Plnená paprika

1. Paprika plnená mletým mäsom a ryžou

Na prípravu budeme potrebovať:
– 6 väčších paprík
– 500g mletého hovädzieho alebo bravčového mäsa
– 1 cibuľu
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 šálku uvarenej ryže
– 1 konzervu paradajkových kociek
– soľ, čierne korenie, paprika a majoránku
– strúhanku a olej na pečenie

Príprava:

1. Papriky dôkladne umyjeme a vyčistíme, pričom z nich odstránime jadro a semená.

2. Na panvici na troch lyžiciach oleja orestujeme mleté mäso spolu s nakrájanou cibuľou a cesnakom.

3. Do miešaného mäsa pridáme už uvarenú ryžu, paradajkové kocky a dochutíme soľou, čiernym korením, paprikou a majoránkou.

4. Naplníme papriky pripravenou zmesou mäsa a ryže.

5. Uložíme papriky do pekáča, podlejeme trochou vody a zakryjeme hliníkovou fóliou.

6. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 40 minút.

7. Na záver posypeme papriky strúhankou a necháme krátko zapiecť.

8. Podávame napríklad so zemiakovou kašou alebo šalátom.

Dobrú chuť! 🍽️

2. Paprika plnená zeleninou a mozzarellou

Plnené papriky predstavujú jednoduchý a chutný pokrm, ktorý sa veľmi ľahko osvedčuje. Ak obľubujete zeleninu a mozzarellu, táto dobrota vás určite osloví. Tu je recept na plnenú papriku so zeleninou a mozzarellou:

Zloženie:
– 4 väčšie papriky
– 1 cibuľu
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 cuketu
– 1 baklažán
– 200g mozzarelly
– soľ, korenie, mletú papriku
– olivový olej
– petržlen na dekoráciu

Príprava:
1. Papriky starostlivo umyte, odrežte hornú časť a vnútorok vyškrabte. Uložte ich do predpraveného pekáča.
2. Cibuľu a cesnak nasekajte, cuketu a baklažána nakrájajte na malé kocky. Na panvici rozohrejte olivový olej a orestujte cibuľu a cesnak.
3. Pridajte zvyšok zeleniny a varte, kým nezmäkne. Osolte a podľa chuti okoreňte.
4. Na záver pridajte k zelenine nakrájanú mozzarellu a nechajte ju pekne roztopiť.
5. Hotovú náplň vrhnite do paprík a vložte ich do vyhriatej rúry na 180 stupňov.
6. Pečte asi 20-25 minút, kým paprika nebude mäkká.
7. Podávajte posypané nakrájaným petržlenom.

Takto pripravená paprika plnená zeleninou a mozzarellou je vynikajúcou vegetariánskou alternatívou, ktorej príprava vám nezaberie veľa času. Dobrú chuť!

3. Paprika plnená kuracím mäsom a cícerom

Na prípravu plnených paprík s kuracím mäsom a cícerom potrebujete tieto ingrediencie:

– 4 väčšie papriky
– 400g kuracieho mäsa
– 1 konzerva cíceru
– 1 cibuľu
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 lyžice oleja
– soľ a korenie podľa chuti
– petržlenová vňať na ozdobenie

Pokyny na prípravu:
1. Papriky umyte, odstráňte kôstku a jemne ich posoďte.
2. Kuracie mäso nakrájajte na malinké kocky.
3. Cibuľu a cesnak očistite a nasekajte na drobné kúsky.
4. Na panvici rozohrejte olej a na ňom osmahnite cibuľu s cesnakom.
5. Pridajte kuracie mäso a chvíľu restujte, kým nie je dobre prepečené.
6. Odkvapkaný cícer pridajte k mäsu a dochuťte soľou a korením podľa vlastného uváženia.
7. Naplňte pripravené papriky túto zmesou a uložte ich do pekáča.
8. Papriky podlejte trochou vody a dajte piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov.
9. Pečte zhruba 30 až 40 minút, kým papriky nezmäknú.
10. Podávajte plnené papriky ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

 

Plnená paprika s paradajkovou omáčkou a fazuľou
Plnená paprika s paradajkovou omáčkou a fazuľou

4. Paprika plnená paradajkovou omáčkou a fazuľou

Plnená paprika s paradajkovou omáčkou a fazuľou

Na prípravu budeme potrebovať:
– 6 väčších paprík
– 1 cibuľu
– 2 strúčiky cesnaku
– 400 g mletého mäsa (hovädzie, bravčové alebo mletá zelenina pre vegetariánov)
– 1 hrnček fazule
– 1 konzervu paradajok
– 2 lyžice oleja
– soľ, korenie, bazalku a oregano podľa chuti

Príprava:
1. Papriku umyjeme, odrežeme vrch a z vnútra odstránime semená.
2. V hrnci na oleji osmažte jemne nasekanú cibuľu a cesnak.
3. Pridajte mleté mäso a orestujte ho na zlatú farbu.
4. Pridajte fazuľu a pretlačené paradajky.

5. Plnená paprika s mozzarellou a bazalkou

Plnená paprika s mozzarellou a bazalkou predstavuje vynikajúci a nenáročný recept, ktorý si určite zamilujete. Ak máte chuť vyskúšať tento lahodný pokrm, potrebujete nasledujúce ingrediencie:

Ako správne krájať mäso po vlákne?

Ako správne krájať mäso po vlákne?

Čítať viac »

– 4 veľké papriky
– 250 g mozzarelly
– 1 veľká cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 polievkové lyžice olivového oleja
– Soľ, korenie
– čerstvá bazalka

Postup:

1. Papriky dôkladne umyjte a odstráňte ich vrchol a semiačka. Následne ich ponorte do vriacej vody a varte približne 5-7 minút, aby zmäkli.

2. V miske skombinujte nakrájanú mozzarellu, cibuľu, pretlačený cesnak, olivový olej, soľ a korenie.

3. Naplňte papriky pripravenou zmesou a umiestnite ich do pekáča. Podlejte trochou vody a zakryte pokrievkou.

4. Pečte v predhriatej rúre na 180°C asi 30-40 minút, kým papriky nezmäknú.

5. Pred podávaním posypte papriky nasekanou čerstvou bazalkou.

Tento recept je ideálny ako hlavné jedlo alebo príloha k mäsu. Dúfam, že si ho vyskúšate a bude vám chutiť! Dobrú apetít!

6. Plnená paprika s tuniakom a kukuricou

Budeme potrebovať:

– 4 veľké papriky
– 2 plechovky tuniaka v oleji
– 1 konzerva kukurice
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– Soľ, korenie, mletá paprika
– Olej na smaženie

Postup:

1. Papriky vyprázdnite od semien a vnútra, rozkrojte na polovice a vložte do vriacej vody na približne 5 minút, aby zmäkli.

Syrová torta

Syrová torta

Čítať viac »

2. Na druhej panvici si osmažte na oleji cibuľu nakrájanú na drobno spolu s pretlačeným cesnakom.

3. Následne pridajte tuniaka a kukuricu a orestujte asi 5 minút. Podľa chuti dochuťte soľou, korením a mletou paprikou.

4. Naplňte papriky touto zmesou a uložte ich do pekáča vymasteného olejom.

5. Pečte v rúre vyhriatej na 180 stupňov približne 30 minút, kým papriky nezmäknú.

6. Podávajte teplé s prílohou podľa vlastného výberu. Dobrú chuť!

7. Plnená paprika s kuracím mäsom a fazuľou

Ingrediencie:
– 4 veľké papriky
– 300 g mletého kuracieho mäsa
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 pohár fazule
– 1 lyžica paradajkového pretlaku
– soľ, korenie, mletá paprika
– olej na smaženie

Postup:
1. Papriky umyte, odstráňte kôstky a semiačka a nakrájajte na menšie kúsky.
2. Cibuľu a cesnak nasekajte na jemno a osmažte na panvici s trochou oleja.
3. Pridajte mleté kuracie mäso a opražte ho do zlatista.
4. Pridajte fazuľu, pretlačené paradajky, soľ, korenie a mletú papriku. Zamiešajte a nechajte zmes variť pár minút.
5. Vymiešanú zmes naplňte do paprík a uložte ich do pekáča.
6. Pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov približne 30 minút, alebo kým papriky nezmäknú.

Podávajte ako hlavné jedlo s ryžou alebo zemiakovou kašou. Dobrú chuť!

8. Plnená paprika s chrumkavou kačicou

Plnená paprika s chrumkavou kačicou je fantastické jedlo, ktoré môžete pripraviť ako hlavný chod pre svoju rodinu. Tu je recept, ako ho zrealizovať:

Suroviny:
– 4 veľké papriky
– 500 g mletého kuracieho mäsa
– 1 veľká cibuľa, nakrájaná na drobné kúsky
– 2 strúčiky cesnaku, nasekané
– 1 pohár ryže
– 1 pohár paradajkového pretlaku
– Soľ, mleté čierne korenie, paprika a sušené bylinky podľa chuti
– 100 g strúhaného syra
– Olej na prípravu

Postup:
1. Papriky umyjte, odrežte vršok a vyprázdnite ich z vnútra.
2. Mleté mäso orestujte na panvici s rozpáleným olejom, pridajte cibuľu a cesnak a restujte dozlatista.
3. Pridajte ryžu, paradajkový pretlak a dochuťte soľou, korením a bylinkami. Dusíme všetko do zmäknutia ryže.
4. Naplníme papriky pripravenou plnkou a posypeme strúhaným syrom.
5. Umiestnite papriky do pekáča, nalejte trochu vody a pečte v predhriatej rúre na 180°C približne 40-50 minút, kým sa papriky nezmäknú.

Podávajte teplé s čerstvým chlebom alebo zemiakovou kašou. Dobrú chuť!Paprika plnená kuracím mäsom a brokolicou

Ingrediencie:
– 4 kusy papriky
– 300 g kuraciny
– 1 menšia brokolica
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– olivový olej
– soľ
– korenie
– rasca

Ako pripraviť tapioku?

Ako pripraviť tapioku?

Čítať viac »

Postup:
1. Papriky dôkladne umyjeme, odstránime vnútro a vyberieme semiačka.
2. Kuracie mäso nakrájame na menšie kúsky.
3. Cibuľu a cesnak očistíme a nasekáme na jemno.
4. Brokolicu rozdelíme na malé ružičky.
5. Na panvici zohrejeme olivový olej a orestujeme cibuľu s cesnakom.
6. Pridáme kuracie mäso a opekáme, kým nezíska zlatistú farbu.
7. Pridáme brokolicu a varíme približne 5 minút.
8. Dochutíme soľou, korením a rascou.
9. Papriky naplníme pripravenou zmesou.
10. Uložíme ich do pekáča, podlejeme trochou vody a pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov asi 30 minút.
11. Podávame teplé. Prajeme dobrú chuť!

10. Plnená paprika s bielou ryžou a zeleninou

Na prípravu plnených paprík s bielou ryžou a zeleninou budeme potrebovať:

– 6 veľkých paprík
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 väčšia mrkva
– 1 väčšia cuketa
– 1 šálka bielej ryže
– 2 šálky zeleninového vývaru
– soľ, korenie, mletá paprika, olej

Postup:

1. Papriky dôkladne umyjeme a odstránime ich vrchné časti a jadrové osivo.
2. Na panvici rozohrejeme olej a osmažíme nasekanú cibuľu a cesnak.
3. Pridáme mrkvu a cuketu nakrájané na kocky a orestujeme.
4. Vložíme bielu ryžu a podlievame zeleninovým vývarom, varíme do mäkka.
5. Zmes dochutíme soľou, korením a mletou paprikou.
6. Papriky naplníme pripravenou zmesou a umiestnime do pekáča, ktorý potrieme olejom.
7. Vložime papriky do rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 30-40 minút, kým nezmäknú.

Plnenú papriku s bielou ryžou a zeleninou môžeme servírovať ako samostatné jedlo alebo ako prílohu k mäsu. Dobrú chuť!

11. Plnená paprika s kuracím mäsom a ananásom

Plnená paprika s kuracím mäsom a konzervovaným ananásom

Budeme potrebovať:
– 4 veľké papriky
– 500 g kuracieho mäsa
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 čajová lyžica sladkej papriky
– 1 čajová lyžica cesnaku v prášku
– soľ, korenie
– konzervovaný ananás
– olej na smaženie
– ryža ako príloha

Postup:
1. Papriky umyjeme, prekrojíme na polovicu a vyberieme semiačka.
2. V hrnci uvaríme ryžu podľa pokynov na obale.
3. Na panvici zohrejeme olej a opražíme nakrájanú cibuľu, pridáme kuracie mäso nakrájané na kocky a osolíme.
4. Pridáme pretlačený cesnak, sladkú papriku a cesnakový prášok, orestujeme a premiešame.
5. Hotovú zmes skombinujeme s uvarenou ryžou a nakrájaným ananásom.
6. Papriky napĺňame pripravenou zmesou a umiestnime ich do pekáča.
7. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov približne 30 – 40 minút.

Servírujeme s čerstvou petržlenovou vňaťou a horúcou ryžou. Dobrú chuť!

12. Plnená paprika s varenou šunkou a syrom

Plnené papriky s varenou šunkou a syrmi

Ingrediencie:
– 4 veľké papriky
– 200 g varenej šunky
– 200 g syra (napr. eidam alebo parenica)
– 1 cibuľa
– 2 paradajky
– 2 vajcia
– soľ, čierne korenie, mletá paprika
– olej na pečenie

Zapekané sendviče

Zapekané sendviče

Čítať viac »

Postup:

1. Papriky očistíme od semien a vnútorných častí a umyjeme pod vodou. Nakrájame na menšie kusy.
2. Na oleji orestujeme nastrúhanú cibuľu, pridáme nakrájanú šunku a papriku a dusíme asi 10 minút.
3. Nastrúhame syr a pridáme ho do zmesi spolu s nastrúhanými paradajkami. Dochutíme soľou, korením a mletou paprikou a zohrievame ešte ďalších 5 minút.
4. Do pripravenej zmesi pridáme rozšľahané vajcia a dôkladne premiešame.
5. Papriky plníme pripravenou zmesou a umiestnime ich do vyhriatej rúry na 180 stupňov.
6. Pečieme približne 30-40 minút, aby sa papriky dobre prepekli a získali zlatistú farbu.

Servírujeme teplé. Dobrú chuť!

13. Plnená paprika s lososom a špenátom

Plnená paprika s lososom a čerstvým špenátom

Budeme potrebovať:
– 4 kusy papriky
– 200 g lososového filetu
– 100 g čerstvého špenátu
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– soľ, korenie, olivový olej

Postup:
1. Papriky umyjeme a odstránime jadierka.
2. Lososa nakrájame na malé kocky.
3. Na panvici rozpálime olej a orestujeme…veľké papriky
– 200 g hlivy
– 150 g mozzarelly
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– soľ, čierne korenie, olivový olej

Postup:

1. Papriky dôkladne umyte a odstráňte z nich jadierka.
2. Hlivu nakrájajte na malé kúsky a cibuľu spolu s cesnakom nasekajte na jemno.
3. Na panvici rozohrejte olivový olej a orestujte na ňom cibuľu s cesnakom do sklovita.
4. Pridajte hlivu a smažte, kým nezmäkne. Dochutíme soľou a čiernym korením.
5. Keď je zmes hotová, stiahnite ju z ohňa a nechajte mierne vychladnúť.
6. Následne do zmesi pridajte natrhnutú mozzarellu a opäť premiešajte.
7. Plníme papriky pripravenou zmesou a ukladáme ich do pekáča.
8. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov približne 25-30 minút, kým papriky nezmäknú.

Podávame teplé, ozdobené čerstvými bylinkami. Prajeme vám dobrú chuť!pridať aj čerstvý chlieb. Prajeme dobrú chuť!

20. Plnená paprika s vajíčkom a citrónovou šťavou

Potrebujeme:
– 4 kusy paprík
– 4 vajcia
– 1 citrón
– soľ, korenie

Postup:

1. Papriky umyte a prestrihnite na polovice. Odstráňte semiačka a vnútorné časti.

Babkine šišky recept

Babkine šišky recept

Čítať viac »

2. Vložte do rúry predhriatej na 180 stupňov a pečte po dobu 15-20 minút, kým sa paprika zjemní.

3. V hrnci zvarte vajcia na tvrdo.

4. Po uvarení ich prelejete studenou vodou a olúpte ich.

5. Papriky vyberte z rúry a do ich dvojitých priestorov umiestnite uvarené vajcia.

6. Na každé vajíčko vytlačte trochu citrónovej šťavy a ochuťte soľou a korením podľa preferencií.

7. Hotový pokrm môžete servírovať teplý alebo studený.

Dobrú chuť!

21. Plnená paprika s kuracím mäsom a kukuricou

Plnené papriky s kuracím mäsom a kukuricou sú veľmi obľúbené jedlo v slovenskej kuchyni. Prezradíme vám recept na ich prípravu:

Potrebujeme:
– 4 kusy veľkých paprík
– 300 g kuracieho mäsa
– 1 cibuľa
– 1 plechovka kukurice
– 1 plechovka kociek z paradajok
– soľ, čierne korenie, paprika
– cesnak
– olej na smaženie

Postup:

1. Najprv si pripravte plnku. Na oleji opražte nasekanú cibuľu a pridajte nakrájané kuracie mäso. Osoľte, orestujte do zlatistej farby, potom pridajte korenie, papriku a postrúhaný cesnak. Následne pridajte kukuricu a paradajkové kocky a nechajte pár minút povariť.

2. Papriky očistite od semien a naplňte ich pripravenou zmesou.

Zapekané bravčové mäso s cestovinami

Zapekané bravčové mäso s cestovinami

Čítať viac »

3. Vložte do pekáča, pridajte trochu vody a pečte v rúre vyhriatej na 180 °C asi 45-50 minút, kým papriky dostatočne nezmäknú.

4. Servírujte s varenou ryžou alebo zemiakovým pyré.

Dobrú chuť!

22. Plnená paprika s olivami a fetou

Plnené papriky s olivami a fetou sú lahodné a jednoduché jedlo. Tu sú základné kroky na prípravu tejto pochúťky:

Ingrediencie:
– 4 veľké papriky
– 100 g fety
– 50 g olív (čierných alebo zelených)
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 polievkové lyžice olivového oleja
– soľ, korenie a bylinky podľa preferencií

Postup:

1. Papriky prekrojte na polovice a odstráňte semienka.

2. Nakrájajte cibuľu a cesnak na malé kúsky.

3. V miske spojte rozdrvenú fetu, nasekané olivy, cibuľu a cesnak.

4. Pridajte olivový olej a dochuťte soľou, korením a bylinkami podľa chuti.

5. Naplňte polovice paprík pripravenou zmesou.

6. Pečte ich v predhriatej rúre na 180 stupňov po dobu asi 20-25 minút, až kým paprika nezjemnie.

Snehové guľky bezlepkové

Snehové guľky bezlepkové

Čítať viac »

7. Podávajte teplé ako prílohu k iným jedlám alebo samostatne ako chutný a zdravý obed.

Prajeme dobrú chuť!

23. Plnená paprika s mletým mäsom a hríbmi

Suroviny:
– 4 veľké papriky
– 300 g mletého mäsa (hovädzie, bravčové alebo kuracie)
– 200 g hríbov
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 lyžica oleja
– soľ, korenie, mletá paprika
– 1 pohár paradajkového pretlaku
– strúhanka na posypanie

Postup:

1. Papriky umyte a odstráňte ich jadro a semienka.

2. Na oleji opražte nasekanú cibuľu a cesnak.

3. Pridajte na kocky narezané hríby a krátko ich restujte.

4. Potom pridajte mleté mäso a opražte ho do zlatista.

5. Dochutíte soľou, korením a paprikou podľa vlastnej chuti.

6. Zmesou naplňte pripravene papriky a uložte ich do pekáča.

7. Prelejte paradajkovým pretlakom a posypte strúhankou.

8. Pečte v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 40 minút, kým paprika nebude mäkka.

Koľko kalórií má jasmínová ryža?

Koľko kalórií má jasmínová ryža?

Čítať viac »

Servírujte teplé, môžeme pridať aj čerstvý chlieb. Prajeme dobrú chuť!Papriky prelejeme smotanou, podľa vlastnej chuti. Prajeme vám dobré jedlo!

24. Paprika plnená cestovinou a parmezánom

Zložky:
– 4 veľké papriky
– 300 g mletého mäsa (hovädzie, bravčové alebo kuracie)
– 200 g húb
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 lyžica oleja
– soľ, korenie, mletá paprika
– 1 pohár paradajkového pretlaku
– strúhanka na posypanie

Postup:
1. Papriky očistíme a odstránime ich stred a semienka.
2. Na oleji osmažíme nasekanú cibuľu a cesnak.
3. Pridáme na kocky pokrájané huby a chvíľu ich restujeme.
4. Následne pridáme mleté mäso a opražíme ho na zlatohnedú farbu.
5. Dochutíme soľou, korením a paprikou podľa vlastnej preferencie.
6. Zmesou naplníme pripravené papriky a uložíme ich do pekáča.
7. Zalejeme paradajkovým pretlakom a posypeme strúhankou.
8. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov približne 40 minút, kým papriky nezmäknú.

Servírujeme teplé, môžeme preliatť smotanou, podľa chuti. Dobré jedlo!

25. Paprika plnená tofu a zázvorom

Plnené papriky s tofu a zázvorom

Budeme potrebovať:
– 4 žlté papriky
– 200 g tofu
– 1 stredná cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 lyžice oleja
– 1 lyžička mletej kurkumy
– 1 lyžica nastrúhaného zázvoru
– soľ a korenie podľa chuti
– nasekaná petržlenová vňať na ozdobenie

Postup:
1. Papriky umyjeme, zbavíme ich šupky a jadierok a nakrájame na menšie kúsky. Tofu nakrájame na kocky.
2. Na rozpálenej panvici roztopíme olej a opražíme na ňom cibuľu a cesnak.
3. Pridáme tofu, kurkumu, zázvor, soľ a korenie a všetko dobre premiešame.
4. Nakoniec pridáme nakrájanú papriku a dusiť necháme asi 10 minút.
5. Plníme papriky zmesou s tofu a zázvorom a ukladáme do predhriatej rúry na 180°C. Pečieme približne 20 minút.
6. Hotové plnené papriky môžeme ozdobiť nasekanou petržlenovou vňaťou a servírovať.

Dobrú chuť!

26. Paprika plnená pórom a olivovým olejom

Na tento recept budeme potrebovať:

– 4 veľké papriky
– 1 pór
– 2 lyžice olivového oleja
– soľ a korenie podľa chuti

Postup:

1. Najprv si pripravíme papriky – vyčistíme ich od semien a vnútornej časti a opláchneme ich pod tečúcou vodou.
2. Pór očistíme a nakrájame na tenké prúžky.
3. Na panvici rozohrejeme olivový olej a pridáme nakrájaný pór. Restujeme ho dozlatista.
4. Do opečeného póru pridáme mleté ​​mäso a orestujeme ho spolu s pór.
5. Potom do zmesi pridáme soľ a korenie podľa chuti a všetko dobre premiešame.
6. Naplníme pripravené papriky mäsom a pórom a uložíme ich do pekáča.
7. Papriky môžeme ešte posypať syrom alebo štipkou korenia podľa chuti.
8. Dáme ich do rúry a pečieme asi 30 – 40 minút pri teplote 180 stupňov, kým papriky nezmäknú.
9. Servírujeme teplé s prílohou podľa vlastného výberu. Dobré jedlo!

Morčacie mäso so zeleninou a bylinkovým maslom

Morčacie mäso so zeleninou a bylinkovým maslom

Čítať viac »

27. Plnená paprika s kuracím mäsom a kurkumou

Na plnenú papriku s kuracím mäsom a kurkumou potrebujeme:

– 4 veľké papriky
– 400 g kuracieho mäsa
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 lyžička kurkumy
– soľ a korenie podľa chuti
– olej na smaženie

Postup:

1. Papriky zbavíme semien a vnútorných blán a umyjeme ich pod vodou. Cibuľu a cesnak nakrájame na drobné kúsky.
2. Na panvici rozohrejeme olej a orestujeme nakrájanú cibuľu a cesnak, kým nebudú sklovité.
3. Pridáme nakrájané mäso a kurkumu a restujeme, kým mäso nie je dobre prepečené. Dochutíme soľou a korením podľa vlastnej preferencie.
4. Naplníme papriky pripravenou zmesou z kuracieho mäsa a kurkumy.
5. Papriky uložíme do pekáča a podlejeme trochou vody. Zakryjeme a pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov asi 30 minút, kým papriky nezmäknú.
6. Podávame teplé s prílohou podľa vlastného výberu. Dobré jedlo!

28. Paprika plnená lososom a avokádom

Budeme potrebovať:
– 4 veľké papriky
– 200 g lososa
– 1 avokádo
– 1 malá cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 lyžica olivového oleja
– soľ, korenie, petržlen na dochutenie

Postup:
1. Papriky umyjeme, odrežeme im vrch a vyčistíme ich vnútro od semien a šťavy.
2. Lososa nakrájame na malé kocky. Avokádo zbavíme šupky a jadierka a nakrájame na rovnaké kocky ako losos.
3.čerešní alebo marelíc
– 1 pohár ryže
– soľ, čierne korenie, olivový olej

Postup:

1. Papriky zbavíme semienok a horného vršku, aby sme vytvorili priestor na plnenie.

2. Na panvici zahrievame olivový olej a orestujeme nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak.

3. Pridáme pokrájané kuracie mäso a restujeme, kým nezíska zlatistú farbu.

4. Nasleduje pridanie predvarenej ryže a nakrájaných susených čerešní alebo marelíc, ktoré zamiešame do zmesi.

5. Náplň ochutíme soľou a čiernym korením.

Sýrové karbanátky bez mäsa

Sýrové karbanátky bez mäsa

Čítať viac »

6. Naplníme papriky pripravenou plnkou a vložíme ich do zapekacej misy.

7. Podlejeme trochou vody a pečieme v predhriatej rúre na 180 °C približne 30 minút.

Podávame horúce, môžeme ozdobiť čerstvými bylinkami. Prajeme dobrú chuť!a na malé kocôčky a na panvici orestujeme s nadrobno nasekanou cibuľou a cesnakom.

3. Pridáme kukuricu a uvarenú ryžu, dôkladne premiešame.

4. Dochutíme soľou, korením, čili a mletou paprikou podľa vlastného vkusu.

5. Naplníme týmto zložením prekrojene papriky a umiestnime ich do pekáča.

6. Zvrchu pokryjeme strúhaným syrom a na záver pridáme lyžicu paradajkového pretlaku.

7. V rúre predhriatej na 180 stupňov pečieme približne 25-30 minút, kým papriky nezmäknú a syrová kôrka nie je zlatohnedá.

8. Ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou a podávajte teplé. Dobrú chuť!trochu strúhaného syra alebo iných obľúbených prísad.
8. Vložte do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečte približne 30-40 minút, kým paprika nezmäkne a zmes sa prepečie.
9. Servírujeme horúce, ideálne s obľúbenou prílohou.

Tento recept je vynikajúcou alternatívou pre tých, ktorí hľadajú spôsoby, ako obohatiť svoj jedálny lístok o viac zeleniny a bielkovín. Prajeme dobrú chuť!

38. Plnené papriky s kuracím mäsom a červenou čočkou

Budeme potrebovať:

– 4 papriky
– 200 g kuracieho mäsa
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 šálka červenej čočky
– 1 lyžica paradajkového pretlaku
– soľ, korenie, paprika
– olej na vyprážanie

Zapekané kuracie prsia s horčicou

Zapekané kuracie prsia s horčicou

Čítať viac »

Priebeh prípravy:

1. Najprv si pripravíme papriky – odrezáme ich vrchnú časť a odstránime semienka.
2. Na panvici opražíme na oleji nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak.
3. Pridáme na kocky nakrájané kuracie mäso a opečieme ho do zlata.
4. Do zmesi vsypeme umytú červenú čočku, zalejeme vodou a necháme variť.
5. Keď je čočka zmäknutá, pridáme paradajkový pretlak a dochutíme soľou, korením a paprikou.
6. S touto zmesou naplníme pripravené papriky a uložíme ich do pekáča.
7. Pečieme v rúre na 180 stupňov asi 30-40 minút, kým sa papriky nezmäknú.
8. Podávame s prílohou podľa vlastného výberu. Prajeme dobrú chuť!

39. Plnená paprika s ananásom a mandľami

Plnené papriky s ananásom a mandľami:

Potrebné ingrediencie:
– 4 veľké papriky
– 1 konzerva ananásu
– 100 g mandlí
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 200 g mletej zemiakovej kaše
– korenie, soľ, rasca, olej

Postup prípravy:

1. Papriky dôkladne očistíme a vyberieme semienka. Následne ich vložíme do vriacej osolenej vody a varíme asi 5 minút, potom ich necháme vychladnúť.
2. Na panvici opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme mletú zemiakovú kašu a restujeme približne 5 minút.
3. Následne pridáme nakrájaný ananás, nasekané mandle a dochutíme soľou, korením a rascou.
4. Dobre premiešame a naplníme touto zmesou papriky.
5. Uložíme papriky do pekáča, pridáme trochu vody a opatrne polievame olejom.
6. Pečieme v predohriatej rúre na 180 stupňov asi 30 minút.
7. Servírujeme teplé.

Dobrú chuť!

40. Plnená paprika s olivami a parmezánom

Ingrediencie:
– 4 veľké papriky
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 konzerva nakrájaných olív
– 1 hrnček fazule
– 1 hrnček nasekaných rajčiat
– 1 hrnček strúhaného parmezánu
– soľ, čierne korenie
– olej na vyprážanie

Pokyny:
1. Papriky dôkladne umyjeme, odrežeme vrch a vyčistíme od jadier a bielych častí.
2. Na panvici dobre rozpálime olej a orestujeme nasekanú cibuľu spolu s pretlačeným cesnakom.
3. Potom pridáme nakrájané olivy, fazuľu a rajčiaky. Osolíme a okoreníme podľa preferencií.
4. Naplníme papriky touto zmesou a posypeme ich strúhaným parmezánom.
5. Papriky uložíme do pekáča, pridáme trocha vody a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 30 až 40 minút, kým paprika nezmäkne.
6. Servírujeme teplé, najlepšie s pečenými zemiakmi.

Dobrú chuť!

41. Plnená paprika s mletým mäsom a zeleninou

Potrebné prísady:
– 6 kapsičiek papriky
– 500 g mletého mäsa (hovädzie, bravčové alebo kuracie)
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 paprika
– 1 paradajka
– 1 mrkva
– 1 lyžica rajčinovej pasty
– soľ, čierne korenie, mletá paprika
– olej na vyprážanie

Priebeh prípravy:
1. Papriky dôkladne umyjeme a prekrojíme na polovice. Vykrojíme vnútorné semienka a dôkladne opláchneme.
2. Cibuľu nasekáme na jemné kocky a opražíme na panvici s rozpáleným olejom do zlata.
3. Pridáme mleté mäso a dusíme, kým nie je dôkladne prepečené.
4. Cez strúhadlo nahrubo nastrúhame zeleninu (papriku, paradajku, mrkvu) a pridáme do zmesy s mäsom.
5. Pridáme pretlačený cesnak, rajčinovú pastu a dochutíme soľou, korením a mletou paprikou. Dusíme ešte niekoľko minút, kým sa zelenina nezmäkne.
6. Plníme pripravené papriky touto zmesou a ukladáme ich do zapekacej misy.
7. Na vrch paprík môžeme pridať trošku strúhaného syra alebo iných preferovaných prísad.paprika so syrom a zeleninou

Na prípravu tejto vynikajúcej plnenej papriky budete potrebovať:

Kuracie prsia v pivnom cestíčku

Kuracie prsia v pivnom cestíčku

Čítať viac »

– 4 hrubé papriky
– 200 g syra (napríklad ricotta alebo mozzarella)
– 1 cibuľa
– 1 mrkva
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 lyžica oleja
– soľ, korenie, bylinky podľa vášho výberu
– lístky bazalky na zdobenie

Postup:

1. Papriky dôkladne umyte a odrežte im vrchnú časť.
2. Odstráňte vnútro a semienka, aby ste ich pripravili na plnenie.
3. Na panvici s olejom orestujte nadrobno nasekanú cibuľu a pretlačený cesnak, kým nezmäknú.
4. Pridajte nastrúhanú mrkvu a orestujte ešte niekoľko minút, aby zmäkla.
5. Do zmesi pridajte nastrúhaný syr a premiešajte, aby sa ingrediencie spojili.
6. Všetko dochuťte soľou, korením a čerstvými bylinkami.
7. Naplňte papriky pripravenou zmesou a umiestnite ich do pekáča.
8. Pečte v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 25-30 minút, kým sa papriky nestanú mäkkými a získajú zlatistú farbu.

Podávajte teplé s čerstvými bylinkami navrchu. Dobrú chuť!

Plnená paprika s varenou šunkou a cibuľou

Tradičné slovenské jedlo, plnená paprika s varenou šunkou a cibuľou, sa pripravuje veľmi jednoducho a rýchlo. Ak máte záujem o tento recept, budete potrebovať nasledujúce suroviny:

– 4 veľké papriky
– 200 g varenej šunky
– 1 veľká cibuľa
– 2 paradajky
– 2 vajcia
– 100 g ryže
– soľ, čierne korenie, mletá paprika
– olej

Postup:

1. Podľa návodu na obale uvaríme ryžu, do menšieho hrnca pridáme trochu soli a oleja.

2. Papriky zbavíme semien a vnútro naplníme uvarenou ryžou.

3. Na oleji orestujeme cibuľu nakrájanú na drobno, následne pridáme pokrájanú šunku a paradajky.

4. Dochutíme mletým korením a soľou a necháme krátko podusiť.

5. Zmes šunky a paradajok rovnomerne rozdelíme do naplnených paprík a zakryjeme ich.

Papriková polievka recept

Papriková polievka recept

Čítať viac »

6. Zakryjeme vrchné časti paprík a na zabezpečenie náplne použijeme špízy.

7. Papriky položíme na vymastený plech, pokvapkáme malým množstvom oleja a pečieme v rúre na 200 stupňoch približne 30 minút.

8. Podávame na tanieri. Prajeme dobrú chuť!

Plnená paprika s pórom a kurkumou

Na prípravu budete potrebovať:

– 4 veľké papriky
– 1 veľký pór
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 lyžička kurkumy
– soľ a korenie
– olej na pečenie

Postup:

1. Papriky dôkladne premyjeme, odrežeme ich vrch a vydlabeme semienka.
2. Pór očistíme a nakrájame na malé kúsky.
3. Na panvici rozohrejeme olej a orestujeme nakrájaný pór spolu s pretlačeným cesnakom.
4. Pridáme kurkumu, soľ a korenie podľa chuti, dobre premiešame.
5. Naplníme vydlabané papriky pripravenou zmesou a pevne zatlačíme.
6. Papriky uložíme do pekáča, pridáme trochu vody a zakryjeme alobalom.
7. Pečieme v predhriatej rúre na 180°C približne 30-40 minút; po 20 minútach môžeme alobal odstrániť, aby sa papriky jemne pripiekli.

Hotové plnené papriky s pórom a kurkumou podávajte teplé ako hlavnú chod. Prajeme dobrú chuť!

Plnená paprika s ryžou a slaninou

Na prípravu plnenej papriky s ryžou a slaninou budete potrebovať tieto ingrediencie:

– 6 paprík
– 200 g ryže
– 100 g slaniny
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 400 g paradajkového pretlaku
– soľ, korenie, oregano, petržlen na dochutenie

Postup:

1. Uvaríme ryžu podľa návodu. Slaninu nakrájame na kocky a orestujeme na panvici.

Marinovaná krkovička so syrovou omáčkou

Marinovaná krkovička so syrovou omáčkou

Čítať viac »

2. Na panvici osmažíme nasekanú cibuľu a cesnak spolu so slaninou, kým cibuľa nezmäkne.

3. Do zmesi pridáme uvarenú ryžu a paradajkový pretlak, dochutíme soľou, korením, oreganom a nasekaným petržlenom.

4. Papriky očistíme od semien a naplníme pripravenou zmesou ryže a slaniny.

5. Papriky uložíme do pekáča, pridáme k nim trochu vody a zakryjeme alobalom.

6. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov približne 30-40 minút, kým nie sú papriky prepečené.

Teplé plnené papriky s ryžou a slaninou podávame. Prajeme dobrú chuť!

Plnená paprika s vajíčkom a kyslou smotanou

Zloženie:
– 4 papriky
– 4 vajíčka
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 200 g kyslej smotany
– soľ, mleté čierne korenie, mletá paprika, cesnakový granulát, sušené bylinky podľa chuti
– olej na smaženie

Postup:
1. Papriky umyjeme, odrežeme vrch a vyčistíme vnútro od semien a šupky. Varením v osolenej vode ich pripravíme asi na 5 minút, potom ich vyberieme a necháme schladnúť.
2. Na panvici rozohrejeme olej a orestujeme nakrájanú cibuľu a cesnakové strúčiky. Osolíme, okoreníme a pridáme mletú papriku a cesnakový granulát.
3. Do cibule vmiešame rozšľahané vajíčka a miešame, kým zmes nezískava hustú konzistenciu.
4. Papriky naplníme touto zmesou. Umiestnime ich do zakrytej nádoby, pridáme trochu vody a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 30-40 minút.
5. Pred podávaním každú papriku ozdobíme kyslou smotanou a posypeme sušenými bylinkami.

Prajem dobrú chuť!

Plnená paprika s kuracím mäsom a pestom

Na prípravu plnenej papriky s kuracím mäsom a pestom budete potrebovať tieto suroviny:

– 4 veľké papriky
– 400 g kuracieho mäsa
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 lyžice oleja
– soľ a čierne korenie
– 1 lyžica cesnakového korenia
– 4 lyžice pestu
– 150 gtvrdého syra na strúhanie

Návod:

Domáce zákusky na svadbu

Domáce zákusky na svadbu

Čítať viac »

1. Najprv si nachystáme všetky potrebné ingrediencie. Papriky zbavíme semien a vnútorných stien, cibuľu a cesnak nasekáme na drobno a kuracie mäso rozkrájame na malé kúsky.

2. Na panvici zohrejeme olej a osmažíme cibuľu spolu s cesnakom. Následne pridáme kuracie mäso a opečieme do zlatista. Dochutíme soľou, korením a cesnakovým korením.

3. Do tejto zmesi pridáme pesto a dôkladne premiešame, aby sa všetky chute spojili.

4. Pripravenou zmesou naplníme očistené papriky a poukladáme ich do pekáča.

5. Na vrch každého kusu nastrúhame tvrdý syr a pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov približne 30 – 40 minút, kým papriky nezmäknú a syr nezíska zlatistú farbu.

6. Po dokončení pečenia necháme papriky chvíľu oddýchnuť a následne ich môžeme servírovať s polievkou alebo šalátom.

Príjemnú chuť!

51. Plnená paprika s tofu a hlivou

Na prípravu plnenej papriky s tofu a hlivou budeme potrebovať:

Ako uvariť dobrú tarhoňu?

Ako uvariť dobrú tarhoňu?

Čítať viac »

– 4 veľké papriky
– 200 g tofu
– 200 g hlivy
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 paradajka
– soľ, korenie, mletá paprika
– olej na vyprážanie

Príprava:
1. Papriky dôkladne umyjeme a odstránime z nich semená a kôstky.
2. Tofu a hlivu nakrájame na drobné kocky.
3. Na panvici zohrejeme olej a osmažíme na ňom nasekanú cibuľu s cesnakom.
4. Pridáme nakrájanú hlivu a dusíme, kým nezmäkne.
5. Následne pridáme tofu a paradajku, ktorú tiež nakrájame na kocky.
6. Osolíme, okoreníme a pridáme mletú papriku podľa chuti. Dusíme ešte pár minút.
7. Misu so zmesou naplníme do paprik a umiestnime ich do vymastenej pekáča.
8. Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C približne 30-40 minút, dokiaľ papriky nezmäknú.

Servírujeme plnené papriky s tofu a hlivou teplé. Dobrú chuť!

52. Plnená paprika s cestovinou a zeleninou

Na prípravu plnených paprík s cestovinou a zeleninou budeme potrebovať nasledujúce ingrediencie:

Králik na pive s cesnakom

Králik na pive s cesnakom

Čítať viac »

– 4 veľké papriky
– 200 g cestovín (napr. penne)
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 mrkva
– 1 cuketa
– 1 paradajka
– 2 lyžice paradajkového pretlaku
– soľ, korenie, olej

Postup:

1. Papriky umyjeme a odrežeme im hornú časť, vyčistíme ich od semien a osušíme.
2. Cestoviny varíme podľa pokynov na obale do polomäkka.
3. Na panvici pripravíme zeleninu – cibuľu nakrájame na malé kocky, cesnak mocneme, mrkvu, cuketu a paradajku taktiež nakrájame na malé kúsky.
4. Na panvici zohrejeme olej a osmažíme cibuľu s cesnakom.
5. Pridáme nakrájanú zeleninu a restujeme do zmäknutia.
6. Pridáme pretlak, soľ, korenie a necháme zmes podusiť asi 5 minút.
7. Cestoviny scedíme a spojíme s dusenou zeleninou.
8. Pripravenou zmesou naplníme papriky a vrchnú časť papriky položíme naspäť.
9. Papriky uložíme do pekáča, pridáme trochu vody a pečieme v predhriatej rúre na 200 stupňov približne 30-40 minút, dokiaľ papriky nezmäknú.

Servírujeme teplé. Dobrú chuť!

53. Plnená paprika s mandľami a olivovým olejom

Potrebujeme:
– 6 žltých paprík
– 1 šálku mletých mandlí
– 1 cibuľu
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 paradajky
– 2 lyžice olivového oleja
– soľ, korenie, oregano

Postup:

1. Papriky umyjeme a zbavíme ich semien.
2. V miske zmiešame mleté mandle, nakrájanú cibuľu a cesnak, nakrájané paradajky, olivový olej a koreniny.
3. Touto zmesou naplníme papriky.
4. Uložíme ich do pekáča, pridáme trochu vody a lyžicu olivového oleja.
5. Pečieme v rúre na 180 stupňov približne 30-40 minút, kým papriky nezmäknú.

Servírujeme s prílohou podľa vlastného uváženia. Dobrú chuť!

54. Plnená paprika s mozzarellou a cesnakom

Potrebujeme:

– 4 veľké papriky
– 200 g mozzarelly
– 2 strúčiky cesnaku
– soľ, čierne korenie
– olivový olej

Postup:

1. Papriky umyjeme, odrežeme im hornú časť a vyčistíme ich od semien a vnútorných dužín.
2. Mozzarellu nakrájame na malé kocky.
3. Cesnak jemne nasekáme.
4. V miske skombinujeme mozzarellu a cesnak, ochutíme soľou a korením podľa chuti.
5. Papriky naplníme pripravenou zmesou z mozzarelly.a cesnaku.
6. Na plech poukladáme papriky a pokvapkáme ich olivovým olejom.
7. Vložíme do predhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme približne 25-30 minút, kým papriky nezmäknú a mozzarella nezačne roztápať.
8. Môžeme podávať ako prílohu k hlavnému chodu alebo ako samostatné jedlo.

Avokádová pomazánka s cesnakom a koriandrom

Avokádová pomazánka s cesnakom a koriandrom

Čítať viac »

Dobrú chuť!

55. Plnená paprika s pohánkou a kôprom

Plnená paprika s pohánkou a kôprom

Zloženie:
– 4 veľké papriky
– 1 šálka pohánky
– 1 cibuľa, nasekaná
– 2 paradajky, nakrájané na kocky
– 2 strúčiky cesnaku, nasekané
– 2 lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
– 2 lyžice nasekanej čerstvej kôprom
– Soľ a korenie podľa chuti
– Olej na smaženie

Príprava:
1. Do hrnca nalejeme tri šálky vody a pridáme pohánku. Pohánku varíme podľa pokynov na obale, zvyčajne približne 15-20 minút, kým sa voda nevstrebe a pohánka nezjemní.
2. Na panvici si zahrejeme olej a osmažíme cibuľu a cesnak, kým nezosklovatejú. Potom pridáme nakrájané paradajky a smažíme asi 5 minút.
3. K zmesi pridáme uvarenú pohánku a dôkladne premiešame. Dochutíme soľou, korením, petržlenovou vňaťou a kôprom. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
4. Papriky zbavíme jadierok a jemne ich naplníme pripravenou zmesou.
5. Naplnené papriky umiestnime do pekáča, pridáme trochu vody a pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov asi 30-40 minút, kým paprika nezmäkne a nevytŕča plnka.
6. Servírujeme teplé s čerstvým chlebom a zeleným šalátom. Dobrú chuť!

56. Plnená paprika s kuracím mäsom a quinoou

Plnená paprika s kuracím mäsom a quinoou

Zloženie:
– 4 veľké papriky
– 300g kuracieho mäsa
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 šálka quinoi
– 1 lyžica olivového oleja
– Soľ, korenie, cesnakový prášok, mletá paprika
– 1 pohár paradajkového pretlaku
– 1 pohár vody
– 100g nastrúhaného syra
– Petržlen na ozdobenie

Príprava:
1. Quinou dôkladne prepláchneme a varíme podľa pokynov na obale.
2. Kuracie mäso nakrájame na malé kocky a osmažíme na oleji spolu s nakrájanou cibuľou a pretlačeným cesnakom.
3. Pridáme uvarenú quinou a za stáleho miešania ochutíme soľou, korením, cesnakovým práškom a mletou paprikou.
4. Papriky rozkrojíme na polovice a vykĺbime. Plníme ich zmesou kuracieho mäsa a quinoou.
5. V miske zmiešame paradajkový pretlak s vodou a zalejeme plnené papriky.
6. Zakryjeme a pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov približne 40 minút.
7. Na konci pečenia posypeme strúhaným syrom a pečieme ešte 10 minút, aby sa syr roztopil.
8. Servírujeme posypané nasekanou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

57. Plnená paprika s hlivou a kurkumou

Zloženie:
– 4 veľké papriky
– 200 g hlivy
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 lyžice oleja
– 1 lyžička kurkumy
– soľ a korenie podľa chuti
– 1 šálka ryže
– 2 šálky zeleninového vývaru
– 1 lyžica čerstvej petržlenovej vňate

Príprava:
1. Ryžu pripravíme podľa pokynov na obale.
2. Papriky očistíme od semien a jadierok a nakrájame na menšie kúsky. Hlivu umyjeme a nakrájame na kocky.
3. Na panvici zohrejeme olej a orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu spolu s cesnakom.
4. Pridáme nakrájané papriky a hlivu a za stáleho miešania orestujeme, kým nezmäknú.
5. Pridáme kurkumu, soľ a korenie podľa chuti a dobre premiešame.
6. K zmesi pridáme uvarenú ryžu a zeleninový vývar. Premiešame a necháme pomaly povariť.
7. Na záver pridáme čerstvú petržlenovú vňať a dôkladne premiešame.
8. Vydlabané papriky naplníme zmesou hlivy a korenenej ryže a umiestnime ich do pekáča.
9. Pečieme v rúre predhriatej na 180 stupňov asi 20 minút, kým papriky nezmäknú.
10. Podávame teplé a ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

58. Plnená paprika s cícerom a bravčovým mäsom

Plnená paprika je jednoduché a zároveň veľmi chutné jedlo, ktoré sa dá variabilne pripraviť. Tu je recept na plnenú papriku s cícerom a bravčovým mäsom:

Šošovicová polievka s mliekom recept

Šošovicová polievka s mliekom recept

Čítať viac »

Potrebujeme:
– 4 papriky
– 200g bravčového mäsa
– 1 cibuľa
– 1 konzerva cíceru
– 1 šálka ryže
– soľ, korenie
– paradajkový pretlak
– olej na smaženie

Postup:

1. PaprikyPripravíme fazuľu a po uvarení ju scedíme.

5. Na cibuľu pridáme na kocky nakrájanú varenú šunku a opražíme ju na zlatistú farbu.

6. Potom do zmesi pridáme uvarenú fazuľu a jemne dochutíme soľou, korením a paprikou.

7. Papriky naplníme touto zmesou a uložíme ich do pekáča.

8. Na záver všetky papriky pokvapkáme olejom a vložíme do predhriatej rúry.

9. Pečieme pri teplote 180°C približne 25-30 minút, kým papriky nezmäknú a nezískajú peknú farbu.

10. Podávame teplé, pripravené ako výbornú večeru. Prajeme dobrú chuť!pripravovaná paprika so špenátom a cesnakom

Na prípravu budeme potrebovať:

– 4 väčšie papriky
– 300 g čerstvého špenátu
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 200 g ricotty
– 1/2 hrnčeka strúhaného syra
– soľ, čierne korenie, olivový olej

Postup:

Kuracie prsia v horčicovo smotanovej omáčke

Kuracie prsia v horčicovo smotanovej omáčke

Čítať viac »

1. Papriky dôkladne umyjeme, odtrhneme stopky a odstránime vnútro.
2. Na panvici rozpálime olivový olej a orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu a cesnak, kým zmäknú.
3. Pridáme umytý a nasekaný špenát, orestujeme do zmäknutia a ochutíme soľou a korením.
4. Do vychladnutej špenátovej zmesi pridáme ricottu a premiešame.
5. Naplníme pripravené papriky touto zmesou a vložíme ich do pekáča.
6. Posypeme strúhaným syrom a zakryjeme alobalom.
7. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov približne 25-30 minút.
8. Podávame teplé s chlebom alebo ako prílohu.
Dobrú chuť!pretlaku
– soľ, čierne korenie, mletá paprika, olej na pečenie

Postup prípravy:
1. Papriky zbavte semien a vnútorných častí, potom ich nakrájajte na menšie kocky.
2. Na panvici rozohrejte olej a orestujte nakrájanú cibuľu s cesnakom, kým nezískajú zlatistú farbu.
3. Pridajte nadrobno pokrájané kuracie mäso a restujte ho, až kým nie je prepečené.
4. Do panvice sa pridáva červená šošovica, spolu s paradajkovým pretlakom a všetko dôkladne premiešajte.
5. Dochutíme soľou, korením a mletou paprikou podľa vlastných preferencií.
6. Papriky naplňte touto zmesou a uložte ich do pekáča.
7. Pečte v rúre, ktorú ste predtým vyhriali na 180 stupňov, približne 30-40 minút, kým papriky nezmäknú.

Plnené papriky s kuracím mäsom a červenou šošovkou sú pripravené! Podávajte s obľúbenými prílohami, ako sú čerstvý chlieb alebo zeleninový šalát. Prajem dobrú chuť!- soľ, korenie, paprika, cesnaková soľ a mletá paprika
– olivový olej
– 1/2 šálky vody
– štipka škorice
– štipka rasce

Príprava:
1. Papriky dôkladne zbavíme semien a vnútorných častí, potom ich umyjeme pod tečúcou vodou.
2. Na oleji orestujeme najprv nakrájanú cibuľu a cesnak, po chvíli pridáme na kocky nakrájané mäso, ktoré osolíme, okoreníme a posypeme mletou paprikou a cesnakovou soľou. Následne zmes zalejeme vodou a necháme dusiť zhruba 10 minút.
3. K mäsovej zmesi pridáme červenú čočku a polejeme všetko paradajkovým pretierom. Dochutíme soľou, korením, škoricou a rascom a necháme pomaly variť približne 15 minút.
4. Naplníme papriky mäsovou zmesou a červenou čočkou a uložíme ich do pekáča. Zvyšnú omáčku rozliatku na papriky a pečieme v rúre pri teplote 180 stupňov približne 30 minút.
5. Podávame s dusenou ryžou alebo zemiakmi.

Dobrú chuť!

72. Plnená paprika so zemiakmi a kurkumou

Ingrediencie:

– 4 veľké papriky
– 4 väčšie zemiaky
– 1 veľká cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 200 g mletého mäsa
– 1 lyžička kurkumy
– soľ, čierne korenie
– olej na vyprážanie

Príprava:

1. Zemiaky uvarte v osolenej vode, následne ich oslaďte. Očistenú a nakrájanú cibuľu orestujeme na oleji do sklovita, potom pridáme mleté mäso a ďalej restujeme. Nakoniec nasekaný cesnak pridáme k mäsu.
2. Do panvice pridajte kurkumu, soľ a korenie a dôkladne premiešajte. Po 5 minútach pridávame uvarené zemiaky a zamiešame.
3. Papriky umyjeme, odrežeme vrch a odstránime semienka. Naplníme ich zemiakovou zmesou.
4. Naplnené papriky uložíme do pekáča, podlejeme trochou vody a dáme do vyhriatej rúry na 180 stupňov. Pečieme 30-40 minút, kým nie sú papriky mäkké.
5. Podávajte teplé s chlebom a zeleninovým šalátom. Dobrú chuť!

73. Plnená paprika s cestovinami a mozzarellou

Suroviny:
– 4 papriky
– 200 g cestovín (napr. penne)
– 200 g mozzarelly
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 rajčiny
– bylinková soľ
– čierne korenie
– olivový olej
– 1 konzerva paradajkových krúp

Príprava:
1. Papriky umyjeme, odstránime jadierka a nakrájame na menšie kusy.
2. Cestoviny uvaríme podľa pokynov na obale a následne ich necháme odstáť.
3. Na panvici zohrejeme olej a orestujeme na ňom cibuľu a cesnak.
4. Pridáme nakrájané papriky a dusíme ich, až kým nezmäknú.
5. Následne przlejeme paradajkovým krúpom a rajčiny nasekané na kúsky pridáme k paprikám.
6. Osolíme, okoreníme a necháme zmes pomaly variť.
7. Potom pridáme uvarené cestoviny a premiešame.
8. Na záver pridáme nastrúhanú mozzarellu a necháme ju roztopiť.
9. Zmes naplníme do paprík, vložíme do rúry.
10. Pečieme približne 15 minút pri teplote 180 stupňov.
11. Podávame teplé. Dobrú chuť!

74. Plnená paprika s tuniakom a zázvorom

Plnená paprika s tuniakom a zázvorom je vynikajúca voľba pre tých, ktorí majú radi túto kombináciu chutí. Tu je recept, ako si ju môžete pripraviť doma:

Patizónová polievka – recept

Patizónová polievka – recept

Čítať viac »

Ingrediencie:
– 4 veľké papriky
– 2 plechovky tuniaka v oleji
– 1 veľká cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 lyžice oleja
– 1 lyžica nastrúhaného zázvoru
– soľ, korenie

Postup:

1. Papriky dôkladne očistite od semien a vnútorných častí a opláchnite pod vodou. Osušte ich a odložte na stranu.
2. Na panvici rozohrejte olej a orestujte nakrájanú cibuľu spolu s nastrúhaným cesnakom.
3. K cibuli a cesnaku pridajte tuniaka bez oleja a orestujte ho zhruba 5 minút. Pridajte zázvor, soľ a korenie podľa chuti a dôkladne premiešajte.
4. Zmesou naplňte vydlabané papriky a vložte ich do pekáča. Podlejte trochou vody a zakryte pekáč alobalom.
5. Rúru prehrejte na 180°C a papriky pečte približne 30-40 minút, kým sa nezmäknú.
6. Podávajte s obľúbenou prílohou, ako je ryža alebo zemiaková kaša.

Dobrú chuť!

75. Plnená paprika s pohánkou a mandľami

Suroviny:
– 4 veľké papriky
– 1 šálka pohánky
– 2 lyžice oleja
– 1 cibuľa, nakrájaná
– 2 strúčiky cesnaku, nasekané
– 1 lyžička mletej papriky
– soľ a čierne korenie podľa chuti
– 1/2 šálky mandlí
– 1/2 šálky strúhaného syra
– petržlen na ozdobenie

Postup:
1. Pohánku dôkladne opláchneme pod teplou vodou.mletého kuracieho mäsa
– 1 väčšia cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 lyžice paradajkového pretlaku
– soľ, čierne korenie, mletá paprika podľa preferencií
– 1 šálka ryže
– 300 ml vody
– 2 lyžice rastlinného oleja

Postup prípravy:

1. Papriky rozrežte a zbavte sa jadier a vnútorného obsahu.
2. Na panvici rozohrejte olej a osmahnite nasekanú cibuľu spolu s cesnakom, kým nebudú zlatisté.
3. Pridajte mleté kuracie mäso a orestujte ho dohneda.
4. Do zmesi vhoďte paradajkový pretlak a dochuťte soľou, korením a mletou paprikou. Dobre premiešajte.
5. Pridajte ryžu a vodu, zvýšte teplotu a priveďte zmes do varu.
6. Všetko nechajte chvíľu variť, kým ryža neusadne a nezačne sa vstrebávať tekutina.
7. Naplňte papriky pripravenou zmesou a uzavrite ich vrchnou časťou.
8. Vložte naplnené papriky do pekáča, zalejte trochou vody a pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 40 minút.

Podávajte horúce so šľahanou kyslou smotanou a čerstvými bylinkami. Dobrú chuť!

80. Plnená paprika s kuskusom a špenátom

Na prípravu plnenej papriky s kuskusom a špenátom sa vám budú hodiť tieto ingrediencie:

– 4 kusy veľkých paprík
– 200 g kuskusu
– 300 g čerstvého špenátu
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 lyžica olivového oleja
– soľ, čierne korenie a mletá paprika podľa chuti
– 500 ml zeleninového vývaru

Postup:

Zelerová polievka s ovsenými vločkami

Zelerová polievka s ovsenými vločkami

Čítať viac »

1. Papriky dôkladne umyte, rozpolte a odstráňte ich vnútro.
2. Kuskus zalejte horúcim zeleninovým vývarom a nechajte ho napučať.
3. Na panvici rozohrejte olivový olej a jemne opražte najemno nasekanú cibuľu a cesnak.
4. Pridajte špenát a nechajte ho wiltnúť.
5. Zmiešajte kuskus so špenátovou zmesou a dochuťte podľa potreby soľou, korením a mletou paprikou.
6. Naplňte papriky pripravenou zmesou a uložené ich do plechu.
7. Pečte ich v predhriatej rúre na 180 °C asi 30 minút, kým nebudú papriky jemné.

Podávajte s čerstvými bylinkami a jogurtom. Dobrú chuť!a dajte do misky.

3. Cibuľu a cesnak jemne nasekáme a na panvici opražíme na olivovom oleji.

4. Rajčiny ošúpeme a nakrájame na malé kocky, ktoré pridáme k oprazenej cibuľke a cesnaku.

5. Do zmesy pridáme nastrúhaný feta syr, soľ a korenie podľa chuti. Všetko dobre premiešame.

6. Naplnené papriky uložte do pekáča a poliata olejom.

7. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov približne 30 minút, až do zlatohnedej farby.

8. Pred podávaním ozdobte nasekaným petržlenom.

Prajem dobrú chuť!a vložte do misky.

3. Cibuľu a cesnak nasekajte na jemné kúsky a pridajte k feta syru.

4. Rajčiny nakrájajte na malé kocky a tiež ich pridajte do misy.

5. Všetko dôkladne premiešajte a dochuťte soľou a korením podľa vašich preferencií.

Kuracie prsia na kyslo

Kuracie prsia na kyslo

Čítať viac »

6. Naplňte papriky pripravenou zmesou a uložte ich do pekáča.

7. Pokvapkajte olivovým olejom a vložte do predhriatej rúry na 180 °C na zhruba 30 minút.

8. Hotové plnené papriky môžu byť ešte ozdobené nasekaným petržlenom.

Podávame s prílohou podľa vlastného výberu. Prajeme dobrú chuť!

84. Plnená paprika s ryžou a kurkumou

Plnená paprika s ryžou a kurkumou je vynikajúce a chutné jedlo, ktoré sa dá pripraviť veľmi jednoducho. Pripravili sme recept:

Čo potrebujeme:

– 4 papriky
– 1 šálka ryže
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 lyžica oleja
– 1 lyžička kurkumy
– soľ a korenie podľa chuti
– petržlen na ozdobenie

Postup:

1. Ryžu uvaríme podľa pokynov na obale.
2. Cibuľu nasekáme na drobno a orestujeme na oleji.
3. Pridáme nasekaný cesnak a ešte chvíľu opražíme.
4. Do cibule a cesnaku pridáme už uvarenú ryžu a dobre premiešame.
5. Dochutíme kurkumou, soľou a korením podľa chuti.
6. Papriky rozkrojíme na polovice a vyberieme jadierka.
7. Do vydlabaných paprík naplníme pripravenú ryžovú zmes.
8. Papriky umiestnime do pekáča a pečieme v rúre predhriatej na 180 stupňov asi 30-40 minút.
9. Na záver môžeme posypať nasekaným petržlenom a servírovať.

Prajeme dobrú chuť!

85. Plnená paprika s olivami a bazalkou

Čo potrebujeme:

– 4 veľké papriky
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 200 g mletého hovädzieho mäsa
– 100 g olív
– 1 hrnček paradajkového pretlaku
– soľ, korenie, bazalka a olej

Pudingový krém s mascarpone

Pudingový krém s mascarpone

Čítať viac »

Postup:

1. Papriky umyjeme, odkrojíme vrch a vyčistíme vnútro.

2. Na panvici rozohrejeme olej a orestujeme na ňom nakrájanú cibuľu a cesnak.

3. Pridáme mleté hovädzie mäso a opražíme ho.

4. Potom pridáme paradajkový pretlak, dochutíme soľou, korením a bazalkou, a dusíme asi 5 minút.

5. Nakoniec vmiešame nasekané olivy a dobre premiešame.

6. Plníme papriky pripravenou zmesou a uskladníme ich do pekáča.

7. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme asi 30 – 40 minút na 180 stupňov.

Servírujeme teplé. Prajeme dobrú chuť!

86. Plnená paprika s kuracím mäsom a citrónom

Čo potrebujeme:

– 4 kusy papriky
– 500 g kuracieho mäsa
– 1 citrón
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– soľ, čierne korenie, mletá paprika
– olej na smaženie
– ryža na prílohu

Postup:

Kuracie prsia so smotanou

Kuracie prsia so smotanou

Čítať viac »

1. Papriky umyjeme, odstránime vnútro a jemne osolíme z vonkajšej strany.

2. Na rozohriatej panvici orestujeme cibuľu a cesnak na oleji. Pridáme kuracie mäso nakrájané na kocky a smažíme do zlatista. Dochutíme soľou, korením a mletou paprikou.

3. Zmesou naplníme papriky a uložíme ich do pekáča. Ak je zmes príliš suchá, pridáme trochu vody.

4. Papriky zapiekame v predhriatej rúre na 180 stupňoch asi 30-40 minút, kým nezmäknú.

5. Po upečení môžeme ozdobiť pokrájaným citrónom a servírovať s uvarenou ryžou.

Prajeme dobrú chuť!

87. Plnená paprika s mletým mäsom a cesnakom

Čo potrebujeme:

– 4 veľké papriky
– 500 g mletého mäsa
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 pohár paradajkového pretlaku
– soľ, korenie, mletá paprika
– olej

Postup:

1. Papriky rozkrojíme na polovice a vyčistíme ich od semien a dutiny.

2. Na oleji opražíme nasekanú cibuľu a pretlačený cesnak.

3. Pridáme mleté mäso a opražíme ho. Dochutíme soľou, korením a mletou paprikou.

Zeleninová polievka s rezancami

Zeleninová polievka s rezancami

Čítať viac »

4. Do zmesi primiešame paradajkový pretlak a varíme asi 10 minút.

5. Plníme pripravené papriky mäsom a umiestnime ich do pekáča.

6. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 45-50 minút, kým papriky nezmäknú.

7. Servírujeme s prílohou podľa chuti, napríklad s ryžou alebo zemiakmi.

Prajeme dobrú chuť!

88. Plnená paprika s tofu a brokolicou

Plnená paprika s tofu a brokolicou

Čo potrebujeme:

– 4 veľké papriky
– 200 g tofu
– 1 väčšia cibuľa
– 1 strúčik cesnaku
– 200 g brokolice
– 1 lyžicu olivového oleja
– soľ, koreniepodľa preferencií
– 200g rajčinového pretlaku

Postup:
1. Papriky zbavíme semien a vnútorných zložiek a umyjeme. Uložíme ich do zapekacej misy a vložíme do predhriatej rúry na 180 stupňov na 15 minút.

2. Na panvici na oleji orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu a cesnak. Potom pridáme tofu nakrájané na malé kocky a opečieme spoločne.

3. Brokolicu nasekáme na menšie kusy a pridáme k tofu. Dobre premiešame a restujeme asi 5 minút.

4. Do zmesi vmiešame rajčinový pretlak a necháme spolu variť približne 5-10 minút.

Chrumkavé kura na ázijsky spôsob

Chrumkavé kura na ázijsky spôsob

Čítať viac »

5. Hotovú zmes naplníme do predpečených paprík a ešte ich pečieme 10 minút.

6. Podávame teplé, môžeme ozdobiť nastrúhaným syrom alebo čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

89. Plnená paprika s mandľami a kurkumou

Na prípravu plnenej papriky s mandľami a kurkumou budete potrebovať tieto suroviny:

– 4 veľké papriky
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 paprika
– 1 lyžica kurkumy
– 1 lyžica olivového oleja
– 1 šálka uvarenej ryže
– 1/2 šálky nasekaných mandlí
– Soľ a korenie podľa preferencií

Postup prípravy:

1. Papriky očistíme od semien a vnútorných častí a uvaríme ich vo slanej vode asi 5 minút, aby zmäkli.
2. Na panvici si na rozohriatom oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak a papriku.
3. Pridáme kurkumu a ryžu a necháme spolu chvíľu variť.
4. Nakoniec primiešame nasekané mandle.
5. Plnené papriky naplníme pripravenou zmesou a uložíme do zapekacej misy.
6. Pečieme ich v predhriatej rúre na 180 stupňoch asi 20-25 minút, kým papriky nezmäknú.

Podávajte so soľou a korením podľa vlastného vkusu. Dobrú chuť!

90. Plnená paprika s kuracím mäsom a cícerom

Plnená paprika s kuracím mäsom a cícerom je jednoduché a chutné jedlo, ideálne na obed alebo večeru. Ako si ju prípraviť?

Ingrediencie:
– 4 papriky
– 300g kuracieho mäsa
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 plechovka cíceru
– 1 pohár ryže
– 1 plechovka nasekaných rajčín
– soľ, korenie, paprika
– olej na smaženie

Postup:

1. Papriky dôkladne očistíme a odkrojíme ich vrch. Vyberieme semienka a mäkké časti.

Fazuľova polievka s kyslou smotanou

Fazuľova polievka s kyslou smotanou

Čítať viac »

2. V hrnci uvaríme ryžu podľa pokynov na obale.

3. Na panvici si rozpálime olej a orestujeme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, potom pridáme nakrájané kuracie mäso a orestujeme ho do zlatista.

4. Pridáme cícer a spoločne ešte chvíľu restujeme.

5. Do zmesi primiešame uvarenú ryžu a nasekané rajčiny. Dobre premiešame a dochutíme soľou, korením a paprikou podľa vlastného vkusu.

6. Naplníme papriky pripravenou zmesou a zakryjeme ich vrchným dielom.

7. Uložíme ich do zapekacej misy, polejeme olejom, pridáme trochu vody a vložíme do vyhriatej rúry.

8. Pečieme pri teplote 200 stupňov asi 30 minút, kým papriky nezmäknú.

9. Podávame teplé, môžeme posypať nakrájanou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

91. Plnená paprika so zeleninou a mozzarellou

K príprave plnenej papriky budeme potrebovať:

– 4 veľké papriky
– 1 cibuľa
– 2 mrkvy
– 2 rajčiny
– 2 strúčiky cesnaku
– 200 g mozzarelly
– soľ, korenie, olej na smaženie

Postup:

Polievka z pohánky

Polievka z pohánky

Čítať viac »

1. Papriky zbavíme vnútorných semien a pripravíme na plnenie.
2. Cibuľu nakrájame na malé kúsky a orestujeme na oleji, pridáme nakrájanú mrkvu a pokračujeme v restovaní.
3. Do zeleninovej zmesi pridáme nakrájané rajčiny a cesnak a necháme dusiť niekoľko minút.
4. Na zeleninu odporúčame položiť kolieska mozzarelly a nechať ju roztopiť.
5. Plníme papriky pripravenou zeleninovou zmesou a vložíme ich do zapekacej misy.
6. Zapiekame v rúre pri 180 stupňoch asi 30 minút.

Podávame s prílohou podľa vlastného výberu. Dobrú chuť!

92. Plnená paprika s tuniakom a bazalkou

Plnená paprika s tuniakom a bazalkou je výnimočne chutný a jednoduchý pokrm, ktorý si zamilujú aj najnáročnejší gurmáni. Ako na to?

Budeme potrebovať:

– 4 veľké papriky
– 2 plechovky tuňáka v oleji
– 1 cibuľu
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 pohár ryže
– 1 pohár rajčinového pretlaku
– 1 pohár vody
– soľ, čierne korenie, bazalka

Postup:

1. Papriky dôkladne očistíme a vyrežeme im vrch a semená z vnútr.v tečúcej vode.

2. Kuracie mäso a slaninu nakrájame na malé kocky, cibuľu a cesnak nasekáme nadrobno.

3. Na panvici si rozpálime olej, orestujeme cibuľu s cesnakom a pridáme nakrájané kuriatko so slaninou. Opečieme, kým nie je mäsko prepečené.

4. Uvarenú ryžu zmiešame so zmesou mäsa a dochutíme soľou, korením, paprikou a majoránkou.

5. Naplníme pripravenej náplňou papriky a tesne uzavrieme.

6. Naplnené papriky poukladáme do pekáča, prelejeme paradajkovým pretlakom a prilejeme trochu vody.

Švédsky rezeň – kalórie

Švédsky rezeň – kalórie

Čítať viac »

7. Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C približne 30-40 minút.

Podávame s čerstvým chlebom alebo šalátom. Dobrú chuť!Tekvice. V horúcom slanom hrnci ich uvaríme približne 10 minút, potom ich vyberieme a necháme ochladnúť.

2. Na oleji opražíme cibuľu spolu s cesnakom, následne pridáme slaninu nakrájanú na malé kocky a nakrájané kuracie prsia. Osolíme, okoreníme, posypeme majoránkou a restujeme, kým nezískajú zlatistú farbu.

3. V mixéri rozmixujeme ryžu a zmes nasypeme do miešaného kuracieho mäsa.

4. Plnou zmesou naplníme predvarené papriky a dôkladne zatlačíme. Papriky potom uložíme do hlbokého pekáča a polejeme rajčinovým pretlakom.

5. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov približne 45 minút.

6. Servírujeme plnené papriky teplé, s prílohou podľa vašich preferencií. Prajeme dobrú chuť!

98. Plnená paprika basmati ryžou

Plnené papriky s basmati ryžou sú vyvážené a lahodné jedlo, ktoré si jednoducho pripravíte doma. Tu je recept:

Ingrenci:

– 4 veľké papriky
– 1 šálka basmati ryže
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 mrkva
– 1 malá cuketa
– 1 paradajka
– 1 lyžica rajčinového pretlaku
– soľ, čierne korenie, sladká paprika, cesnakový granulát, sušený oregán
– olej na opraženie

Postup:

1. Ryžu varíme podľa pokynov na obale. Medzitým dôkladne očistíme papriky a odstránime vrchnú časť. Vnútro papriky zbavíme semien a dôkladne vyčistíme.

2. Cibuľu a cesnak nasekáme na jemno. Na panvici zahrejeme trochu oleja a osmažíme cibuľu s cesnakom.

3. Pridáme nakrájané mrkvy, cuketu a paradajku. Orestujeme, až kým všetko nezmäkne.

4. Pridáme ryžu a pretlačený cesnak. Osolíme a ochutíme podľa vlastných preferencií.

5. Pripravenou zmesou naplníme papriky a na vrchu môžeme posypať sezamovými semienkami.

6. Papriky umiestnime do pekáča a pečieme v predhriatej rúre na 180°C približne 30-40 minút, kým nezmäknú.

7. Podávame horúce a môžeme ozdobiť čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou. Prajeme dobrú chuť!

99. Plnená paprika s lososom a kyslou smotanou

Plnená paprika s lososom a kyslou smotanou je výnimočné a zdravé jedlo, ktoré môžete pripraviť na obed alebo večeru. Tento recept je nenáročný a rýchly na prípravu. Ak sa rozhodnete vyskúšať tento lahodný pokrm, budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

– 4 veľké papriky
– 200 g lososích filetov
– 200 g kyslej smotany
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– soľ, čierne korenie, korenie podľa chuti
– olej na opraženie

Postup:

1. Najprv si pripravíme náplň. Lososa nakrájame na malé kúsky, cibuľu a cesnak nasekáme na drobne.

2. Na panvici zahrejeme olej a orestujeme cibuľu s cesnakom, potom pridáme lososa a za stáleho miešania opražíme asi 5 minút, kým losos nezmäkne.

3. Pridáme kyslú smotanu a restujeme ešte niekoľko minút. Dochutíme soľou a korením podľa vlastnej chuti.

4. Papriky vyčistíme od semien a naplníme pripravenou náplňou z lososa a kyslej smotany.

5. Papriky uložíme do pekáča a zapekáme v predhriatej rúre na 180 stupňoch asi 30-40 minút, kým sa nezmäknú.

6. Podávame teplé s obľúbenou prílohou.

Takto pripravovaná plnená paprika s lososom a kyslou smotanou je vynikajúca a zaručene vás nadchne svojou lahodnou chuťou. Prajeme dobrú chuť!

100. Plnená paprika s hlivou a cibuľou

Plnená paprika s hlivou a cibuľou je jednoduché a chutné jedlo. Tu je recept:

Ingrediencie:
– 4 veľké papriky
– 200 g hlivy
– 1 veľká cibula
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 lyžica oleja
– soľ, čierne korenie, mletá paprika
– 200 g mletej hovädzej klobásy
– 200 g uvarenej ryže
– 100 g tvrdeného syra na strúhanie
– petržlenová vňať na ozdobenie

Postup:

1. Očistíme papriky a odstránime ich vnútro so semienkami. Položíme ich na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme v rúre predhriatej na 200 °C asi 10 minút.

2. Hlivu nakrájame na menšie kúsky, cibuľu a cesnak nasekáme.

3. Na panvici rozpustíme olej a opražíme hlivu, cibuľu a cesnak. Osolíme, okoreníme mletou paprikou a dusíme asi 5 minút.

4. Pridáme mletú klobásu a ryžu. Všetko dôkladne premiešame a necháme prevrieť.

5. Papriky vyberieme z rúry a naplníme ich pripravovanou zmesou, potom posypeme strúhaným syrom.

6. Papriky vložíme späť do rúry a pečieme ešte 15 minút, kým syr nezhnedne a neprepečie sa.

7. Na tanieri podávame posypané nasekanou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

11 Komentárov

  1. Juraj Sykora píše:

    Ja robím plnenu papriku obyčajne ako tu bola spomínané z ryžou a masom dnu.Veľmi mi to chutI.Som rád že som natrafil aj na tieto iné alternatívy recepty plnených paprík.

  2. Janka123 píše:

    Plnená paprika je naozaj skvelé jedlo! Mám veľmi rada, ako sa dajú variť rôzne druhy plniek. Tento recept s mletým mäsom a ryžou vyzerá veľmi chutne. Určite ho vyskúšam!

  3. KocurikMiciak píše:

    Nie je nič lepšie ako plnené papriky! Tento recept s mozzarellou a zeleninou vyzerá super. Som zvedavý, akú chuť to bude mať. Hlavne, že je to aj zdravé jedlo!

    1. Svetluska88 píše:

      Súhlasím, že zdravé jedlo môže byť aj chutné! Taktiež sa mi páči, že si môžeme pridať svoje obľúbené ingrediencie.

    2. MikiRybka píše:

      Presne tak! A ešte je to aj rýchle na prípravu. Veľmi sa teším na varenie cez víkend!

  4. Tina_Loves_Cooking píše:

    Milujem plnené papriky a tento recept s kuracím mäsom a cícerom vyzerá fantasticky! Naozaj sa teším, až ho vyskúšam v kuchyni.

  5. $@ndra_77 píše:

    ‚Dobrú chuť!‘ – toto je presne to, čo potrebujeme po dobrom varení. Plnená paprika s tuniakom a kukuricou znie úžasne!

  6. #PaprikaFanatic# píše:

    ! Plnená paprika so syrom a bazalkou má u mňa vysoké body! Vždy ma poteší, keď môžem pripraviť niečo chutné pre rodinu.

  7. _KuchynskyMajster_ píše:

    ‚Dobrú chuť!‘ Veľmi sa mi páči variabilita papriky. Každý recept má svoju vlastnú atmosféru a chuť.

  8. #CukorPudr# píše:

    ‚Skvelý recept na plnenú papriku!‘ Zaručene ho vyskúšam cez víkend! Určite bude skvelým obedom pre celú rodinu!

  9. !Jasminka! píše:

    Takže ‚plnená paprika s lososom‘?! To znie neodolateľne! Som zvedavá na chuť tejto kombinácie.