Ako uvariť vajce

Príprava vajíčok, nie je ničím zložita.
Stači dodržať niekoľko jednoduchých krokov a byť proška dôsledných v časovaní.

Ideálne je ak vajíčok nepukne a je dobre uvarené. Ak ho chceme na tvrdo.
Ak na mäkko, tak stačí variť o niečo kradšie. Ukážem vám ako na to, a vy už to už nezabudnete po celý život.

Ako uvariť vajce?

Nikdy nebolo vajíčka pripraviť jednoduchšie ako je tomu dnes.
Pár minút a dobre uvarené vajíčka su horové. Poďme na to.

 

Ako uvariť vajcia natvrdo | BOMBA TRIK s varením čerstvých vajec | Triky do kuchyne | Recepty CVR

 

2)

Vajce je skvelou surovinou, ktorou môžeme obohatiť naše jedlá. Či už ho varíte, smažíte alebo pečiete, jeho variabilita je ohromujúca. Dnes si predstavíme originálny recept na varenie vajec, ktorý do vašeho jedálnička prinesie nový rozmer. Spoločne krok za krokom prejdeme ingredienciami a postupom.

Potrebné ingrediencie

Predtým, než začneme, tu sú ingrediencie, ktoré potrebujete na prípravu chutného vajca:

  • 4 čerstvé vajcia
  • 1 lyžica soli
  • 1 lyžica octu
  • čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžica masla (na servírovanie)
  • trochu čerstvých byliniek (napr. pažítka alebo petržlen)

Príprava a postup

Teraz, keď máme všetky potrebné ingrediencie, prejdime na samotný postup. Ak chcete dosiahnuť dokonalé vajcia, postupujte podľa týchto krokov:

  1. V hrnci priveďte vodu do varu a pridajte soľ a ocot.
  2. Keď voda vrie, znížte teplotu, aby sa voda len jemne varila.
  3. Opatrne rozbite vajce do malej misky a pomaly ho vložte do vody. Aby ste dosiahli sotva varené vajce, varte 3-4 minúty.
  4. Po uplynutí času vajcia pomocou naberačky vyberte a nechajte ich odkvapkať.
  5. Na tanieri môžete posypať čiernym korením a ozdobiť bylinkami.

Podäte vajcia na masle s chrumkavým chlebom z boku a užite si výnimočný zážitok z varenia!

 

3)

Vajcia sú jednou z najuniverzálnejších ingrediencií, ktoré môžete mať v kuchyni. Ich všestrannosť umožňuje pripraviť ich rôznymi spôsobmi od jednoduchého varenia, cez smaženie až po pečenie. V tomto článku si ukážeme, ako uvariť vajce tak, aby bolo dokonale chutné a s fantastickou konzistenciou.

Ingrediencie potrebné na varenie vajec

Pre základný recept na varené vajcia budete potrebovať:

  • Čerstvé vajcia (počet podľa preferencií)
  • Voda
  • Soľ (voliteľné)
  • Ľad (na ochladenie vajec po varení)

Tento jednoduchý zoznam ingrediencií je všetko, čo potrebujete na to, aby ste mohli začať variť perfektné vajce.

 

Postup na varenie vajec

1. Začnite tým, že si naplníte hrniec dostatočným množstvom vody. Voda by mala úplne pokryť vajcia, ktoré plánujete variť.
2. Opatrne vložte vajcia do hrnca. Dbajte na to, aby sa nespadli na dno, aby sa nerozbili.
3. Vodu priveďte do varu. Po dosiahnutí varu môžete znížiť teplotu, aby sa už voda neprerušene varila.
4. Na jemné varenie nechajte vajcia variť 4 až 6 minút, v závislosti od toho, ako tekuté alebo tvrdé chcete žĺtky.
5. Po uplynutí tejto doby, vajcia okamžite preneste do misky s ľadovou vodou. To zastaví proces varenia a pomôže ihneď ochladiť vajcia.
6. Po niekoľkých minútach, keď sú vajcia dostatočne studené, ich môžete opatrne olúpať a servírovať.

Takto uvarené vajcia sú skvelé ako samostatná mňamka alebo ako ingrediencia do rôznych šalátov či sendvičov. Dúfame, že si tento jednoduchý recept na varenie vajec zamilujete a skúsite ho aj vo svojej domácnosti!

Podobné príspevky

3 Komentáre

  1. Dobroslava12 píše:

    Skvelý recept na varenie vajec! Určite vyskúšam.

  2. Kornel10 píše:

    Nikdy som nevedel, že pri varení vajec stačí pridať ocot a soľ. Super tip!

  3. Mojmir39 píše:

    Takéto jednoduché recepty sú presne to, čo potrebujem. Ďakujem za návod!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *