pečené rebierka barbecue

 

1) Barbecue pečené rebierka

Ingrediencie

  • 1,5 kg bravčových rebierok
  • 2 polievkové lyžice chilli korenia
  • 1 polievková lyžica údenej papriky
  • 1 polievková lyžica cesnakového prášku
  • 1 polievková lyžica cibuľového prášku
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1 čajová lyžička mletého čierneho korenia
  • 1 šálka barbecue omáčky (buď domácej, alebo zakúpenej)
  • 1/2 šálky jablčného octu
  • 1/2 šálky medu
  • 2 polievkové lyžice sójovej omáčky
  • 1 čajová lyžička horčice

Príprava

  1. Príprava rebierok: Najprv prepláchneme rebierka pod tečúcou studenou vodou a dôkladne ich osušíme papierovou utierkou. Odstránenie prebytočnej vlhkosti je kľúčové pre dobré prichytenie marinády.
  2. Príprava marinády: V miske zmiešame chilli prášok, údenú papriku, cesnakový prášok, cibuľový prášok, soľ a čierne korenie. Touto zmesou rovnomerne posypeme rebierka zo všetkých strán.
  3. Marinovanie: V inej miske skombinujeme barbecue omáčku, jablčný ocot, med, sójovú omáčku a horčicu. Túto marinádu dôkladne nanesieme na rebierka a zabezpečíme, aby bola pokrytá celá plocha mäsa. Rebierka pokryjeme plastovou fóliou a necháme marinovať v chladničke aspoň 2 hodiny, ideálne cez noc.
  4. Predohrev rúry: Pred pečením predhrejeme rúru na 150 °C. Tento spôsob pečenia zabezpečí pomalé a rovnomerné pečenie rebierok.
  5. Pečenie: Rebierka položíme na plech vystlaný papierom na pečenie, pričom ich prikryjeme druhým papierom alebo hliníkovou fóliou, aby sme predišli vysušeniu mäsa. Pečieme zakryté asi 2 hodiny.
  6. Finálne grilovanie: Po 2 hodinách vyberieme rebierka z rúry a odstránime fóliu. Potrieme ich zvyškom barbecue omáčky a vložíme naspäť do rúry na 20-30 minút. Najlepšie je nastaviť rúru na grilovací režim, aby sa vytvorila nádherná karamelizovaná kôrka.
  7. Podávanie: Po upečení necháme rebierka krátko odpočívať, aby sa šťavy usadili. Potom ich nakrájame na jednotlivé porcie a servírujeme s obľúbenými prílohami, ako sú zemiakové hranolky, coleslaw alebo grilovaná zelenina.

Pikantné barbecue rebierka-2

2) Pikantné barbecue rebierka

Ingrediencie

Cesnakový krém – polievka

Cesnakový krém – polievka

Čítať viac »

  • 1,5 kg bravčových rebierok
  • 1/2 šálky hnedého cukru
  • 1/4 šálky papriky
  • 1 polievková lyžica cayenne korenia
  • 1 polievková lyžica mletého čierneho korenia
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1 čajová lyžička cesnakového prášku
  • 1 čajová lyžička cibuľového prášku
  • 1 šálka barbecue omáčky
  • 1/4 šálky čerstvo vytlačenej citrónovej šťavy

Postup

  1. Príprava rebierok: Rovnako ako v predošlom recepte, začíname s umytím a osušením rebierok. Dôkladne ich posypeme soľou a mletým čiernym korením.
  2. Príprava korenistej zmesi: V miske skombinujeme hnedý cukor, papriku, cayenne korenie, čierne korenie, soľ, cesnakový a cibuľový prášok. Táto zmes dodá rebierkam výnimočnú chuť a pikantnosť.
  3. Obalenie rebierok: Korenistú zmes dôkladne vtierame do rebierok, aby sme zabezpečili ich úplné pokrytie. Takto pripravené rebierka je najlepšie nechať odpočívať aspoň 1 hodinu, optimálne však cez noc v chladničke.
  4. Predpríprava rúry: Predhrejeme rúru na 170 °C. Rebierka uložíme na plech vyložený hliníkovou fóliou, čo nám uľahčí čistenie.
  5. Pečenie rebierok: Rebierka pečieme v predhriatej rúre približne…2 hodiny, pričom ich po 60 minútach otáčame. Tým zabezpečíme rovnomerné prepečenie a šťavnatosť mäsa.
  6. Posledný krok: Po uplynutí dvoch hodín vyberieme rebierka a potrieme ich barbecue omáčkou zmiešanou s citrónovou šťavou. Následne ich pečieme ešte ďalších 15 minút, kým omáčka nezačne karamelizovať.
  7. Servírovanie: Po upečení necháme rebierka odpočívať na doske 5-10 minút, potom ich rozkrájame na jednotlivé porcie. Ozdobíme čerstvými bylinkami, ak ich máme, a podávame s chrumkavou bagetou alebo pikantným zemiakovým šalátom.

Tieto recepty na pečené rebierka barbecue predstavujú skvelý výber na rodinné oslavy alebo grilovanie s priateľmi.

Ak sa rozhodnete vytvoriť aj vlastné barbecue omáčky, môžete sa hráť s rôznymi chuťami a prísadami, aby ste dosiahli perfektný výsledok, ktorý osloví vás aj vašich priateľov a rodinu. Prajem vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *