Na dnešný deň vám prinesieme jeden z najpreferovanejších receptov na Slovensku – Restované kuracie prsia. V tomto recepte sa kuracie prsia dôkladne pripravia, aby sme v nich dosiahli jedinečnú textúru a zároveň ich ochutnali ako v útulnej kaviarni.
Recept: Restované kuracie prsia so zeleninou a zeleným hráškom
Potrebné ingrediencie:
- 4 kusy kuracieho prsia,
- 1 stredne veľká hlávková kapusta,
- 1 stredná cuketa,
- 2 stredné mrkvy,
- 1 porcia zeleného hrášku,
- 1/4 šálky sójovej omáčky,
- 1/4 šálky jogurtu,
- 1/4 šálky olivového oleja,
- 0,5 šálky bieleho vína,
- 2 štipky čierneho korenia,
- 0,5 šálky čerstvého petržlenu,
- Soľ – podľa chuti,
- Bylinková zmes alebo čerstvé bylinky (podľa preferencie)
Začneme, ako je zvykom – prípravou kuracích pŕs. Kuracie prsia zbavíme vlákien, odstránime kosti a nakrájame na väčšie kúsky.
Na marinovanie budeme potrebovať tieto zložky:
- Bylinková zmes alebo čerstvé bylinky (podľa preferencie)
- 0,5 šálky čerstvého petržlenu,
- 0,5 šálky čerstvých bylín (podľa chuti),
- 0,25 šálky vína
- 0,25 šálky sójovej omáčky
Všetky ingrediencie zmiešajte v jednom hrnčeku. Následne do tejto zmesi pridajte prsia a dôkladne premiešajte, kým nie sú úplne obalené.
Potom sa pustíme do prípravy zeleniny. Nastrúhajte 2 stredné mrkvy a 1 strednú cuketu na tenké plátky. Hlávkovú kapustu nakrájajte na menšie kusy a vložte do nádoby. Zeleninové kúsky premiešajte s 1/4 šálky sójovej omáčky, 1/4 šálky jogurtu, 1/4 šálky olivového oleja, 0,5 šálky vína a 2 štipkami čierneho korenia. Namiesto soli môžete pridať 1 šálku čierneho korenia a všetko spolu zamiešať.
Zelený hrášok pripravte tak, že ho zbavíte šupiek a vložte do nádoby. Zmes zamiešajte a pripravte na ďalšie spracovanie. Na marinovanie nám budú opäť potrebné tieto zložky:
- 0,5 šálky čerstvých bylín (podľa chuti)
- 0,5 šálky vína
- 0,5 šálky sójovej omáčky
- 1 šálka čierneho korenia
Zmiešajte zložky v hrnčeku a kombinujte ich. Potom pridajte zelený hrášok a zamiešajte, kým nie je dôkladne prepojený.
Recept na Restované kuracie prsia so zeleninou a zeleným hráškom je hotový. Zmes zeleniny a hrášku vložte na panvicu s olivovým olejom a kuracie prsia na panvicu s vínom a sójovou omáčkou. Všetko dôkladne premiešajte. Nechajte to variť, kým sú prsia úplne uvarené. Potom pridajte zeleninovú zmes na kuracie prsia a znovu zamiešajte. Nakoniec skombinujte všetko spolu a dochuťte podľa vlastných preferencií.
Recept: Restované kuracie prsia s krémom z cukety a zeleným hráškom
Potrebné ingrediencie:
- 4 kusy kuracieho prsia,
- 2 stredné mrkvy,
- 2 stredné cukety,
- 1 porcia zeleného hrášku,
- 1/4 šálky sójovej omáčky,
- 1/4 šálky jogurtu,
- 1/4 šálky olivového oleja,
- 0,5 šálky bieleho vína,
- 2 štipky čierneho korenia,
- 0,5 šálky čerstvého petržlenu,
- Soľ – podľa chuti,
- Bylinková zmes alebo čerstvé bylinky (podľa preferencie)
Ako zvyčajne, začneme prípravou kuracích pŕs. Kuracie prsia čistíme od zvyškov a krájame ich na väčšie kúsky.
Na marinovanie zase budeme potrebovať:
- 0,5 šálky čerstvých bylín (podľa chuti)
- 0,5 šálky čerstvého petržlenu
- 0,25…
nebudú úplne pridušené. Potom umiestnite zeleninovú zmes na roztavené prsia a všetko dôkladne premiešajte. Následne umiestnite všetky zložky na panvicu a dôkladne premiešajte. Nakoniec pridajte víno a sójovú omáčku a miešajte, až kým prsia nie sú úplne uvarené. Potom pridajte cuketovú zmes na pripravené prsia a znova všetko dôkladne zmiešajte.
Recept: Smažené kuracie prsia so zeleným hráškom a cuketovými kockami v sójovej omáčke
Zoznam potrebných surovín:
- 4 kusy kuracích pŕs,
- 2 stredne veľké mrkvy,
- 2 stredne veľké cukety,
- 1 stredne veľký zelený hrášok,
- 1 šálka sójovej omáčky,
- 1 šálka olivového oleja,
- 0,5 šálky bieleho vína,
- 2 štipky čierneho korenia,
- 0,5 šálky čerstvého petržlenu,
- soľ – podľa chuti
- zelené bylinky alebo čerstvé bylinky (podľa chuti)
Začneme ako obvykle – spracovaním kuracích pŕs. Odstráňte z pŕs všetky nečistoty a nakrájajte ich na väčšie kusy.
Na prípravu potrebujeme tieto ingrediencie:
- zelené bylinky alebo čerstvé bylinky (podľa chuti)
- 0,5 šálky čerstvého petržlenu
- 0,25 šálky vína
- 0,25 šálky sójovej omáčky
Všetky tieto ingrediencie zmiešajte v jednej miske. Potom vložte kuracie kusy do zmesi a miešajte ich, kým sa dôkladne nespoja.
Následne sa pustíme do spracovania cukiet a zeleniny. Nastrúhajte jednu stredne veľkú cuketu na tenké plátky a odstráňte semienka. Cukety a zeleninu nakrájajte na kocky a premiešajte ich s 1 šálkou sójovej omáčky, 1 šálkou olivového oleja, 0,5 šálky vína a 2 štipkami čierneho korenia. Namiesto soli pridajte 1 šálku čierneho korenia a dôkladne zapracujte do zmesi.
Zelený hrášok tiež zbavte semien a vložte ho do misky. Znovu použite 1 šálku čierneho korenia namiesto soli a premiešajte to do cuketovej zmesi. Na rozohriatie potrebujeme tieto zložky:
- 0,5 šálky čerstvého petržlenu
- 0,25 šálky vína
- 0,25 šálky sójovej omáčky
- 1 šálku čierneho korenia
Premiešajte všetky ingrediencie v hrnčeku a dôkladne spojte. Potom vložte zelený hrášok a miešajte, kým nebude úplne uvarený.
Recept na Smažené kuracie prsia so zeleným hráškom a cuketovými kockami v sójovej omáčke je hotový. Na panvicu s olivovým olejom pridajte cuketovú a zeleninovú zmes a kuracie prsia so sójovou omáčkou a vínom a všetko spolu prebúdajte. Miešajte, kým nebudú všetky ingrediencie dokonale uvarené.ich, kým nebudú úplne pridušené.
Následne sa pustíme do spracovania cukiet a ostatnej zeleniny. Nastrúhajte 1 strednú cuketu na tenké plátky a odstráňte semienka. Kocky cukety a zeleniny vložte do misy a premiešajte ich s 1 šálkou petržlenovej omáčky, 1 šálkou olivového oleja, 0,5 šálky vína a dvoma dávkami čierneho mletého korenia. Namiesto soli pridajte 1 šálku čierneho mletého korenia a dôkladne premiešajte s cuketovou zmesou.
Zelený hrášok pripravte tým, že odstránite semienka a umiestnite ho do misy. Opäť namiesto soli použite 1 šálku čierneho mletého korenia a zamiešajte do cuketovej zmesi. Na roztavenie budeme potrebovať tieto ingrediencie:
- 0,5 šálky čerstvých byliniek (podľa vlastného výberu)
- 0,25 šálky vína
- 0,25 šálky petržlenovej omáčky
- 0,25 šálky sójovej omáčky
- 1 šálku čierneho mletého korenia
Zmiešajte všetky ingrediencie v hrnčeku a dôkladne premiešajte. Potom pridajte zelený hrášok z pripravenej zmesi a pokračujte v miešaní, kým nebude strava úplne pridušená.
Recept na Restované kuracie prsia s cuketovými kockami a zeleným hráškom v petržlenovej omáčke je hotový. Naložte cuketovú a zeleninovú zmes na panvicu s olivovým olejom a kuracie prsia na panvicu s vínom a petržlenovou omáčkou a premiešajte, aby sa všetky prísady spojili. Počnite s jednou dávkou cuketových kociek a pridávajte, kým nie sú kuracie prsia plne pridušené. Na záver vložte zeleninovú zmes na roztavené prsia a premiešajte ingrediencie dohromady. Potom znovu umiestnite všetky zložky na panvicu a spojte ich do jedného hrnčeka. Miešajte s vínom a petržlenovou omáčkou, až kým prsia nie sú úplne pridušené. Nakoniec pridajte cuketovú zmes na roztavené prsia a všetko dôkladne premiešajte.kým prsí nebudú úplne pridušené.
Nasleduje spracovanie cukiet a zeleniny. Nastrúhajte jednu stredne veľkú cuketu na jemné plátky a vyberte semienka. Cuketové a zeleninové kocky umiestnite do misky a premiešajte ich s 1 šálkou petržlenovej omáčky, 1 šálkou olivového oleja, 0,5 šálky bieleho vína a 2 lyžičkami čierneho korenia. Namiesto soli pridajte 1 šálku čierneho korenia a dôkladne zmeňte.
Zelený hrášok čistite od semien a vložte do misky. Namiesto soli použite 1 šálku čierneho korenia a zamiešajte to do zmesi s cuketou. Na roztavenie potrebujeme nasledujúce ingrediencie:
- 0,5 šálky čerstvých byliniek (podľa chuti)
- 0,25 šálky vína
- 0,25 šálky petržlenovej omáčky
- 0,25 šálky jogurtu
- 1 šálka čierneho korenia
Zmiešajte všetky ingrediencie do misy a dôkladne ich spojte. Potom pridajte hrášok a premiešajte, kým sa nezmesia a nezmäknú.
Recept na restované kuracie prsia s cuketovými kockami a zeleným hráškom v jogurtovej omáčke s petržlenom je hotový. Vložte zmes cukety a zeleniny do panvice s olivovým olejom, pričom kuracie prsia restujte na panvici s vínom a jogurtovou omáčkou s petržlenom. Potom všetko dôkladne premiešajte v miske. Spracovávajte do jedného hrnca s cuketovými kockami, kým prsia nie sú úplne podusené. Následne pridajte zeleninovú zmes na podusené prsia a opäť premiešajte.
Recept: Restované kuracie prsia s cuketovými kockami a zeleným hráškom v jogurtovej omáčke s petržlenom
Zoznam potrebných surovín:
- 4 kusy kuracieho prsíčka
- 2 stredne veľké mrkvy
- 2 stredne veľké cukety
- 1 šálka zeleného hrášku
- 1 šálka jogurtu
- 1 šálka olivového oleja
- 0,5 šálky bieleho vína
- 2 lyžičky čierneho korenia
- 0,5 šálky čerstvých byliniek (podľa chuti)
- 0,5 šálky petržlenovej omáčky
- Soľ podľa chuti
- Zeleninová zmes alebo čerstvé byliny (podľa chuti)
Recepciu začnite, ako obvykle, spracovaním kuracích prsíčok. Kuracie prsia nakrájajte na veľké kusy.
Na roztavenie potrebujeme tieto ingrediencie:
- 0,5 šálky čerstvých byliniek (podľa chuti)
- 0,25 šálky vína
- 0,25 šálky jogurtu
- 0,25 šálky petržlenovej omáčky
Všetky ingrediencie spojte v mise a dôkladne premiešajte. Potom pridajte prsia a pohybujte nimi, kým nie sú úplne podusené.
Následne sa pustíme do prípravy cukiet a zeleniny. Nastrúhajte jednu stredne veľkú cuketu na jemné kúsky a odstráňte semienka. Cuketové a zeleninové kocky vložte do misy a zmeňte ich s 1 šálkou jogurtu, 1 šálkou olivového oleja, 0,5 šálky vína a 2 lyžičkami čierneho korenia. Namiesto soli použite 1 šálku čierneho korenia a zamiešajte do cuketovej zmesi.
Zelenému hrášku odstráňte semienka a pridajte ho do misy. Nahrádzajte soľ s 1 šálkou čierneho korenia a zamiešajte to do zmesi s cuketou. Na roztavenie potrebujeme nasledujúce zložky:
- 0,5 šálky čerstvých byliniek (podľa chuti)
- 0,25 šálky vína
- 0,25 šálky petržlenovej omáčky
- 0,25 šálky jogurtu
- 1 šálku čierneho korenia
Zložky zmiešajte v miske a dôkladne ich spojte. Potom pridajte hrášok z tejto zmesi a premiešajte, kým nie sú úplne podusené.
Recept na restované kuracie prsia s cuketovými kockami a zeleným hráškom v jogurtovej omáčke s petržlenom je pripravený. Vložte zmes cukety a zeleniny na panvicu s olivovým olejom a kuracie prsia na panvicu s vínom a jogurtovou omáčkou s petržlenom a premiešajte prísady do jednej misky. Spracujte zmes s cuketovými kockami a varte, kým prsia nebudú úplne podusené.ich, kým nedosiahnu úplnú mäkkosť.
Ďalej sa pustíme do spracovania cukiet a ostatnej zeleniny. Jeden kúsok stredne veľkej cukety nastrúhajte na jemné plátky a zbavte ho semien. Cuketu a ďalšiu zeleninu vložte do misy a premiešajte s dvoma šálkami jogurtu, jedným šálkom olivového oleja, pol šálkou vína a dvoma vareškami čierneho korenia. Namiesto soli môžete pridať pol šálky čierneho korenia a dôkladne premiešať s cuketovou zmesou.
Zelený hrášok zbavte šupiek a pridajte do misy. Opäť použite pol šálky čierneho korenia namiesto soli a jemne zamiešajte do zmesi s cuketou. Na rozpušťanie potrebujeme tieto prísady:
- 0,5 šálky čerstvých byliniek (podľa preferencií)
- 0,25 šálky vína
- 0,5 šálky jogurtu
- 1 šálku čierneho korenia
Všetky zložky spojte v miske a dôkladne premiešajte. Následne zmes s zeleným hráškom vložte a simerujte dovtedy, kým sa nedosiahne požadovaná konzistencia.
Recept na Restované kuracie prsí s cuketovými kockami, zeleným hráškom a jogurtovou omáčkou s petržlenom je pripravený. Vložte zeleninovú zmes na panvicu s olivovým olejom a ku kuracím prsiam pridajte víno a jogurtovú omáčku. Dobre zľahka premiešajte, až kým sa postupne neprepoja všetky chute. Následne pridajte cuketové kocky a varte, kým kuracie prsia nebudú úplne prepečené. Potom znovu pridajte zeleninovú zmes na jemne prepečené prsia a všetko spolu zamiešajte.
Pokračujte tým, že zložky opäť vložíte na panvicu a dobre premiešate. Dbejte na to, aby sa zmes spojila a dosiahla požadovanú konzistenciu, kým sa všetko dokonale prepečie. Nakoniec pridajte zmes s vínom a jogurtovou omáčkou a varte dovtedy, kým sa všetko dôkladne prepojí a nezíska dokonalú chuť. Potom opäť pridajte a celú zmes dokončite varom, kým sa kuracie prsíky a cuketová zmes spoja v lahodný pokrm.ich, kým nie sú úplne podusené.
Následne sa musíme pustit do prípravy cukiet a zeleniny. Nastrúhajte 1 stredne veľkú cuketu na tenké plátky a odstráňte jej semienka. Cuketové a zeleninové kocky vložte do nádoby a premiešajte ich s 2 šálkami jogurtu, 1 šálkou olivového oleja, 0,5 šálky vína a 2 lyžičkami čierneho mletého korenia. Namiesto soli použite 1 šálku čierneho mletého korenia a dolejte do cuketovej zmesi.
Zelený hrášok zbavte semienok a vložte ho do nádoby. Namiesto soli opäť pridajte 1 šálku čierneho mletého korenia a zamiešajte do zmesi s cuketami. Na roztopenie potrebujeme nasledujúce ingrediencie:
- 0,5 šálky čerstvých byliniek (podľa chuti)
- 0,25 šálky vína
- 0,5 šálky petržlenovej omáčky
- 1 šálku čierneho mletého korenia
Zmiešajte ingrediencie v hrnci a spojte ich dokopy. Potom pridajte zelený hrášok do tejto zmesi a miešajte, kým nie je úplne podusený.
Recept na Restované kuracie prsia s cuketovými kockami, zeleným hráškom a jogurtovou omáčkou s petržlenom je pripravený. Vložte zmes cukety a zeleniny na panvicu s olivovým olejom a pridajte prsia na panvicu s vínom a jogurtovou omáčkou s petržlenom a premiešajte všetky zložky v jednom hrnci.
Ingrediencie:
– 4 kuracie prsia
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 lyžička mletej papriky
– soľ a korenie podľa chuti
– olej na vyprážanie
Restované kuracie prsia
Postup:
1. Kuracie prsia dôkladne umyjeme a osušíme kuchynskou utierkou.
2. Na panvici rozohrejeme olej a osmažíme na ňom nakrájaný cesnak.
3. Následne prsia osolíme, okoreníme a pridáme mletú papriku.
4. Prsia vložíme na panvicu a opékame na strednom ohni približne 15 minút z každej strany, kým nezískajú zlatistý nádych a nie sú dobre prepečené.
5. Uvarené kuracie prsia podávame teplé, ideálne s obľúbenou prílohou.
Dobrú chuť!