prekladana krkovicka so zemiakmi

Na vrstvu zemiakov v hlbokej pekáči najprv umiestnime zemiaky, k nim pridáme osmaženú cibuľu a následne vrstvu kyslej kapusty. Na to položíme krkovičku a opäť zemiaky. Tento proces opakujeme, kým nezaplníme pekáč, pričom poslednú vrstvu tvoria zemiaky.

  • Polievanie vývarom: Pred vložením do rúry navrstvíme na všetko vývar, aby sa ingrediencie počas pečenia šťavne spojili.
  • Pečenie: Pokrievku zakryjeme a pečieme v predhriatej rúre na 180 °C približne 1 hodinu. Potom odkryjeme a pečieme ďalších 20 minút, aby získali pekne upečenú zlatistú kôrku.
  • Podávanie: Po dopečení necháme jedlo chvíľu odpočívať pred servírovaním, aby sa chute usadili. Nakoniec môžeme posypať čerstvými bylinkami a servírovať teplé.
  • Na dno zapekacej nádoby rozmiestnime polovicu kyslej kapusty, potom pridáme vrstvu zemiakov, plátky krkovičky a znovu zemiaky. Na vrch umiestnime zvyšok kyslej kapusty.

  • Pečenie:
  • Nalejeme vývar a pečieme zakryté alobalom pri teplote 180 °C počas približne 50 minút. Následne odkryjeme a ešte 15 minút zapekáme, aby kapusta zhnedla a jedlo získalo zlatistý vzhľad.

  • Podávanie: Pokrm necháme niekoľko minút oddychovať a následne servírujeme s kyslou smotanou alebo chlebom.
  • 3) Prekladaná krkovička so zemiakovou a zeleninovou prílohou

    Ingrediencie:

    • 800 g krkovičky
    • 600 g zemiakov
    • 2 mrkvy
    • 1 červená paprika
    • 1 cuketa
    • 2 cibule
    • 3 strúčiky cesnaku
    • 3 lyžice olivového oleja
    • Soľ, čierne korenie
    • 1 lyžica sušeného tymiánu
    • 200 ml smotany na varenie

    Postup:

    Polievka z čerstvého bôbu

    Polievka z čerstvého bôbu

    Čítať viac »

    1. Príprava mäsa: Krkovičku nakrájame na plátky a dochutíme soľou, korením a tymiánom.
    2. Príprava zeleniny: Mrkvu, papriku a cuketu dôkladne umyjeme a pokrájame na kocky. Cibuľu a cesnak jemne nasekáme.
    3. Smaženie zeleniny: V panvici zohrejeme olej a na ňom orestujeme cibuľu s cesnakom, potom pridáme zeleninu a restujeme asi 5–7 minút, aby zmäkla.
    4. Zostavenie jedla: Do zapekacej misy kladieme prvú vrstvu zemiakov, na ňu dávame vrstvu zeleniny, následne vrstvu krkovičky. Pokračujeme v striedaní vrstiev, až kým misa nie je úplne naplnená. Na záver zalejeme smotanou na varenie.
    5. Pečenie: Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C približne 60 minút. Počas pečenia občas pokrm premiešame, aby sa chute lepšie prepojili.
    6. Servírovanie: Po upečení necháme pokrm vychladnúť a podávame s čerstvým chlebom.

    S týmito tromi rôznymi variantami na tému prekladanej krkovičky so zemiakmi sa určite potešíte. Nezabudnite si vychutnať radosť z varenia a najmä spoločné chvíle strávené s rodinou a priateľmi. Dobrou chuťou!

    Podobné príspevky

    Pridaj komentár

    Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *