Frankfurtská polievka so zeleninou

Frankfurtská polievka so zeleninou je dokonalou voľbou pre všetkých, ktorí hľadajú sýtu a chutnú polievku, ktorá je zároveň aj zdravá. Táto polievka je plná farieb a chutí, základom je vývar a do neho sú pridané rôzne druhy zeleniny ako paradajky, zemiaky alebo mrkva. Ak chcete vyskúšať tento recept, nasledujúce sú tri verzie, aby ste sa mohli rozhodnúť, ktorá vám bude vyhovovať najviac.

 

Prvý recept som pripravila takto:

Ingrediencie:

  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 ks mrkvy
  • 2 ks zemiakov
  • 2 ks paradajky paradajok
  • 1 červená paprika (na plátky)
  • 1 zelená paprika
  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • 1 pohár vývaru
  • 4 poháre vody
  • 8 – 10 frankfurtských klobás
  • soľ a korenie podľa chuti
  • petržlenová vňaťka

Príprava:

1. Očistite a nakrájajte zeleninu na malé kocky, alebo pásiky. Cibuľu nakrájajte na jemno.

2. Rozohrejte olej v hrnci a pridajte cibuľu a cesnak. Dobre orestujte ich do zlatista.

3. Pridajte mrkvu, zemiaky, paradajky a papriky a orestujte ich asi 10 minút.

4. Pridajte vývar, vodu, soľ a korenie a nechajte zmes variť asi 20 minút.

5. Odstráňte klobásy z klobásovnicou a nakrájajte ich na kolieska.

6. Pridajte klobásy do polievky a varíte ďalších 5 minút kým sa klobása neohreje.

7. Podávajte s petržlenovou vňaťou.

 

Frankfurtská polievka so zelninou
Frankfurtská polievka so zelninou

Recept 2: Frankfurtská polievka so zeleninou

Ingrediencie:

  • 2 cibule
  • 3 mrkvy
  • 3 zemiaky
  • 2 paradajky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 polievková lyžica soli
  • 1 lyžička korenia
  • 1 pohár vývaru
  • 4 – 5 pohárov vody
  • 8 -10 frankfurtských klobás
  • petrželka

Príprava:

1. Očistite a nakrájajte zeleninu na malé kocky. Cibuľu nakrájajte na jemno a cesnak jemne posekajte.

2. Rozohrejte olivový olej vo väčšom hrnci na strednej teplote a orestujete cibuľu a cesnak do zlatista.

3. Pridajte paradajky, mrkvu a zemiaky a orestujte ich asi 10 minút.

4. Pridajte vývar, vodu, soľ a korenie a nechajte zmes variť 30-35 minút, kým sa zelenina nezmäkne.

5. Odstráňte klobásy z klobásovnicou a nakrájajte ich na kolieska.

6. Pridajte klobásy na posledných 5 minút a varíte, kým sa klobása neohreje.

7. Polievku ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou a podávajte horúcu.

 

 

Recept 3: Frankfurtská polievka so zeleninou

Ingrediencie:

  • 1 cibuľa
  • 3 mrkvy
  • 4 zemiaky
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 pohár šošovice / fazule (možno aj zmrazené)
  • 1 lyžička mletého korenia
  • 1 lyžička mletej papriky
  • 1 lyžica oleja
  • 4 frankfurtských klobás
  • Petržlenová vňať na ozdobu

Príprava:

1. Orezanú zeleninu opečieme na oleji v hrnci do zlatista.

2. Pridáme šošovicu alebo fazuľu, korenie, papriku, soľ a zalijeme vodou.

3. Necháme všetko variť, kým zelenina nebude mäkká a šošovica alebo fazuľa zmäknutá.

4. Odstráňte klobásy z klobásovnicou a nakrájajte na drobné kúsky.

5. Pridajte klobásy do polievky a varíme spolu ešte 10-15 minút.

6. Podávajte s čerstvou petržlenovou vňaťou na ozdobu.

 

Frankfurtská polievka so zeleninou je zdravá a chutná polievka, ktorá môže byť dokonalým obedom alebo večerou. Každá verzia tohoto receptu poskytuje inú kombináciu zeleniny a prísad, takže si môžete vybrať najlepšiu pre váš vkus. Medzitým, táto polievka je dokonalou voľbou pre tých, ktorí hľadajú zdravú, chutnú a sýtu alternatívu pre bežné polievky s ryžou alebo cestovinami. Tak prečo si ju nevyskúšať?

 

4)

Frankfurtská polievka so zeleninou je obľúbený pokrm, ktorý je nielen chutný, ale aj plný rôznych živín. Vďaka kombinácii údených párkov a čerstvej zeleniny, táto polievka ponúka lahodnú chuť a je skvelou voľbou na akúkoľvek príležitosť. V tomto recepte sa dozviete, ako pripraviť túto výnimočnú polievku krok za krokom.

Potrebné ingrediencie

Na prípravu frankfurtskej polievky so zeleninou budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 500 g údených frankfurtských párkov
  • 1 stredná cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 zemiaky
  • 1 mrkva
  • 1 petržlen
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • soľ a korenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

Postup prípravy

Najprv si pripravíme zeleninu. Cibuľu a cesnak nasekáme najjemnejšie, zemiaky a mrkvu nakrájame na kocky. V hrnci na troche oleja osmažíme cibuľu a cesnak, kým nezhnednú. Potom pridáme nakrájanú mrkvu a petržlen, miešame a necháme ich trochu zmäknúť.

K zmesi pridáme zemiaky a frankfurtské párky nakrájané na kolieska. Následne zalejeme všetko zeleninovým vývarom a varíme na strednej teplote asi 20 minút, alebo kým zelenina nezmäkne. Na záver dochutíme soľou a korením podľa chuti. Nezabudnite posypať čerstvou petržlenovou vňaťou pred podávaním.

Frankfurtská polievka so zeleninou je skvelým spôsobom, ako si obohatiť stravu a užiť si chutné jedlo s rodinou alebo priateľmi. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

8 Komentárov

  1. Xhorak píše:

    Ďakujem za skvelý recept! Určite ho vyskúšam, veľmi ma zaujal.

  2. Eleonora Lubina píše:

    Táto polievka vyzerá naozaj chutne a zdravo, určite ju vyskúšam! Ďakujem za recept.

  3. Hplch píše:

    Skvelý recept, ďakujem! Milujem polievky a táto vyzerá naozaj lákavo.

  4. Janko123 píše:

    Wow, frankfurtská polievka vyzerá fantasticky! Milujem, ako sú v nej rôzne druhy zeleniny. Je to ideálne jedlo na chladné dni. Určite to vyskúšam, lebo vyzerá tak chutne a zdravé!

  5. ZeleninovýKúzelník píše:

    Tento recept na frankfurtskú polievku je skvelý! Znie to jednoducho a pritom veľmi chutne. Kombinácia klobás a čerstvej zeleniny je úžasná. Vďaka za zdieľanie, určite ho spravím doma.

  6. KlobáskovýFanúšik píše:

    Perfektný recept! Frankfurtská polievka je moje obľúbené jedlo a tento spôsob prípravy ma nadchol. Milujem výživné jedlá s množstvom zeleniny. Teším sa, že si ju pripravím podľa vášho návodu!

  7. PolievkovýMajster píše:

    Toto vyzerá ako najlepšia frankfurtská polievka! Zdravé ingrediencie a jednoduchá príprava sú presne to, čo potrebujem. Určite sa na to vrhnem cez víkend, teším sa na tú chuť!

  8. ChutnýReceptík píše:

    Frankfurtská polievka so zeleninou? To znie skvele! Rád varím a tento recept ma inšpiroval. Je vidieť, že je plná chuti a živín. Díky za tipy, už sa neviem dočkať jej ochutnania!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *