Troška sa natrápite, ale stojí to za to.
Bravčová pečienka so zemiakovými knedličkami a kapustičkou je skutočnou pochúťkou. Tento tradičný slovenský jedlo sa vynikajúco hodí pre milovníkov mäsa a robustných príchutí.
Recept na túto jednoduchú, no chutnú kombináciu je nasledovný:
Ingrediencie:
- 500g bravčovej pečienky
- 1 cibuľa
- soľ a korenie podľa chuti
- 500g zemiakov
- 1 vajce
- hrubá múka
- 1 hlávka kapusty
- 2 lyžice oleja
- 50g masla
Bravčová pečienka so zemiakovými knedličkami a kapustičkou
Postup
- Bravčovú pečienku si nakrájame na tenké plátky a osolíme a okoreníme podľa svojho gusta. Cibuľu jemne pokrájame a pridáme do misky s mäsom. Všetko premiešame a necháme odpočívať.
- Zemiaky ošúpeme, nasekáme na menšie kúsky a uvaríme do mäkka vo vriacej osolenej vode. Variť asi 20 minút. Potom ich sceďte a nechajte vychladnúť.
- Ovocie zemiaky prelisujeme cez cedník alebo ich rozmixujeme vidličkou. Pridáme vajce a postupne vmiesime hrubú múku, aby sme dosiahli konzistenciu vhodnú na tvorenie knedličiek. Môžeme pridať soľ podľa chuti.
- Z vytvoreného cesta formujeme malé knedličky, ktoré vkladáme do vriacej osolenej vody. Varíme ich asi 8-10 minút, kým nevyplávajú na povrch. Potom ich odstránime z vody a scedíme.
- Kapustu jemne ošúpeme a nakrájame na tenké pásiky. V hrnci rozpálime olej a pridáme nakrájanú kapustu. Osolíme a restujeme ju asi 10-15 minút, kým zmäkne. Keď je kapusta hotová, pridáme maslo a premiešame.
- Až sú zemiakové knedličky, bravčová pečienka a kapusta pripravené, môžeme ich naservírovať na tanier a vychutnať si vynikajúci slovenský pokrm.
Prajem vám výbornú chuť!