cibuľu a celé strúčiky cesnaku. Opekajte ich asi 2 minúty, až kým cibuľa nezačne sklovitieť.
    3. Pridajte mleté hovädzie mäso a varte, kým nezhnedne, čo potrvá približne 5-7 minút. Rozdrvte hrudky mäsa, aby sa rovnomerne rozložili.
    4. Potom pridajte nakrájanú papriku, konzervované paradajky (aj s tekutinou), kukuricu, čierne fazule a koreniny (kmín, mletú papriku, čierne korenie, soľ a voľbou aj čili papričky). Dobrovoľne premiešajte a nechajte guláš pomaly variť asi 15-20 minút, kým sa chute prepoja a zmes nezhustne.
    5. Podávanie: Na tanier servírujte ryžu a navrstvíte na ňu slovenský guláš. Ozdobte čerstvou koriandrovou vňaťou.

    Záver

    Tento mexický guláš s ryžou predstavuje výnimočný spôsob, ako obohatiť vašu večeru o nové a zaujímavé chute. Môžete ho ľahko prispôsobiť vlastným preferenciám pridaním rôznych druhov zeleniny alebo korenín. Nezabudnite si ho vychutnať v spoločnosti rodiny a priateľov, pretože jedlo je skutočne najlepšie, keď sa delí. Bon appétit!

    • nastrúhané či nakrájané
    • Čerstvá petržlenová vňať na dekoráciu

    Na ryžu:

    • 250 g ryže
    • 500 ml zeleninového alebo kuracieho vývaru
    • 1 lyžica olivového oleja
    • Soľ podľa vlastnej chuti

    Príprava:

    1. Varenie gulášu: Na strednom plameni rozohrejte olivový olej vo veľkom hrnci. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak, a restujte, až kým nezískajú zlatistú farbu. Potom vsypte hovädzie mäso a opražte ho zo všetkých strán, kým nebude hnedé.
    2. Pridanie zeleniny a korenín: Do hrnca vložte červenú a zelenú papriku. Pokračujte miešaním ďalších 5 minút, potom pridajte kukuricu, čierne fazule a paradajkovú omáčku. Dobre prepojte.
    3. Koreniny: Posypte guláš mletou paprikou, kmínom, čiernym korením, soľou a čili papričkami. Všetko dôkladne zamiešajte, aby sa chute spojili a následne privedieme do varu. Potom znížte teplotu, zakryte a varte na miernom ohni približne 30-40 minút, kým nie je mäso jemné.
    4. Příprava ryže: Kým sa guláš varí, pripravte ryžu. V ďalšom hrnci zahrejte olivový olej a vmiešajte ryžu. Opražte ju na oleji 2-3 minúty, aby sa jemne skaramelizovala. Následne pridajte vývar a soľ. Nechajte zovrieť, potom znížte teplotu a zakryte. Varíme približne 15 minút, alebo kým nie je ryža hotová a všetka voda sa neodparí.
    5. Podávanie: Po dokončení gulášu a ryže môžete podávať jedlo. Na tanier najprv naservírujte ryžu a navrch pridajte porciu gulášu. Ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.

    Záver

    Mexický guláš s ryžou nie je len chutný a sýty pokrm, ale aj vynikajúca príležitosť na objavovanie bohatstva mexickej kuchyne.

    Skvelá kombinácia chutí a textúr poteší chuťové poháriky vás aj vašich blízkych. Tento pokrm je ideálny na oslavy a večierky. Nezabudnite si vychutnať každý sústo a zdieľať recept s priateľmi, aby aj oni mohli objaviť túto chutnú kombináciu! Dobrú chuť!

     

    Ako uskladniť langoše?

    Ako uskladniť langoše?

    Čítať viac »

    3) Mexický guláš s ryžou a paprikou

    Mexická kuchyňa vyniká svojou rôznorodosťou a intenzívnymi príchuťami. Dnes vám prinášame recept na mexický guláš s ryžou, ktorý je skvelým jedlom na rodinné oslavy či priateľské večere. Kombinácia korenín, zeleniny a mäsa vytvára lahodný a výdatný pokrm, ktorý určite uchváti všetkých milovníkov mexických chutí. Poďme sa teda pustiť do varenia!

    Ingrediencie:

    • 500 g mletého hovädzieho mäsa
    • 1 cibuľa, nakrájaná na kocky
    • 2 strúčiky cesnaku, prelisované
    • 1 červená paprika, nakrájaná na kocky
    • 1 zelená paprika, nakrájaná na kocky
    • 1 plechovka (400 g) nakrájaných paradajok
    • 400 g fazule (môže byť čierna alebo červená), najlepšie z konzervy
    • 1 hrnček ryže
    • 2 hrnčeky zeleninového alebo kuracieho vývaru
    • 2 lyžice olivového oleja
    • 1 lyžička mletej papriky
    • 1 lyžička mletého kmínu
    • 1/2 lyžičky kajenského korenia (podľa preferencií)
    • Soľ a čierne korenie podľa chuti
    • Čerstvá petržlenová vňať alebo koriander na dekoráciu

    Postup:

    1. Na panvici rozohrejte olivový olej na strednom plameni. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujte ich do zlatista.
    2. Následne pridajte mleté hovädzie mäso a restujte, kým nie je dobre prepečené. Osolte a okoreňte podľa vlastnej chuti.
    3. Pridajte nakrájané papriky a pokračujte v pražení ešte asi 5 minút.
    4. Pridajte plechovku nakrájaných paradajok, fazuľu a všetky koreniny (mletú papriku, kmín, kajenské korenie). Dobre premiešajte a varte na miernom ohni asi 20 minút. Ak je guláš príliš hustý, môžete pridať trochu vývaru.
    5. Medzitým si pripravte ryžu. V hrnci priveďte do varu 2 hrnčeky vývaru, pridajte ryžu a varte podľa pokynov na obale. Obvykle je to asi 15-20 minút.
    6. Po uvarení ryže ju môžete zmiešať s gulášom alebo podávať samostatne.

    Záver: Mexický guláš s ryžou je pripravený! Tento pokrm je plný chuti a dokonale sa dopĺňa s osviežujúcim nápojom alebo čerstvým šalátom. Ozdobte ho čerstvou petržlenovou vňaťou alebo koriandrom a servírujte s tortilla chipsami alebo chlebom. Dúfame, že si tento jedinečný pokrm obľúbite rovnako ako my! Dobrú chuť!

    Podobné príspevky

    Pridaj komentár

    Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *