Potrebujeme:
– 4 kusy kuracích stehien
– 1 veľkú cibuľu
– 3 strúčiky cesnaku
– 2 polievkové lyžice kari korenia
– 1 čajovú lyžičku kurkumy
– 1 čajovú lyžičku mletej sladkej papriky
– 1 čajovú lyžičku mletej škorice
– 1 čajovú lyžičku mletého zázvoru
– 400 ml kokosového mlieka
– 1 pohár zeleninového vývaru
– 2 polievkové lyžice sójovej omáčky
– 2 polievkové lyžice oleja na smaženie
– soľ a korenie podľa chuti
Kuracie stehná na kari
Postup:
1. Kuracie stehná dôkladne umyjeme a osušíme papierovou utierkou. Do misy si pripravíme zmes kari prášku, kurkumy, sladkej papriky, škorice a zázvoru. Dobre premiešame, aby sa chute spojili.
2. Potom potrieme kuracie stehná touto koreninovou zmesou zo všetkých strán.
3. Na drobno nasekáme cibuľu a cesnak. V hrnci rozpálime olej, pridáme nasekanú cibuľu a cesnak a orestujeme do zlata.
4. K orestovanej cibuli a cesnaku vložíme kuracie stehná a z oboch strán ich opečieme, aby sa vytvorila pekná zlatistá krusta.
5. Následne pridáme sójovú omáčku, kokosové mlieko, zeleninový vývar, soľ a korenie podľa vlastnej chuti. Dôkladne premiešame.
6. Hrniec prikryjeme a dusíme stehná približne 30 až 40 minút, kým sa mäso poriadne uvarí a zjemní.
7. Podávame s ryžou alebo naan chlebom.