Potrebujeme:
– 4 kuracie stehná
– 1 veľká cibuľa
– 3 strúčiky cesnaku
– 2 lyžice kari prášku
– 1 lyžička kurkumy
– 1 lyžička mletej sladkej papriky
– 1 lyžička mletej škorice
– 1 lyžička mletého zázvoru
– 400 ml kokosového mlieka
– 1 hrnček zeleninového vývaru
– 2 lyžice sójovej omáčky
– 2 lyžice oleja na smaženie
– soľ a korenie podľa chuti
Kuracie stehná na kari
Postup:
1. Stehná umyjeme a osušíme papierovou utierkou. Do misky si prichystáme kari prášok, kurkumu, sladkú papriku, škoricu a zázvor. Premiešame, aby sa príchute spojili.
2. Kuracie stehná potrieme vzniklou koreninovou zmesou z oboch strán.
3. Cibuľu a cesnak najemno nasekáme. V hrnci rozohrejeme olej, pridáme cibuľu a cesnak a orestujeme dozlatista.
4. K orestovanej cibuli a cesnaku pridáme stehná a opečieme ich z oboch strán, aby sa na povrchu vytvorila aj pekná krusta.
5. Potom pridáme sójovú omáčku, kokosové mlieko, zeleninový vývar, soľ a korenie podľa chuti. Zmes dôkladne premiešame.
6. Hrnec zakryjeme a dusíme stehná asi 30 až 40 minút, až sa mäso dostatočne uvarí a zjemní.
7. Podávame s ryžou alebo naan chlebom.
Tento recept som vyskúšala a bol skvelý! Ďakujem za skvelý nápad!
Mňam, tento recept si určite vyskúšam, znie to veľmi chutne!
Super recept, ľahko sa pripravuje a chutí skvele.
Nemôžem sa dočkať, kým vyskúšam tento recept, znie to famózne!