Frankfurtská polievka so smotanou

Frankfurtská polievka so smotanou je hustá a krémová alternatíva tradičného nemeckého receptu. Tento jednoduchý a chutný recept obohacuje túto klasickú polievku o smotanu, ktorá dodáva plnosť a skvele zahustí jej konzistenciu. Tu je niekoľko variant na frankfurtskú polievku so smotanou, ktoré si môžete vyskúšať v pohodlí domova.

Ingrediencie:

  • 500 g Frankfurtských klobás
  • 2 stredné mrkvy
  • 2 stredné zemiaky
  • 1 menšia cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 poháre hovädzieho vývaru (400 ml)
  • 1 pohár smotany na varenie (200 ml)
  • 1 lyžička sladkej papriky
  • 1 lyžička korenia
  • 1 lyžička sušeného tymiánu
  • 1 lyžička sušenej majoránky
  • soľ a čierne korenie na dochutenie

Príprava:
1. Očistite a nakrájajte zemiaky, mrkvy a cibuľu na malé kocky.
2. Klobásy nakrájajte na kolieska.
3. V hrnci rozohrejte olej, pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujte do zlatista.
4. Do hrnca pridajte pripravené zemiaky, mrkvy a klobásy. Nechajte to všetko restovať asi 10 minút.
5. Do hrnca pridajte paradajkový pretlak, hovädzí vývar, sladkú papriku, korenie, tymián a majoránku. Nechajte variť asi 20 minút.
6. Na záver primiešajte smotanu na varenie do polievky. Ochutnajte a podľa potreby dochuťte soľou a korením.
7. Podávajte teplé a ozdobte nasekanou petržlenovou vňaťou.

 

Frankfurtská polievka so smotanou

Recept 2 – Frankfurtská polievka so smotanou, zeleninou a zemiakovými knedlíkmi

Ingrediencie:

  • 500 g Frankfurtských klobás
  • 4 stredné zemiaky
  • 1 cibuľa
  • 1 mrkva
  • 1 zelerový koreň
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 poháre hovädzieho vývaru (400 ml)
  • 1 pohár smotany na varenie (200 ml)
  • 2 lyžice múky
  • 1 vajce
  • 2 lyžice strúhanky
  • soľ a mleté čierne korenie na dochutenie

Príprava:
1. Očistite a nakrájajte zeleninu na drobné kocky.
2. Klobásy nakrájajte na menšie kúsky.
3. Do zemiakových knedlíkov vmiešajte múku, vajce, strúhanku, soľ a čierne korenie. Vytvarujte malé guľôčky a nechajte ich odpočinúť.
4. V hrnci rozohrejte olej, pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujte do zlatista.
5. Potom pridajte nakrájanú zeleninu, klobásy a hovädzí vývar do hrnca. Nechajte variť asi 15 minút.
6. Do polievky pridajte zemiakové knedle a nechajte ich variť, kým sa nevynoria na povrch.
7. Nakoniec primiešajte smotanu na varenie do polievky. Ochutnajte a podľa chuti dochuťte soľou a korením.
8. Podávajte teplé a ozdobte nasekanou petržlenovou vňaťou.

 

Frankfurtská polievka so smotanou

Recept 3 – Frankfurtská polievka so smotanou a zemiakovými haluškami

Ingrediencie:

  • 500 g Frankfurtských klobás
  • 4 stredné zemiaky
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 poháre hovädzieho vývaru (400 ml)
  • 1 pohár smotany na varenie (200 ml)
  • 2 vajíčka
  • 2 šálky múky (240 g)
  • soľ a mleté čierne korenie na dochutenie

Príprava:
1. Očistite a nakrájajte zemiaky na malé kocky.
2. Klobásy nakrájajte na drobné kúsky.
3. V mise zmiešajte múku, vajcia, soľ a vodu. Vytvorte z toho halušky.
4. V hrnci rozohrejte olej, pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujte do zlatista.
5. Do hrnca pridajte nakrájané klobásy, zemiaky a hovädzí vývar. Nechajte variť približne 15 minút.
Pridajte do polievky zemiakové halušky a nechajte ich variť, až kým sa nevynoria na hladinu.
7. Na záver pridajte do polievky smotanu na varenie. Ochutnajte a upravte príchuť soľou a korením podľa vlastných preferencií.
8. Servírujte horúce a ozdobte nasekanou petržlenovou vňaťou.

Frankfurtská polievka so smotanou predstavuje chutnú, zahustenú a krémovú variáciu tradičného nemeckého receptu. Tieto pokrmy sa vyznačujú rôznymi typmi zeleniny v kombinácii s klobásami a smotanou, ktoré skutočne vynikajú a dokážu vás prítomnosťou tepla zbaviť pocitu chladu v zimných mesiacoch. Môžete sa tiež pokúsiť o úpravu tohoto receptu podľa vlastného uváženia, čím rozšírite svoje kulinárske schopnosti.

Ako uvariť cícer?

Ako uvariť cícer?

Čítať viac »

 

4)

Frankfurtská polievka je vynikajúci tradičný pokrm, ktorý si obľúbite. Spojenie klobásy a smotany robí túto polievku bohatou a jedinečnou. Tento recept je ideálny na chladné dni, keď potrebujete niečo, čo vás zahreje. Poďme na to!

Kuracie prsia s novými zemiakmi

Kuracie prsia s novými zemiakmi

Čítať viac »

Potrebné Ingrediencie

Na prípravu frankfurtskej polievky so smotanou budete potrebovať tieto ingrediencie:

  • 200 g frankfurtských klobás
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 2 stredné zemiaky
  • 1 mrkva
  • 1 liter kuracieho alebo zeleninového vývaru
  • 250 ml smotany na varenie
  • Soľ a čierne korenie na dochutenie
  • Bylinky na ozdobu (napr. petržlenová vňať)

Postup Prípravy

1. Najprv olúpte a nakrájajte cibuľu, mrkvu a zemiaky na malé kocky. Frankfurtské klobásy môžete nakrájať na kolieska.

2. Na panvici s troškou oleja osmažte cibuľu, kým nezíska zlatohnedú farbu. Potom pridajte mrkvu a zemiaky a podusíte ich spolu ďalších 5 minút.

3. Do panvice nalejte vývar a nechajte zmes variť približne 15 minút, alebo až kým zemiaky a mrkva nezmäknú.

4. Potom pridajte frankfurtské klobásy a varte ďalších 5 minút. Na záver vmiešajte smotanu na varenie a dochuťte soľou a čiernym korením.

5. Polievku podávajte horúcu, posypanú čerstvými bylinkami. Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

12 Komentárov

  1. Oto00 píše:

    Polievky sú moja obľúbená časť jedálneho lístka. Tieto recepty na frankfurtskú polievku so smotanou vyzerajú úžasne, určite si niektorý vyskúšam.

  2. Ebaca píše:

    Frankfurtská polievka so smotanou je môj obľúbený nemecký recept. Rada vyskúšam nové varianty a tieto zaručene budem.

  3. Dagmara Kolarova píše:

    Milujem pridať smotanu do polievky, dodáva jej krémovosť a zjemňuje chuť. Vyskúšam niektorý z týchto receptov na frankfurtskú polievku.

  4. Macko123 píše:

    Tento recept na frankfurtskú polievku so smotanou je skvelý! Odporúčam ho vyskúšať, keď máte chuť na niečo teplé a chutné. Klobásky a smotana sa perfektne dopĺňajú. Určite si ho pripravím na víkend!

  5. ZelenýJablko píše:

    Frankfurtská polievka vyzerá úžasne! Milujem, ako sa smotana spája s klobásami. Je to presne to jedlo, ktoré ma zahreje v chladnom počasí. Vďaka za zdieľanie receptu, určite ho vyskúšam!

  6. Bublinka8 píše:

    Wau, táto frankfurtská polievka vyzerá jednoducho skvele! Mám rád kombináciu klobásy a smotany. Pripravím si ju čoskoro, určite zahreje aj dušu. Ďakujem za recept!

  7. Srdiečko2023 píše:

    Tento recept na frankfurtskú polievku je fantastický! Smotana dodáva polievke krémovosť a klobásky sú výborné. Už sa teším, keď si ju pripravím na nedeľný obed. Dobre napísané!

  8. Janka123 píše:

    Tento recept na frankfurtskú polievku je skvelý! Vždy, keď ho pripravím, moja rodina je nadšená. Smotana dodáva jedlu úžasnú chuť a klobásy sú perfektné. Odporúčam ho každému, kto chce niečo chutné a rýchle na prípravu!

  9. PeťoKuchár píše:

    Wow, táto frankfurtská polievka so smotanou je fakt bomba! Je veľmi jednoduchá na prípravu a chutí úžasne. S pridaním zemiakov sa stane ešte sýtejšou. Určite ju budem robiť častejšie, keď prídu chladnejšie dni!

  10. MiriamP píše:

    Nedávno som vyskúšala tento recept a bol fantastický! Kombinácia klobásy so smotanou robí z tejto polievky skutočný zážitok. Je to skvelé jedlo na rodinný obed a určite poteší každého milovníka dobrého jedla!

  11. RoboVarenie píše:

    Frankfurtská polievka so smotanou ma úplne očarila! Recept je jasný a výsledok prekonal moje očakávania. Chutí ako domáce jedlo od babičky. Určite budem tento recept odporúčať aj svojim priateľom!

  12. KatkaKuchynka píše:

    Tento recept je úžasný! Frankfurtská polievka so smotanou je ideálna na zimné večery. Všetky ingrediencie sú ľahko dostupné a výsledok je veľmi chutný. Teším sa na to, ako ju urobím znova pre svoju rodinu!