Na koľko stupňov piecť kuracie stehná

Na prípravu pečených kuracích stehien budeme potrebovať nasledujúce suroviny:

– 6 kuracích stehien
– soľ a korenie podľa preferencií
– 2 lyžice oleja
– 2 lyžice horčice
– 2 strúčiky cesnaku
– bylinkový mix (napr. tymian, petržlen, mäta)

 

Na akú teplotu piecť kuracie stehná?

Postup:

1. Kuracie stehná dôkladne umyjeme pod tečúcou vodou a necháme ich odkvapkať.

2. V miske si pripravíme marinádu z oleja, horčice, nasekaného cesnaku, bylinkového mixu, soli a korenia.

3. Stehná vložíme do misy s marinádou a starostlivo ich obalíme, aby sa marináda dostala na každý kúsok.

4. Necháme ich marinovať v chladničke minimálne na hodinu, ideálne však cez noc, aby sa chute krásne prepojili.

5. Následne stehná umiestnime na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov približne 40-50 minút, alebo dovtedy, kým nezískajú peknú zlatistú farbu.

Penne alla Sorrentina

Penne alla Sorrentina

Čítať viac »

6. Po upečení ich možno podávať s prílohou podľa vášho výberu, napríklad s dusenou zeleninou, zemiakovou kašou alebo cestovinami.

Takto pripravené pečené kuracie stehná budú chutné, šťavnaté a určite potešia aj tých najnáročnejších gurmánov. Dobrú chuť!

 

 


Kuracie stehná sa pečú v rúre na teplote 180 °C po dobu 45 – 50 minút. Pred pečením je možné ich okoreniť podľa vlastného uváženia. Počas pečenia je odporúčané stehná občas pokvapkať vlastnou šťavou, aby ostali šťavnaté a jemné. Ak si prajete, môžete ich po polovici pečenia otočiť a dopiecť aj z druhej strany.

Pred servírovaním je dôležité nechať stehná chvíľu odpočívať, aby sa šťavy uvoľnili a mäso dosiahlo ideálnu konzistenciu. Kuracie stehná si môžete podávať s prílohou podľa vlastného vkusu, napríklad s opečenou zeleninou, zemiakmi alebo šalátom. Prajeme vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

6 Komentárov

  1. Czemanova píše:

    Skvelý recept! Kuracie stehná sú vždy dobrá voľba a tento postup pečenia znie veľmi chutne.

  2. Mala Vit píše:

    Dobre, že sa stehná občas zalievajú vlastnou šťavou, tak nevyschnú. Určite vyskúšam tento recept.

  3. Sabina58 píše:

    Tento postup pečenia kuracích stehien je veľmi jednoduchý a zrozumiteľný. Určite ho vyskúšam!

  4. Sarova Tatiana píše:

    Ďakujem za skvelý recept, určite vyskúšam!

  5. Dominika Hulmanova píše:

    Tento recept vyzerá veľmi jednoducho a chutne, ďakujem!

  6. Dej Jaroslav píše:

    Super tip, veľmi sa teším na vyskúšanie.