Zapekané kare so šunkou a syrom

Zapekané karé so šunkou a syrom predstavuje delikátne jedlo plné intenzívnych chutí. Ponúkame vám jednoduchý recept:

Suroviny:

  • 4 väčšie zemiaky
  • 200 g karé, nakrájaného na kocky
  • 150 g nastrúhaného syra
  • 4 vajíčka
  • 1/2 šálky mlieka
  • Soľ a korenie podľa preferencií
  • 2 lyžice oleja alebo masla

 

Zapekané karé so šunkou a syrom

Postup:

Kuracie prsia na taliánsky spôsob

Kuracie prsia na taliánsky spôsob

Čítať viac »

  1. Zemiaky dôkladne umyjeme a varíme vo vode, kým nezmäknú. Po uvarení ich necháme vychladnúť, ošúpeme a nakrájame na tenké plátky.
  2. V miske zmiešame nakrájané karé so syrom. Podľa potreby pridáme soľ a korenie.
  3. Dno oceľového alebo keramického pekáča prikryjeme jemnou vrstvou plátkov zemiakov.
  4. Na vrchol plátkov zemiakov nanesieme vrstvu zmesi karé a syra. Tento postup opakujeme, až kým nepredpokladáme vrchný plátok zemiakov.
  5. V miske rozšľaháme vajcia s mliekom, soľou a korením. Touto zmesou zalejeme vrchný plátok zemiakov.
  6. Pekáč zakryjeme a varíme ho vo vodnom kúpeli na miernom ohni asi 40 minút, alebo kým sa vajcia nespoja.
  7. Akonáhle je pokrm hotový, necháme ho niekoľko minút odpočívať pred servírovaním.

Zapekané zemiaky so šunkou a syrom sú vynikajúcou voľbou na obed alebo večeru. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *