Bravčová pečienka so zemiakovými knedličkami a kapustičkou

Troška sa natrápite, ale stojí to za to.

 

Bravčová pečienka so zemiakovými knedličkami a kapustičkou je skutočnou pochúťkou. Tento tradičný slovenský jedlo sa vynikajúco hodí pre milovníkov mäsa a robustných príchutí.

Recept na túto jednoduchú, no chutnú kombináciu je nasledovný:

Ingrediencie:

  • 500g bravčovej pečienky
  • 1 cibuľa
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 500g zemiakov
  • 1 vajce
  • hrubá múka
  • 1 hlávka kapusty
  • 2 lyžice oleja
  • 50g masla

 

Bravčová pečienka so zemiakovými knedličkami a kapustičkou

Postup

  1. Bravčovú pečienku si nakrájame na tenké plátky a osolíme a okoreníme podľa svojho gusta. Cibuľu jemne pokrájame a pridáme do misky s mäsom. Všetko premiešame a necháme odpočívať.
  2. Zemiaky ošúpeme, nasekáme na menšie kúsky a uvaríme do mäkka vo vriacej osolenej vode. Variť asi 20 minút. Potom ich sceďte a nechajte vychladnúť.
  3. Ovocie zemiaky prelisujeme cez cedník alebo ich rozmixujeme vidličkou. Pridáme vajce a postupne vmiesime hrubú múku, aby sme dosiahli konzistenciu vhodnú na tvorenie knedličiek. Môžeme pridať soľ podľa chuti.
  4. Z vytvoreného cesta formujeme malé knedličky, ktoré vkladáme do vriacej osolenej vody. Varíme ich asi 8-10 minút, kým nevyplávajú na povrch. Potom ich odstránime z vody a scedíme.
  5. Kapustu jemne ošúpeme a nakrájame na tenké pásiky. V hrnci rozpálime olej a pridáme nakrájanú kapustu. Osolíme a restujeme ju asi 10-15 minút, kým zmäkne. Keď je kapusta hotová, pridáme maslo a premiešame.
  6. Až sú zemiakové knedličky, bravčová pečienka a kapusta pripravené, môžeme ich naservírovať na tanier a vychutnať si vynikajúci slovenský pokrm.

Prajem vám výbornú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *